PIHA & PUUTARHA -MESSUT 2023.

29 maaliskuuta 2023

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia tulppaani koivu

Terveiset Turun Piha & Puutarha -messuilta. Messut olivat viime viikonloppuna Turun Messukeskuksessa. Käväisin perjantaina tapahtumassa vanhempieni kanssa.

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia tulppaani

Nämä kaksi ensimmäistä kuvaa ovat messukeskuksen aulasta, jossa oli tulppaani-koivu-koristelut ottamassa messuvieraat vastaan.

Piha & puutarha -messut Turku 2023 FLÖR
FLÖR-puutarhamyymälällä oli iso osasto täynnä kaikkea ihanaa. Osasto oli myös aivan täynnä ihmisiä, siksi osastosta ei ole enempää kuvia. FLÖRillä oli myynnissä siemeniä, juurakoita ja kimppuja. Oli myös houkuttelevia japaninvaahteroita, magnolioita, ruusumanteleita, kirsikkapuita... Ja mitä kaikkea. Ruusumanteli jäi mieltä kutkuttelemaan, mutta palstan puuvartiskasvikiintiö alkaa olla aikalailla täynnä, joten ei ostoksia.

Piha & puutarha -messut Turku 2023 Hankkija
Tässä kuvassa on Hankkijan osaston nurkkaa, heillä oli jaossa siemenpusseja. Siinä osastot, joista otin kuvia. Lisäksi oli perinteinen hollantilainen juurakko-osasto. Kiersin sen kaukaa, sillä sitä virhettä en enää tee, että sortuisi ostamaan mitään heiltä.

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia kasviseinä säkkituoli
Loput kuvat ovat yleiskoristeluista, jotka olivat paikallisen Livia-oppilaitoksen käsialaa. Aiempina vuosina yleiskoristelut ovat olleet oma iso alueensa, nyt nämä olivat enemmän pienehköjä osastoja vieri vieressä.

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia kasviseinä

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia kasvihuone
Hieno "kasvihuone", jonka kyljessä olleita vanhoja ikkunanpokia kuolasin.

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia tomaatti

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia koristekiveys
Hyönteishotelleja oli useammassakin loossissa.

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia hyönteishotelli

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia hyönteishotelli

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia hyasintti
Hyasinttien ja helmihyasinttien kanssa oli katosta ripustettuna leikkokukkia. Siitä ei tullut napsaistua kunnollista kuvaa.

Piha & puutarha -messut Turku 2023 yleiskoristelu Livia yrttiruukut
Nämä yrttitarjottimet olivat ihanat!

Messut olivat kutistuneet edellisestä käynnistä. Aiemmin on ollut yhteensä kolme hallia kaikille samaan aikaan järjestetyille messuille, nyt oli vain kaksi. Puutarha-aiheiset osastot puuttuivat, aiempina vuosina on ollut enemmän perennoja myynnissä kuin myös kausikukkia. Harmillista! Eduskuntavaalien läheisyydestä johtuen messuilla oli myös kaikki puolueet edustettuina.

Osallistuin messuilla omenapuun varttaminen -workshoppiin, jossa sain varttaa ammattilaisen opastuksella omenapuun perusvarteen omasta omenapuusta leikatun vartteen. Kävin ennen Turkuun lähtöä leikkaamassa ison nipun oksia oman puutarhani 'Punainen Melba' -omenasta, joista sitten valitsin yhden oksan ympättäväksi 'Antonovka'-perusvarteen. Jännittävää, toivottavasti onnistuin!

Messujen jälkeen kävin Viherlassilassa piipahtamassa. Huhhuh, mitkä valikoimat, vaikka vielä ei tietenkään ollut muuta kuin kevätkukkia esillä. Varsinaiset kauden avajaisetkin olivat vasta seuraavana päivänä. Haikein mielin jätin kauppaan mimosan ruukussa, pieni puu oli aivan liian iso kuljetettavaksi bussilla Helsinkiin. Olen etsinyt koko alkuvuoden mimosaa Helsingistä – tuloksetta! Kukkaro kiittää. Lohdutukseksi ostin kaksi ruukullista virvanarsisseja, niitä joita viime vuonna etsin Helsingistä – tuloksetta. Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Kiitos, että veit jutun myötä piipahtamaan puutarhamessuille, saattaa olla, että en itse pääse tänään vuonna käymään näillä kevätmessuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva näitä tapahtumia on itsellekin tallettaa muistoksi.

   Poista
 2. Kuulin samaa, että Turun puutarhamessut olivat pettymys. Kuulostaa kumminkin siltä, että puutarhamyymälöihin kannattaa mennä! Viherlassilaan täytyykin suunnata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Viherlassila on aikamoinen karkkikauppa ja niin on FLÖRkin, siellä vain tulee harvemmin käytyä, kun on jotenkin väärässä suunnassa.

   Poista
 3. Olin Porin Koti- ja puutarha-messuilla Satakunnan puutarhaseuran toimijana. Nyt kun katson näitä sinun kuviasi, niin teillä on ollut todellakin ihan erilaiset messut. Ehkä messujen ensimmäinen sana vaikutti. Porissa ei ollut tuollaisia ihania näyttelyalueita lainkaan. Suurin osa näytteilleasettajista oli pankit, rakentajat, yms. sekä lifestyle-juttua (en ymmärrä, miksi niitä on joka messut täynnä), ei siis pihaa ja puutarhaa. Pari taimien ja kukkasipulien myyjää olivat meidän lisäksemme ainoat, jotka olivat tavalliselle puutarhuroijalle tarkoitettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo näyttelyalueet olivat Turun messujen paras ja oikeastaan ainoa anti. Muuten oli aika vähäistä mikään puutarhaan littyvä, paitsi FLÖRin osasto. Messut ovat olleet joskus oikeinkin kivat ja niissä on ollut paljon taimimyyntiä yms. Tämä vuosi oli aika vaisu.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground