RUUSUHERUKKA Ribes sanguineum.

07 toukokuuta 2020

Ruusuherukka | Ribes sanguineum
Ruusuherukka | Ribes sanguineum
Ruusuherukka | Ribes sanguineum
Ruusuherukka | Ribes sanguineum

Eilen ollessani puutarhassa puuhailemassa huomasin kahden rouvan kävelevän palstani ohi. Yllättäen he pysähtyivät puutarhani kohdalle, katselivat ja keskustelivat jostain, mikä ei kulunut minulle asti, palstan toiseen päähän. Hetken päästä naiset jatkoivat matkaa.

Jonkun tovin päästä rouvat kävelivät uudestaan palstani ohi, tällä kertaa toisesta suunnasta tullen. He pysähtyivät uudestaan palstani luokse ja nyt näin selvästi mitä katselivat. Täydessä kukassa oleva ruusuherukkani oli huomion kohteena. Huikkasin naisille pensaan nimen ja kerroin siirtäneeni sen viime kesänä nykyiseen paikkaansa ja sen palkitsevan runsaalla kukinnalla. Aiemmin pensas on kukkinut vähemmillä kukilla ja vain alaoksilla. Naiset ihastelivat sen kukintaa ja kiittelivät minua, että satunnaiset kävijätkin pääsivät osalliseksi tästä kauneudesta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. On se kaunis! Siirsin omani pari vuotta sitten ja se suuttui minulle. Ei taida enää olla hengissä. Kiersin puutarhamyymälöissä, mutta sain eioota. Muhevainen lupasi tilata ruusuherukan minulle ja tänään soittivat kasvin saapuneen. Haen sen lauantaina. Tai sovittiin, että haen samalla kaksi ruusuherukkaa. Siinä minulla äitienpäiväkukka.
  Mukavaa, että rouvat ihastelivat pensastasi ja saivat ehkä siitä vinkin itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana äitienpäiväkukka! Ruusuherukka on kaunis, vaikka alkuun vähän väheksyin sitä. Saattaa olla myös leudolla talvella tekemistä runsaan kukinnan kanssa.
   Ihanaa, että pensas ilahduttaa muitakin.

   Poista
 2. Eipä ihme, että ihastelivat, ruusuherukka on komea näky ollessaan hyvässä kukassa. Minun on ihan sillä hilkulla että kukat avautuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiempina vuosina ruusuherukkani on kukkinut vain muutamilla alaoksien kukilla, nyt se on kyllä komea ja täysin ihastelujen arvoinen.

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja ihana tarina!
  On aina niin kiva, kun voi ilahduttaa myös ohikulkijoitakin. Itsekin "tuijottelen" ohi kävelessäni kaikkien ihmisten pihoihin. Se on toisaalta epäkohteliasta, mutta on niin ihana nähdä, mitä kullakin kasvaa.
  Välillä tekisi mieli lainata jonkun koiraa, jotta voisi paremmin pysähdellä sopiviin paikkoihin. Itsekseen tuijottelu voi näyttää välillä hieman pöljältä.

  Meidän kaikkien "blogi"-ruusuherukat taitavat olla tänä vuonna oikein mahtavassa kukassa. Nyt leuto talvi ei verottanut niitä ollenkaan.
  Mun ruusuherukassakin on todella paljon nuppuja, mutta ne eivät ole ihan vielä auenneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Mun lempipuuhaa on kävellä ympäri siirtolapuutarhaa ja kurkkia muiden palstoille. En varmaan kyllästy siihen ikinä. Kevät on ihan parasta aikaa siihen, puissa ja pensaissa ei ole vielä peittäviä lehtiä, mutta alkaa jo lupaavasti vihertää.
   Pelkäsin syksyllä, että ruusuherukkani loukkaantuu siirrosta ja kuolla kupsahtaa. Onneksi kävi näin, ehkä leuto talvi avitti sen toipumista siirrosta. Ihanaa, pensas on upea kukassa! <3

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground