MÖKKI JA PALSTA TOUKOKUUSSA 2020.

19 toukokuuta 2020


Toukokuu on tähän mennessä ollut säitten puolesta hyvin jännttävä. Kaikki säät on nähty lukuunottamatta hellettä. Enimmäkseen on ollut viileää, joka on pidentänyt narsissien kukintaa ja taas toisaalta viivästyttänyt tulppaanien.


Valkoinen kukkaporras merkkaa köynnöstukea. Harkitsen kapean köynnöstuen siirtämistä tuohon kohtaan ja olen testaillut mahtuuko kottikärryillä ajelemaan sujuvasti, vaikka tila kapenee - kyllä.


Luumupuu on aloittanut varovasti availla kukkia. Odotan niin hedelmäpuiden ja tulppaanien kukintaa.

Merimiehensydän | Dicentra cucullaria
Luumupuun alla on pieni ja soma merimiehensydän ensi kertaa kukassa. Sen kukat ovat niin herkät ja ihastuttavan väriset. Ostin sen kaksi vuotta sitten Marketanpuiston puutarhatapahtumasta.Tilasin multaa, kivituhkaa ja kuorikatetta K-Raudasta kotiinkuljetuksella. Erittäin kätevää, varsinkin kun toimitus tuli pakettiautolla, joka mahtui ajamaan lähes portilleni asti. Multa ei tullut hetkeäkään liian aikaisin, vaan pääsin vihdoin istuttamaan perunat ja tekemään ruukkuistutuksia.


Kuten arvelinkin, kilon pussista riitti siemenperunoita enemmän kuin viiteen laastiämpäriin mahtui. Ei hätää, minulla oli suunnitelma B taskussa. Kaivoin keskimmäisestä isosta lavasta mansikat pois, laitoin pollen parasta ja lisää multaa potuille pediksi ja sitten keoksi päälle. Lajike on tänä vuonna 'Mulberry Beauty' + yksi uudesta mansikkamaasta löytynyt viime vuotinen pottu, joka oli itänyt. Perunalaatikkoon jäi hieman tilaa, jonne ripottelin kolmen eri salaatin siemeniä; lehtisalaattit 'Austaralialainen'ja 'Red Salad Bowl' sekä bataviansalaatti 'Lollo Bionda'


Siirsin parhaimmat mansikat toiseen lavankaulukseen, josta ensin siirsin mintun, mäkimeiramin ja viinisuolaheinän väliaikaisruukkuihin ja valeistutuksessa olleet siemenkylvöt muualle. Varsinainen domino-efekti, mutta hyvä tuli.


Palstan alkuperäiset, kirkkaanpunaiset tulppaanit ovat kukassa. Tykkään niistä, ne kukkivat vuodesta toiseen ja aina yhtä komeana. Kuvassa olevat sijaitsevat vähän hassussa paikassa, ehkä siirrän ne tai sitten annan niitten olla. Ovat kuitenkin kivasti askellaattojen vieressä.


Narsissi + tulppaani | Narcissus 'Ice King' + Tulipa 'Apeldoorn'


Runoilijananrsissi l. valkonarsissi | Narcissus poeticus{2019} {2018{2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Niin ihanan näköistä! Heh, kiva kasvimaadomino :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harvoin siirtelen mitään, mutta nyt oikein urakalla. :)

   Poista
 2. Kasvidomino on tuttu peli :) Ihanasti tulppaaneita kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä harvemmin pelattu, mutta tänä vuonna sitten ihan kunnolla.

   Poista
 3. Kummallisen paljon puutarhassa tapahtuu dominoita. Ihanalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä tosiaan aika harvoin tapahtuu siirtelyä, kun vihaan turhaa työtä. Tänä vuonna siirtelyä tapahtuu normaalia enemmän.

   Poista
 4. Kaunista sinulla siellä, minäkin odotan hartaasti hedelmäpuiden kukintaa.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground