KUUSI (+ 4) KUVAA KESÄSTÄ -HAASTE.

11 marraskuuta 2020Matematiikka ei koskaan ole ollut vahvuuteni eikä kiinnostuksen kohteeni, joten sallittakoon, että venyttelen Tuplasti terapiaa -blogista lähtöisin olevan haasteen rajoja hieman oman mieleni mukaan. :) Puolustukseksi sanon, että nämä kuvat ovat keväästä-alkukesästä asti odotelleet pääsyä blogin parrasvaloihin, enkä millään pystynyt tiivistämään kuvia määrämittaan eli kuuteen kappaleeseen.

Haasteen teemana oli tänä vuonna luonto ja pääkaupunkilaisena siirtolapuutarhabloggarina päädyin osallistumaan haasteeseen kaupunkiluonnon muodossa. Vaikka sekä kotini että mökkini nurkilta alkaa metsä ja olen siellä kuluneena kesänä ja keväänä hillunut enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä, en kuitenkaan ole ottanut kuvan kuvaa metsässä. Sen sijaan olen kuvaillut muiden istuttamia ihanuuksia lähialueilla. Nämä kaikki postauksen kuvat ovat parin kilometrin säteellä kotoa ja mökkipalstalta ja toivat suurta iloa toukokuussa, kun kuvasin niitä ja nyt uudestaan, kun kaivelin ne kansioiden kätköistä. Nämä kolme yllä olevaa kuvaa ovat erään taloyhtiön edustalta. Punamultaisen puukerrostalon edustalle on istutettu ihana kukkameri. Koskaan ei ole voikukat näyttäneet näin hyvältä.

Tämä upea istutus on Annalan huvilan edustalla ja sen on istuttanut Helsingin kaupunki. Huvilan edustalla on joka vuodenaikaan upeat kasviyhdistelmät. Huvilan omistaa nykyään Hyötykasviyhdistys ja se on tekemässä huvilasta puutarhakulttuurin keidasta.Tämä lampi kuuluu myös Annalan huvilan pihapiiriin.

Nämä ihanat kukkivat puut taas sijaitsevat läheisessä puistossa. Kävin useamman kerran näitä ihailemassa, kun kerran hoksasin, että tällaisia suloisia vaaleanpunaisia kasvaa ihan kotinurkillakin. Tämän kuvakoosteen tekemiseen minut haastoi Riina Versoja Vaahteramäeltä -blogista, ei ehkä luonto eikä edes kaupunkiluontoa kuten lupailin, mutta ei ainakaan siirtolapuutarhoja. :)

....

Kuusi kuvaa kesästä -haaste: Tämä vuonna teemana on luonto. Luulen että monelle puutarhaihmiselle luonto on lähellä sydäntä. Postaa kuusi luontoaiheista kuvaa viime kesästä. Haasta muutama blogi. Katsotaan miltä kesän luonto näyttää ;)
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

9 kommenttia:

 1. Voi toden totta, tuo sipulikukkaistutus voikukkien seassa on aivan täydellinen! Että osaavat voikukat olla kauniita noin. Ja myöhemminkin, kun niissä on hahtuvapallot mahdollisesti samaan aikaan, kun myöhäisemmät tulppaanit kukkivat. Täydellinen kumppani keväisille sipulikukille.
  Ihanan tunnelmalliset nuo loputkin kuvat ♥ Voi noita kukkapuita, miten voivatkaan olla kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikukat kavereineen olivat tienoon kuvatuimpia tuohon aikaan, eikä ihme. Ihanan värikäs istutus. Ei enää montaa kuukautta kun tulppaanit, voikukat ja puut kukkivat.

   Poista
 2. Oi, miten ihania kuvia! <3
  Ja meille kaikille vaan parempi, ettet ollut laskuissassi niin tarkka. Eihän noista kuvista voinut jättää yhtään väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Onneksi näissä blogihommissa voi olla vähän suurpiirteisempi. :)

   Poista
 3. Voikukat sopivat tosiaan loistavasti tulppaanien seuraan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogissani on sinulle ruusuaiheinen haaste!

   Poista
  2. Eikö sovikkin! Kuka olisi uskonut. :) Haasteeseen vastattu. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground