KÄRHÖKATALOGI.

03 joulukuuta 2020


Sain pelargoniystävältä pari vanhaa vuosikertaa Viherpiha-lehteä. Olen nautiskellut puutarhalehdistä hitaasti aamiaisia syödessä. Yhdessä jutussa esiteltiin keskisuomalaista puutarhaa ja kerrotiin pihan emännän tilanneen kasveja netistä ja etenkin kärhöjä Saksasta. Kiinnostuin heti ja ilokseni jutussa mainittiin myös tuon saksalaisen kärhökaupan nimi - Clematis Westphal.
Menin tietenkin heti nettiin tutkimaan kärhökauppaa, mielessäni eräs tietty suorastaan pakkomielteeksi kehittynyt kärhö. Pläräsin sivustolla aikani kunnes huomasin, että sivustolta on mahdollisuus tilata ilmaiseksi esite. Napsautin sellaisen heti tilaukseen ja eilen se kopsahti postilaatikkooni. Yli satasivuinen katalogi esittelee uskomattoman laajan valikoiman erilaisia kärhöjä. Millaisia kaunottaria onkaan olemassa! Olen huokaillut useammankin kuvan äärellä ja tehnyt mielessäni listaa Oravankesäpesälle tarvittavista kärhöistä.Olen menettänyt sydämeni täysin pienikukkaisille clematiksille kuten C. fusca. Samantyyppisisiä löytyy Clematis Westphalenin valikoimasta useampia ja valinnanvaraa tuntuu melkein olevan liikaa. Se pakkomielteeni - C. japonica löytyy esitteen sivuilta, ei tosin nettisivuilta. Toivottavasti se täydentyy keväällä sivustolle Saattaa olla pakollista tehdä ensi vuonna pieni tilaus Saksaan.

Hieman olen harmitellut, että lukiossa opiskelemani saksan kieli on hyvin ruosteessa - siis aivan olematonta. Onneksi nykyaika ja Google-kääntäjä avustaa kielen kanssa. Chrome-selaimessa tuo kääntäjä on automaattisesti ja ainakin minulle ehdottaa käännöstä kaikilla muilla sivuilla kuin suomen kielisillä.Seuraa Oravankesäpesää: Bloglovin' | Blogipolku | Instagram | Pinterest


4 kommenttia:

 1. Nyt esittelit pahan houkutuksen. Kävin heti kurkkaamassa nettisivuja. Itseltä ei saksa taivu, mutta poika onneksi puhuu sujuvaa saksaa. Ja kyllä Ukkokultakin sen verran saksaa osaa, että tarvittaessa saan apua. Luettelo pitää ehdottomasti tilata. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Sama täällä, varsinkin pienikukkaiset kärhöt ovat heikkouteni. Niistä on onneksi myös paljon siemeniä tarjolla ja useita söpöläisiä olenkin juuri kylvänyt kasvihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla esitteen sivuilla on sellaisia herkkuja, joita en ole ikinä Suomen kaupoissa nähnyt. Varsinkin juuri pienikukkaisia, jotka tuntuvat olevan tosi harvinaisia.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground