MÖKKI JA PALSTA JOULUKUUSSA 2020.

13 joulukuuta 2020
Palstalla näyttää samalta kuin parina edellisenäkin kuukautena. Ainoastaan reiät maassa ja multakasat niiden vieressä ovat lisääntyneet. Olen miinoittanut kukkapenkkejä ja mökkiä valkosipulinkynsillä. Aluksi vaikutti, että se tehoaa, mutta ei sittenkään. Olen viime ajat syyttänyt myyriä, naapurit ovat siirtyneet syyttämään kanien sijasta rottia. Kuulemma rottapopulaatio olisi siirtynyt siirtolapuutarhaan raitiovaunutiehankkeen alta. Toisaalta alueella on kesällä ollut rottaongelma, joten ei olisi ihme että niitä olisi puutarhassa edelleenkin. Oli mikä oli, tulppaaneja ei taideta ensi keväänä nähdä juuri millään palstalla. Harmillista, todella harmillista.

Vaaleajouluruusu | Helleborus niger
Vaaleajouluruusu kukkii täysin ajallaan.


Naapuriin rakentuu uusi mökki, kuten kuvasta voi havaita. Rajanaapurina sain tiedon hankkeesta sähköpostiini naapurikuulemisena ja minulla olisi ollut mahdollisuus kommentoida asiasta. En sitä tehnyt, sillä siihen ei ollut mitään aihetta, hyväksyin mukisematta suunnitelmat.
{2019} {2018{2017} {2016{2015} {2014} {2013} {2012} {2011}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Voi kääk. Rotat voivat olla vaikeita häädettäviä jos niillä on vähäistäkin toivoa ruuan löytymisestä. Toivottavasti ongelma poistuu tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Viime kesänä on jo aloitettu taistelu rottia vastaan, mutta se todella on vaikeaa. Ammattilaisten käyttäminen tulee koko siirtolapuutarhan alueella kalliiksi. Loukutus on on ainoa vaihtoehto, mutta vielä en ole valmis kohtaamaan eläinten raatoja. :/

   Poista
 2. Myyrät ja kanit viheliäisiä nekin, mutta rottien toivoisi katoavan mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Toivottavasti citykettukanta ja läheisen metsän kanahaukkapariskunta ottaa tämän ongelman hoitaaksen.

   Poista
 3. Voi ei! Rotat ovat varmasti aika ällöttäviä ja tuhoavia vierailijoita.
  Toivotaan, että rotat häipyisivät muualle ja jättäväisivät sun tulppaanit ja kaiken muunkin rauhaan.
  Mutta vaaleajouluruusu kukkii niin ihanasti ja tuo bambu ja nuo pyöreät kivet ovat aivan ihastuttavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Toivottavasti tuholaiset tajuaisivat häipyä itsestään, vaan taitaa olla turhaa toiveajattelua.

   Poista
 4. Voi sentään ikäviä puutarhavieraita siellä😣 Toivottavasti ongelma ei ole pysyvää laatua👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jää kertaluontoiseksi, vaan pahoin pelkään...

   Poista
 5. Ihanaa uinuvaa siirtolapuutarhatunnelmaa!
  Nyt on aivan järkyttävä myyrävuosi, meillä ainakin, joten voi olla, että teilläkin. Ystäväni on saanut niitä loukkuun yli viisinkertaisen määrän normaaliin verrattuna. Itse huomaan eron pihalla lojuvien ruumiiden määrässä ja Musti tuo niitä myös enemmän näytille, lisäksi olen nähnyt lukemattomia vilistävän edestäni pois kesän ja syksyn mittaan, kun normaalisti en näe vilistävää myyrää kuin aniharvoin. Pensasaitaprojektistani löysin monta tyveltä poikki jyrsittyä tylppöorapihlajaa, juuri kun ne olivat ehtineet kasvaa yli metrisiksi. Voi ääärh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti myyriä riittää täälläkin, en ole ikinä ennen nähnyt moista tuhoa puutarhassa kuin nyt. :/ Toivon, etä uhreiksi ovat joutuneet vain tulppaanin sipulit ja pensaat ja puut säästyisivät tuholta.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground