VALTTERI KÄVI TÄÄLLÄ.

31 tammikuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi angervo talventörröttäjä

Kuvia sunnuntailta, Valtteri-myrskyn jälkeen. Matkustin lauantaina pahimman myrskyn aikana junalla Turusta Helsinkiin ja on sanottava, että paljon parjattu VR oli aikataulussa, ilman mitään ongelmia. Maalailin etukäteen myöhästymistä ja jumitusta jossain kohtaa Rantarataa. Ehkä pahin myrsky jäi täällä etelässä odotettua vaisummaksi. Lunta kyllä, omasta mielestäni ihan liikaakiin, mutta onpahan taas ihan postikorttinäkymät joka puolella.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi talventörröttäjä siirtolapuutarhamökki omenapuu
Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi talventörröttäjä kärhö köynnösportti

Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi talventörröttäjä koynnöstuki

Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi talventörröttäjä punahattu
Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi talventörröttäjä siirtolapuutarhamökki omenapuu Kekkilä Jalallinen kasvulaatikko
Kaivoin väylän mökille, sillä minulla oli sinne tuomisia. Toisen väylän lapioin persikkapun luokse potageriin. Pieni puu oli aivan vääränä lumitaakan takia ja kävin pudottelemassa lumet sen hartioilta.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi siirtolapuutarhamökki

Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi talventörröttäjä potager Kekkilä kasvulaatikko viljelylaatikko

Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi talventörröttäjä köynnöskaari köynnötuki portti

Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi lintujen ruokinta lintulauta

Oravankesäpesä siirtolapuutarha talvi lumi portti

Kiitän itseäni joka kerta, kun useiden siirtolapuutarhatalvien jälkeen olen tajunnut viedä lumilapion portille. On huomattavasti kivempaa lapioda reitti mökille, kuin ensin harppoa se umpihangessa lapiota hakiessa.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Totta, lapiota tarvitaan heti. Minullakin se on tontin sillä kulmalla, johon ajan auton. Jos esimerkiksi saapuu pimeällä (no, talvella on lähes aina pimeää) niin on erityisesti kivempi löytää se lapio siitä heti.
  Hienoa, että junamatka sujui onnistuneesti! Myrskyltä se ei ainakaan täällä edes tuntunut, vähän reippaammin vain tuuli ja jonkin verran tuli lunta. Onneksi, sillä nyt on pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kantapään kautta oppinut, että lapio kannattaa tuoda syksyllä portille, lumen tullen siitä on suuresti iloa ja kuivat kengät. En ehkä itsekään olisi kuvannut Valtteria myrskyksi, vaikka lunta tulikin paljon ja tuiskutti. Hyvä ettei tullut tuhoja.

   Poista
 2. Ikkunasta katsoen näyttä lauantai-iltana siltä, kuin koko tienoo olisi täynnä sinne tänne pyöriviä lumituiskuja. Paljonhan sitä lunta taas tuli, mutta uutisten mukaan myräkkä oli odotettua maltillisempi.
  Hyvä idea sijoittaa lumilapio portille. Siellähän ne työtkin alkavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdin lauantaina Helsingistä auringonpaisteesta ja päädyin räntäsateen keskelle Turkuun. Kotiinpäin tullessa räntä olikin muuttunut lumeksi ja sitä oli kyllä tullut paljon. Onneksi ei tullut mitään voimakasta myrskyä. Olen muutaman kerran hakenut lapion mökiltä nurkalta, kun lunta on ollut polveen saakka. Helpommalla ja kuivilla kengillä pääsee kun muistaa syksyllä tuoda lapion portille.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground