TULPPAANIAIKA.

26 toukokuuta 2020


Tulppaani | Tulipa 'Peptalk' ja 'Slawa'
Tulppaaniaika on täällä! Muutamat tulppaanit ovat toki jo kukkineet, mutta suurin sesonki alkaa än yy tee NYT! Oma tulppaanisekoitukseni jaksaa ihastuttaa, olen vahingossa valkannut aikaisia, myöhäisiä, matalia ja korkeita tulppaaneja. Sesongin aloittaa ihanan röyhelöinen, kerrottu 'Peptalk', jonka viehättävä värikirjo on valkoisesta vadelmanpunaiseen. Toinen aikainen on 'Slawa', joka on tumman purppurainen aprikoosinvärisillä reunuksilla.

Tulppaani | Tulipa 'Peptalk' ja 'Slawa'
Tulppaani | Tulipa 'Peptalk' ja 'Slawa'


Tulppaani | Tulipa 'Peptalk' ja 'Slawa'

Tulppaani | Tulipa 'Peptalk' ja 'Slawa'Kukkapenkin toisessa päässä kaikki tulppaanit ovat nimettömiä. Ostin ne kolme vuotta sitten Amsterdamin kelluvilta kukkamarkkinoilta, eikä yksikään ollut sitä mitä piti. Olin huolelllisesti ja pitkään miettinyt yhdistelmiä ja tulos olikin tämä. Keltaiset ja punakeltaraidalliset tulppaanit järkyttivät ensi kertaa kukkiessaan. Ne riitelevät vahvasti viileän vaaleanpunaisten tulppaanien kanssa. Suunnittelen keltaisten siirtämistä narsissimaahan, ehkä se riittäisi rauhoittamaan värikimaraa hillitymmäksi.
Nimettömät yllätystulppaanit vaikuttavat kaikesta parjauksesta huolimatta olevan sellaisia sitkeitä kukkijoita. Ei ollenkaan sellaisia kerran kukkivia diivoja kuten prameimmat joskus ovat. Niille on ehdottomasti paikkansa puutarhassa, sillä jos jotain niin vuodesta toiseen kukkivia tulppaaneja tarvitaan. 
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Niin se vaan on, että kaikenkirjava värikimara muiden pihoilla näyttää vain todella ihanalta, mutta omalla kohdalla sen taitaa pilata Visio, jonka mukaisia ne eivät olleetkaan. Se on harmi. Onhan tuo ihanan näköinen sekoitus! Slawa ja tuo nimetön oranssireunainen punainen ovat huippuihienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Muistan niin hyvin ajatelleeni, että onneksi palstallani ei ole vanhastaan keltaisia tulppaaneja, vain kirkkaanpunaisia ja sitten muutaman viikon päästä - PAM! Niitä yhtäkkiä olikin.

   Poista
 2. Slawa on ehkä kaikkein ihanin tulppaani!
  Ja sekoitukset on hurmaavia:)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground