KYLVÖHOMMIA.

10 huhtikuuta 2020Aloitin vihdoin itsekin esikasvatuspuuhat kylvämällä satsin siemeniä multaan tai siis turve- ja sammalnappeihin. Pakko kehua isäni tekemää kaukaloa, jossa multahommat sujuvat kätevästi. Vähän pienihän se on, mutta toisaalta pöytäkään ei ole kovin iso, asunnosta nyt puhumattakaan.


Tilasin Chiltern Seedistä alkuvuodesta kiireellä siemeniä ennen Brexitiä, kun kasvituontisäädökset tiukentuivat ja Britannia oli irtautumassa EU:sta. No, sitten selvisi, että onkin vuoden ylimenoaika, mutta tulipa nyt sitten tilattua.


Ostin kaksi Biolanin minikasvihuonetta sammalnapeilla ja kylvin niihin leimua Phlox drummondii 'Ethnie Salmon' ja 'Promise Peach', Phlox drummondii grandiflora 'Cherry Caramel', jättikarhunputkea Angelica gigas ja kärsämöä Achillea sibirica var. camtschatice 'Love Parade'. Huomasin vasta jälkikäteen, että jättikarhunputki vaatii kylmäkäsittelyn, äsch.


Minulla oli ennestään Nelson Gardenin Microleaf-boksi, kuten myös saman firman turvenappeja. Päätin ottaa ne myös esikasvatuskäyttöön ja näihin nappeihin päätyi tähtitörmäkukkaa Scabiosa stellata 'Sternkugel' ja tähtikesäputkea Orlay grandiflora.


Sitten vain odotellaan. Neljä päivää kylvöjen jälkeen on jo joitakin alkuja näkyvissä, jännää. Toivottavasti saan pidettyä ne hengissä kesään asti. Tämä on ensimmäinen kerta kun esikasvatan kesäkukkia ja tälläisellä volyymillä. Siis itselleni isolla määrällä. Ne pienet tilat.


Sopu sijaa antaa. Sinne ikkunalle solahti Biolanin boksit kaktuksien väliin. Nelson Gardenin laatikon sijoitin keittiön pöydälle pelargonien ja fiikus Ficus triangularis 'Variegata' väliin.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Aina löytyy sopiva koko taimille pienessäkin asunnossa. Toivotan kasvua kylvöillesi ja hyvää pääsiäistä samalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! No juu, saapa nähdä kuinka ongelmissa olen, joa/kun taimia pitää istuttaa suurempiin ruukkuihin. Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 2. Jättikarhunputki on ihana, minulla se on kerran levinnyt puutarhassa siemenistä, toivottavasti viime syksynä tapahtui taas jotain ja tänä vuonna löytyy siementaimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Olen ostanut sen pari vuotta sitten taimena Lahden messuilta, mutta se (tai sitten toinen samaan aikaan ostamani kasvi) ei ole oikein innostunut kasvusta. Pitää tehdä joka tapauksessa uusi kylvöyritys syksymmällä, jotta hoituu kylmäkäsittely luonnostaan.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground