6 + 1 KUVAA TOUKOKUUSTA.

01 helmikuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarha toukokuu potager ruukkupuutarha viljelylaatikko kasvulaatikko lavankaulus koynnöstuet

Sain pyynnön Saaripalstan Sailalta jakaa kuusi kuvaa toukokuulta. Ihana pyyntö, mitäpä sitä mieluummin tekisi kuin katselisi toukokuisia puutarhakuvia tietäen, että kaikki tämä on tulossa muutaman kuukauden päästä.

Viime toukokuussa oli potagerin muutos työn alla. Kuun vaihteessa kaikki olikin valmista, vain singeli puuttui. Sitä joutuikin sitten odottelemaan vähän pidempään erinäisistä syistä. Painavin syy oli kuukauden minua piinannut selkäkipu. Mallasin kuitenkin heti kirsikkapuun alle hanamin viettoa varten eturivin paikat itselleni ja poikaystävälleni. Myöhemmin kesällä hyvästelin lähes itku silmässä vasemmanpuoleisen rottinkituolin. Se hajosi käsiin tai kirjaimellisesti pyllyn alle (ei minun!) ja niin tilalle tuli musta metallipenkki.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha toukokuu potager ruukkupuutarha viljelylaatikko kasvulaatikko lavankaulus koynnöstuet

Vanhoissa lavankauluksissa oli kasvamassa palsternakkaa, valkosipulia ja rukolaa. Palsternakka oli pelkästään kukkia varten. Palsternakka kukkikin upeasti ja syksyllä ripottelin sen siemeniä vähän joka puolelle. Kunpa en kitkisi kevätinnostuksessani niitä kaikkia. 

Oravankesäpesä siirtolapuutarha toukokuu puutarhanäkymä köynnöstuki obeliski
Viimeinen kevät, kun kuunliljakäytävä oli komea. Aloitin kuunliljojen poiston myöhemmin ja niistä riitti jaettavaa muillekin. Tällekin vuodelle riittää vielä sekä kaivamista että jakamista. Tilalle myös saan etsiä uusia kasveja - kuinka hauskaa!

Oravankesäpesä siirtolapuutarha toukokuu rusokärhö Clematis fusijamana
Rusokärhö | Clematis fusijamana


Oravankesäpesä siirtolapuutarha toukokuu kotkansiipisaniainen Matteuccia struthiopteris kalliokielo Polygonatum odoratum
Kotkansiipisaniainen ja karhunjuuri ovat puutarhan alkuperäisiä asukkeja. Tuurilla olen yhdistänyt niihin kalliokielon. Kolmikko on aivan ihana juuri näin keväällä-alkukesästä. Sijainti vanhan omenapuun alla ei varsinaisesti ole haitaksi tälle ihanuusyhdistelmälle.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha toukokuu karhunlaukka Allium ursinum
Karhunlaukka | Allium ursinum
Istutin karhunlaukkoja ensi kerran 2020 ja viime keväänä ne reippaasti kukkivat syreenipuskan juurella. Ostin karhunlaukkoja varmuudeksi lisää ja istutin ne samoille sijoille, jotta niistä voi tulla sellainen ihana (pieni) matto.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha toukokuu omenapuu omenapuunkukka
Ja mitäpä olisi toukokuu ilman hedelmäpuiden kukintaa?

Kuvia tosiaan on seitsemän, mutta ei se kai niin nokonuukaa ole? :) Näitä olisi voinut laittaa enemmänkin. Ehkä jatkan postauksia koko kesän ajalta, kun nyt vauhtiin pääsin. Joko Versoja Vaahteramäeltä Riina on jakanut omat toukokuun kuvat? Haluaisitko, pakko ei ole.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Oi, että on ihana nähdä toukokuisia kuvia! Vaikka tykkään valkoisista kukista, ei tuo valkoinen maisema tällä hetkellä oikein puhuttele minua. Ennemmin katselen ruudulta toukokuuta.
  Ja kiitos, haaste otetaan mielellän vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Ihanaa, että otat haasteen vastaan. <3 Olen aivan samaa mieltä, että mieluummin katselen keväisiä ja kesäisiä kuvia kuin tuota valkoista maisemaa.

   Poista
 2. Seitsemän kuvaa meni kevyesti, enemmänkin olisin ihan huomaamatta katsellut. Kotkansiivet ja kalliokielo ovat upea yhdistelmä. Täytyykin kirjata ylös, jotta voin omassa puutarhassa ottaa vinkistä vaarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuun tunnelma on ihan omanlaisensa ja tässä kohtaa vuotta sitä odottaa innolla. Vähän helpotusta muutaman kuukauden odotukseen saa onneksi kuvista.

   Poista
 3. Oi että, niin kaunista! Siirtolapuutarhoissa ihaninta ovat suloiset mökit ja kukkivat hedelmäpuut. Ihastuttava ajatus, että siellä istuskelette eturivissä omassa hanamissanne.
  Kalliokielo, kotkansiipi ja karhunjuuri vanhan puun alla on tosiaan valtavan kaunis yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Toukokuu on maagista aikaa siirtolapuutarhoissa, varmasti myös "tavallisisissa", mutta satojen hedelmäpuiden yhtä aikainen kukinta on jotain erityisen ihanaa. Parasta on, että tänä vuonna hanamin katselupaikka on jo valmis ja voi vain nautiskella kukinnasta. (muualla kyllä riittää hommaa :))

   Poista
 4. Ihanat toukokuiset näkymät! Rusokärhö onkin ihan uusi tuttavuus minulle, pitää lähteä heti googlettamaan. Bonuskuva ei haitannut yhtään :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Rusokärhön olen hankkinut Vakka-Taimesta. Olisin halunnut ostaa heidän listoilla olleen C. japonican, mutta sitä ei heillä ole kuulemma koskaan ollutkaan ja Vakka-Taimen Vesa suositteli minulle tätä korvikkeena. Ei se ihan sitä ole, mutta kaunis kyllä.
   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 5. Oi heleänvihreä toukokuu, sinua on jo ikävä!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground