TORNIOISSA PIONIT VIELÄ KUKKIVAT.

26 maaliskuuta 2023


Torniossa vielä pionit kukkiavat -kirja Teija Alanko neilikka Marimekko Fyr Aalto-jakkaraTorniossa pionit kukkivat Teija Alangon kirjoittama ihastuttava puutarhamatkakirja. Se on poikkeuksellinen koska kaikki matkat pyritään tekemään julkisesta liikennettä hyväksi käyttäen, kuitenkin pois lukien lentäminen. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tämä onnistuukin.

Kirjassa tutustutaan useaan suomalaiseen puutarhaan ja puistoon. Teija Alanko on kasviarkeologi ja hän tuntee puutarhojen ja kasvien historiaa. Kiinnostavasti hän taustoittaa kohteiden historiaa omalla asiantuntijuudellaan. Kirjasta löytyy myös viehättäviä vinkkejä teekupposen nauttimiseksi puutarhavisiittien ohessa. Puutarhakohteiden esittelyn välissä on pohdintaa ilmastonmuutoksesta, valinnoista ja ilmastoahdistuksesta.

Tajusin Torniossa pionit vielä kukkivat -kirjaan olemassa olon vasta viime vuonna, vaikka se on julkaistu jo 2021. Onnekseni löysin kirjan helmikuussa SPR Kontista kahdeksalla eurolla.

Ihastuin kirjaan, koska puutarhamatkailu kiinnostaa ja kirja, jossa esitellään kohteita joiden saavuttamiseksi ei tarvita henkilöautoa kiinnostaa vielä enemmän. Sain kirjasta puutarhamatkakärpäsen. :) Tykkäsin myös teoksen rakenteesta, kappaleet ovat lyhyitä ja niitä on kiva lukea muutama ennen nukkumaan menoa ilman pelkoa, että silmät menevät kiinni ennen kuin kappale loppuu.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

  1. Minultakin muuten löytyy tuo kirja, mutta en ole jostain syystä vielä lukenut. Täytyypä kaivaa se esille ennen kesälomakautta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti ottaa lukemiseksi, niin ehtii suunnitella kesän puutarhamatkat. :)

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground