KEKKILÄN JALALLINEN VILJELYLAATIKKO.

03 lokakuuta 2020Kuvia kesäkuulta. Nämä kuvat jäivät julkaisematta, kun kuvittelin ottavani paremmat kuvat myöhemmin. Vaan ei auta, viljelylaatikko pysyy vinossa suoristettuun mökkiin nähden, sillä laatoitus viljelylaatikon alla on kallellaan. Kekkilän jalallinen viljelylaatikko saapui palstalle keväällä. Olin piirtänyt sille paikan pohjoisseinälle, mutta suunnitelmat muuttuivat ja laatikko päätyi paraatipaikalle, mökin julkisivuseinälle. Se onkin vilahdellut kuvissa, mutta ansaitsee ihan oman postauksen.Suunnitelmissani istutin laatikkoon yrttejä ja se ei muuttunut. Keväällä kaivoin lavankauluksesta talvisäilössä olleen mintun ja mäkimeiramin laatikkoon. Ne saivat kaveriksi kirjavalehtisen salvian, viinisuolaheinän ja rukolan.


Täytin muovitetun laatikon ruukkusoralla, puutarha- ja yrttimullan sekoituksella. Minttu ja mäkimeirami kiittivät ja kasvoivat valtaviksi - muiden kustannuksella. Se ei varsinaisesti ollut yllätys, pikemminkin syy miksi kasvatan niitä kesäisin ruukuissa.


Yrtit ovat jo takaisin talvehtimassa lavankauluksessa ja mietinnässä on suunnitelmat ensi vuodelle. Jumitun helposti samoihin, hyviksi havaittuihin tapoihin, mutta nyt mietin, että pitäisikö repäistä ja istuttaa laatikkoon jotain koristekasveja ensi vuonna. Jotain köynnöstävää, jotain roikkuvaa ja jotain pystyä. Hmmm.


Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 10 kommenttia:

 1. Koristekasvit kuulostavat kyllä hyviltä, jos laatikko on ensi vuonnakin julkisivupuolella! Vaan moni yrtti on yhtä kaunis, itse varmaan lattaisin sekaisin niitä ja jotain epähyötyä yrttien lomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikko painaa multineen sen verran ettei sitä mielellään siirtele, yksin se on ihan mahdotonta, joten eiköhän se tuossa pysy. Hyvä idea yhdistää hyötyä ei-hyötyjen kanssa! Ehkä mintun ja mäkimeiramin sekaan voisi laittaa vaikka krassia.

   Poista
 2. Onpa kiva ja toimivan näköinen laatikko!
  Se olisi aika kiva myös terassille tai parvekkeellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Ehdottomasti laatikko sopii myös terassille ja parvekkeelle. Sen mukana tulee tukisysteemit, joihin voi ohjata köynnöstävät kasvit. En ottanut niitä tänä vuonna käyttöön yrteille.

   Poista
 3. Hyvän näköinen laatikko ja käy kyllä sekä yrteille ja koristekasveille tai yhdessä molemmille.
  Viinisuolaheinä on minusta ”kaksijakoinen” En enää istuta sitä vapaasti kasvavaksi yrtiksi, sehän kasvaa todella hurjan isoksi ja juuri on sen mukainen. Toisaaltaan se on myös kaunis ja siksi se varmasti sopisi kasvatettavaksi isoon ruukkuun tai rajattuun muuhun ison tilaan.
  Tuollainen jalallinen istutuslaatikko on tosi kätevä ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viljelylaatikko on tosi hieno! Vinisuolaheinä ei ole minulla ollut kovinkaan monivuotinen, joten aivan valtavaa siitä ei ole vielä ehtinyt kasvaa, mutta minttu ja mäkimeirami kasvavat juuri siitä syystä aina ruukuissa. Hyvä tietää, että viinisuolaheinä on samaa sakkia.

   Poista
 4. Tuo jalallinen viljelylaatikko näyttää kivalle ja se sopii moniin paikkoihin. Yrtit näyttävät siinä hauskoilta, mutta varmaan voi laittaa muitakin lajeja mielensä mukaan. Jos sinua häiritsee vinous mökkiin nähden, niin laita toiseen päätyyn sopiva laakea kivi jalkojen alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikö olekin kiva! Ensi kesänä Sailan vinkkiä voisi käyttää ja yhdistää yrttejä ja koristekasveja. Krassi voisi hyvin sopia laatikkoon yrttien kanssa.

   Poista
 5. Olen pitkään miettinyt tuota jalallista laatikkoa terassille nimenomaan mausteyrttien paikaksi. Se on hyvän näköinen ja sopivan kokoinen sijoitettavaksi näkyville.
  Krassi ja/tai pienikukkainen samettikukka voisi olla kiva lisä yrteille. Krassiahan voi käyttää myös ruoassa. Koristeena se on nätti ja kukkahan on myös syötävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikko on minusta erittäin tyylikäs ja varmasti sopii hyvin terassillenne. Se on erittäin katseenkestävä ja yrtit viihtyivät hyvin, tosin mäkimeirami ja minttu taittaa viihtyä ihan missä vain. :) Krassia on ehdottomasti kokeiltava ensi vuonna laatikossa. Yrttien seuraan sopii hyvin jotain kukkivaa ja roikkuvaa - hyvä idea!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground