KEVÄÄN JA KESÄN MUISTO -HAASTE.

01 marraskuuta 2020Sain Rikkaruohoelämää-blogin Betweeniltä Kevään ja kesän muisto -haasteen jo tovi sitten. Haasteen on laittanut alulle Nila Lappalainen etelässä -blogista ja haaste menee seuraavasti:

Haasteen voi toteuttaa kuvasarjana ilman tekstiä tai jutustelun kera, miten itse kukin haluaa. Kuvien määrä on haasteessa vapaa. Kuvat saavat olla myös aiemmin julkaistuja. Kevät- ja kesämuistot saavat olla myös puutarhan ulkopuolelta. Jospa tämän haasteen avulla löytyy uusia kivoja blogeja ja mielenkiintoisia kasvituttavuuksia.

Haasta mukaan viisi, tai vähemmänkin käy, blogikaveria.
Kerro kuka tämän haasteen aloitti ja laita julkaisemastasi haastepostauksesta viesti Lappalainen etelässä -blogiin.


Sellainen kesä! :) Nämä kuvat eivät täysin kerro viime kesästä, sillä se oli ihana, pitkä sekä hyvin erityinen että poikkeuksellinen. Enemmän kuin nämä kymmenen kuvaa pystyvät kertomaan.

Eilen juuri ennen nukkumaan menoa puhelin tarjosi kuvamuistoa viime kesältä ja ajauduin selaamaan puhelimen kuvia toukokuulta. Huokailin ooh ja aah, miten kaunista olikaan, kun tulppaanit ja hedelmäpuut olivat kukassa. Se alkukesän ihana valo ja värit! Kaikki on uutta, joka päivä maasta pilkistää jonkun kasvin alku ja nuppuja aukeaa siihen tahtiin, että kaikkea ei millään ehdi tallentaa. Se on mielestäni kauneinta aikaa puutarhassani.

Juhannuksen aikaan innostus kaikesta uudesta hieman taantuu. Valo muuttuu erilaiseksi ja satoa alkaa tulla enenemässä määrin. Heinäkuun puolessa välissä alkaa vadelmien aika, siitä satokausi jatkuu aina lokakuulle asti. Silloin on kiitollinen jokaisesta hedelmästä ja marjasta, jonka maa antaa. Lokakuussa alkaa puutarhurin lomakausi, hengähdystauko, jolloin voi haaveilla tulevasta keväästä ja kesästä ja tehdä uusia suunnitelmia.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Oi kiitos sinulle näistä kuvista. Sinulla on ihastuttava puutarha. Yritin miettiä mikä oli tuo ihastuttava punainen kukka harmaassa lavassa. Samoin kiinnitin huomion kauniiseen neliskulmaiseen saviruukkuun. Näin kuvien kautta voi elää uudelleen ihania hetkiä. Kiitos vielä kerran 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nila, tämä oli mukava haaste. Kiva kun laitoit sen alulle. En valitettavasti tiedä tuon mainitsemasi kasvi nimeä. Se on tullut Loviisan kaupungin mainossiemenpussin mukana ja kukki tänä vuonna toista kertaa itse kylväytyneenä. Neliskulmainen saviruukku on aikanaan hankittu Kodin Ykkösestä, siis siitä Anttila-versiosta ei tästä nykyisestä.

   Poista
 2. Kiteytit niin osuvasti loppukommentissasi matkan keväästä syksyyn, hyvin samat ovat minunkin kokemukseni.
  Pidän niin tavattomasti sinun kuvistasi, voi kun osaisin hyödyntää oman järkkärini ominaisuuksia edes vähän paremmin. Sinä saat niin hyvin tunnelman vangittua ja tuo ensimmäinenkin kuva sai aikaan täällä haltioituneen huokaisun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ihanista sanoistasi! <3 Viime kesänä ehdin olla läsnä puutarhassa erityisen paljon ja vieläpä kameran kanssa. Syyskuussa ehti iske puutarhaväsymys, mutta viikonloppuna löytyi ihan uudella tavalla puhtia puutarhassa, ehkä pieni tauko oli hyväksi, puhumattakaan tulevasta pidemmästä.

   Poista
 3. Kesää ei saa mahtumaan kymmeneen kuvaan, mutta aika ihanan kattauksen meille silti tarjosit. Olet vanginnut jokaiseen kuvaan kesän tunnelman. Miten upea valo tuossa tokavikassa kuvassa onkaan, upea!
  Haaveilu on jo täysillä käynnissä. Siis kohti uutta kesää, mutta siinä välissä hyvää marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Viime kesään liittyy niin paljon tunteita, joita ei saa kuviin, mutta onneksi edes hieman puutarhan tunnelmia. Ensi kauden haaveilu, ideointi ja suunnittelu onkin parasta tässä kohtaa vuotta. Mukavaa marraskuuta myös sinulle!

   Poista
 4. Onpa ihania tunnelmia!
  Ja tuo valo! Sen melkein ehtii jo unohtaa tässä syksyn valottomuudessa.
  Mutta nyt on sekä puutarhalla että puutarhurilla levon aika ja samalla voi aloittaa uudet haaveet ja suunnittelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Niinpä, etenkin se toukokuun valo! Se on omassa puutarhassani erityisen kaunis. Kyllä, nyt on juurikin mitä parhain aika haaveille, ideoille ja suunnitelmille. Enää pari kuukautta niin uusi kausi alkaa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground