MÖKKI JA PALSTA HELMIKUUSSA 2022.

16 helmikuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi siirtolapuutarhamökki

Helmikuussa on riittänyt aurinkoa, mutta myös lunta. Jälkimmäistä ihan liiaksikin. Kiitän onneani ettei tarvitse tehdä lumitöitä kuin omaksi huviksi ja vielä pienellä palstalla. Viimeaikaisilla lumimäärillä saa tälläisten pienten käytävien lapioimisessakin hien pintaan.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi kirsikkapuu japaninverivaahtera Acer palmatum jyrsijätuho rusakonsyömä

Valtava lumimäärä on tuonut myös muita ongelmia. Metrin korkuinen jyrsijäverkko on jäänyt auttamattomasti liian matalaksi. Niin vain rusakko loikki aidan yli herkuttelemaan pienillä puillani. *tähän väliin useampi kirosana* Olen suojannut puita runkosuojilla, mutta ne kaikki jäivät lumen alle, joten niistä ei paljon ollut iloa. Viime mökkikäynnillä kaivoin kaksi kirsikkaa ja japaninverivaahteran lumesta esiin, jotta ristihuulet eivät pääse enää napostelemaan pikkupuillani.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi japaninverivaahtera acer palmatum jyrsijätuho rusakonsyömä
Ihana ja komeaksi kasvanut japaninverivaahtera 'Atropurpureum' koko kovimmat vahingot. Toivottavasti se toipuu tuhosta. Sen lumesta esiinkaivaminen ei välttämättä ollut fiksu veto, sen runkosuoja on niin matala ja kasvutapa pensasmainen. Käärin sen ensiavuksi hallaharsoon tai vastaavaan ohuehkoon kankaaseen, jonka varastosta nopeasti löysin. Josko se suojaisi edes vähän ja samalla toivon lisää aurinkoisia tai vesisateisia päiviä, jotta lumimäärä vähenee.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi päärynäpuu jyrsijätuho rusakonsyömä
Kuvan päärynäpuuta oli myös kaluttu alimmista oksista. Kahdesta nuoresta kirsikasta oli katkottu joitakin oksia. Oi, miten kiukutti! Raivolla lapion lunta puiden ääreltä, vaikka jo valmiiksi kipeä selkä hieman muistutteli olemassa olostaan ja alkuviikon olenkin kärsinyt pahemmista kivuista. 

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi köynnöstuki kirsikkapuu
Japaninkirsikka 'Royal Burgundy' sai myös oman vallihaudan. Se näytti loppukesästä aika pystyynkuolleelta, mutta elättelen edelleen sen suhteen pienoisia toiveita. Myös sitä oli maisteltu.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi omenapuu ruukutuspöytä istutuspöytä

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi köynnöstuki köynnöskaari

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi ruukkuistutus köynnöstuki

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi köynnöstuki
Samalla käynnillä huomasin myös palstan takaosassa jyrsijäverkon kaatuneen lumenpainosta. Lapioin sinnekin reitin itselleni ja nostin verkon pystyyn. Pöytien päällä on komeat kasat, nämä lumet kestävät kyllä jonkun aikaa sulaakin. 

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi potager viljelylaatikko kasvatuslaatikko lavankaulusköynnöstuki
Persikkapuun hupun kävin puhdistamassa lumesta, sillä on runkosuoja paikalla, mutta lapioin myös sen vierustan lumesta tyhjäksi. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi köynnöskaari portti

Kun vertaa viime vuotisiin kuviin, niin onpa tuota lunta paljon. Viime vuonna tuntui sitä jo ollen runsaasti, mutta tänä vuonna sitä oikein riittääkin. Sanomattakin lienee selvä, että olen aivan täysin valmis kevääseen.

[2021] {2020} {2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground