MÖKKI JA PALSTA MAALISKUUSSA 2021.

27 maaliskuuta 2021


Kuvia lähes viikon takaa. Olen tehnyt viikon verran massiivisia tiedostojen siirtoja, yrittäessäni saada kaiken varmuuskopioitua. Se ei ollutkaan mikään nopea ja helppo urakka, vaan isojen kuvatiedostojen liikkuminen kesti yllättävän kauan. Näiden kuvien kanssa piti odotella, jotta sain ne tallennettua kerralla oikeaan paikkaan etteivät ne jääneet vahingossa minnekään bittiavaruuteen.

Näistä kuvista on onneksi jo kevät edennyt, mökkipolun kivituhkaa on näkyvissä. Puiden ja rakenteiden ympäriltä on lunta sulanut. Lunta kyllä vieläkin riittää ja ei ole toivoakaan piipoista. Odotan jännityksellä ja oikeastaan kauhulla myyrätuhojen paljastumista. Tulppaaneista tuskin tänä keväänä tarvitsee haaveilla, mutta toivon todella että jyrsijät ovat jättäneet puut ja pensaat rauhaan. Laitoin syksyllä muoviset runkosuojat nuoriin puihin ja muutamaan pensaaseenkin.

Omenapuiden leikkaus on ajankohtaista lähiaikoina. Paras eläkeläistiimini on jo lähtökuopissa ja tulossa auttamaan minua.


Voi, miten pitkältä tämä luminen aika tuntuu. Ei millään malttaisi enää yhtään odotella.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Malttamattomuutta on ilmassa. Pääsiäisenä on aikomukseni leikata omenapuut, vielä joutuisi kahlaamaan niiden luokse liian syvässä hangessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Täällä lumet ovat lähes tulkoon kaikkialta sulaneet. Ihanaa!

   Poista
 2. Peukku eläkeläistiimille! Sellainen on hyvä apu. Lumet nyt sulavat hienosti, sulatettavaa vain riittää ihan jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Aika kivasti on lumi huvennut, ei ole enää montaa länttiä.

   Poista
 3. Joo, tuohon malttamattomien joukkoon taidan minäkin kuulua. Talvi on ollut tuskastuttavan pitkä ja nyt sen soisi loppuvan kertaheitolla. Yllättävän hyvin tämän viikon aikana kevät on edennyt ja lumi sulanut. Luultavasti sinullakin puutarhanäkymät ovat huomattavasti vähälumisempia.
  Toivottavasti myyrät ovat tukehtuneet siihen ensimmäiseen kohtaamaansa sipuliin ja heittäneet henkensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttamattomuus taitaa olla kaikkien puutarhureiden ongelma. Nyt näyttää jo ihanan keväiseltä, kun lumi on sulanut jo lähes kaikkialta. Parin päivän päästä sitä ei varmasti enää ole missään (ellei tule taivaalta lisää).

   Poista
 4. Varmasti sielläkin on viikon aikana tapahtunut paljon lumien vähentymistä. Itsekin katselin eroa eilisen ja tämän päivän välillä eli kyllä lumi sulaa onneksi. Eläkeläisitiimi kuulostaa hyvältä - noissa puuhissa on kiva saada apua.
  Minäkin kävin puut läpi, sillä alkoi näyttää silmujen pullistuminen sen suuntaiselta, ettei parane odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, on mahtavaa että saan vanhempani apuun. Lumi on vähentynyt hurjasti, onneksi. Nyt alkaa se kukkien bongausaika!

   Poista
 5. Niinpä, ei malttaisikaan! Omenapuiden leikkaus on kyllä yks iso savotta. Viime vuonna leikkasin vanhaakin puuta reippaalla kädellä ja nyt vesiversoihin ylettyy paremmin. Myyrätuhoja täälläkin jännitetään. Syksyllä hölväsin maahan kaikkea mahdollista niiden päänmenoksi; narsisseja, valkosipulia, hiuksia, myyräkarkottimen... Jos nämä ei auta niin mikään ei auta. Ihanaa kevättä; pian se kesä jo on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heittelin myös valkosipuleita tulppaanien luokse maahan, mutta vasta kun tuhoja oli jo runsaasti. En ole aiempina vuosina kohdannut mitään vastaavaa, joten en osannut suojautua mitenkään. Ensi syksynä olen viisaampi. Mökissä sisällä oli koko talven myyyräkarkoitin - silti hiiren kakkaa löytyy joka puolelta ja taisin o yhden pesänkin löytää. Toivottavasti sinun tulppaaneja on enemmän jäljellä kuin täällä!
   Aurinkoista pääsiäistä!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground