ESIKASVATUKSET EDISTYY.

11 huhtikuuta 2023

esikasvatukset turvepotti soil block sirkkalehti taimi

Esikasvatukset ovat keskimäärin sujuneet hyvin. Tsinniat lähtivät ensimmäisenä, parissa päivässä, itämään ja muut kylvöt ovat seuranneet perässä. Nuo terhakkaat taimet pahvipotissa on kylvetty jo helmikuun puolessa välissä. Ne ovat tähtitörmäkukan alkuja ja kaipaisivat jo koulintaa.

esikasvatukset turvepotti soil block sirkkalehti taimi

Aikamoisen pitkiä huituloita on siemenistä kasvanut!

esikasvatukset turvepotti soil block sirkkalehti taimi

esikasvatukset turvepotti soil block sirkkalehti taimi
Epäonnistuneimmat kylvöt ovat: 
Kiinanasteri Callistephus chinensis 'Reine-marguerite'
Koreatörmäkukka Scabiosa atropurpurea 'Fata Morgana'
Koreatörmäkukka Scabiosa atropurpurea 'Black Knight'
Koreatörmäkukka Scabiosa atropurpurea 'Summer Fruits'

Näistä yllämainituista on itänyt vain yksi 'Fata Morgana'. Ehkä teen vielä uusintakylvöjä.

Erillisiin potteihin ja pimeässä kypyhuoneessa itäneet kesäleimut eivät myöskään ole kurkistaneet mullasta runsaslukuisina. Yksi potti on edelleen itämättömänä kylppärissä ja kolmesta muusta on yhteensä viisi sirkkalehteä. Tosin nyt kun mietin, en ole enää varma montako siementä kylvin per potti. Ehkä jotain kolmen ja viiden väliltä?

esikasvatukset turvepotti soil block sirkkalehti taimi
Kuvan keskellä, kasvihuoneen nurkassa on työkaverilta saatu suippopaprikan taimi. Etummaisina on hennot kesäleimujen alut.

minikasvihuone esikasvatukset

Toistaiseksi kasvihuone ja kastelumatto ovat toiminut hyvin. Jännityksellä seuraan miten kylvöt kasvavat jatkossa ja saanko taimet koulittua ja milloin pääsen viemään taimia puutarhaan. Viime vuonna koulinta jäi tekemättä, jospa tänä vuonna ryhdistyisin sen suhteen.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

  1. Kaikki siemenet eivät minullakaan itäneet. Osa taas erittäin hyvin. Tekisi mieli laittaa vielä lisää kukkien siemeniä multiin, vaikka oikeasti minun pitäisi kylvää jotain ihan muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei noistakaan ole lisää sirkkalehtiä tullut. Pitänee tehdä vielä uusintakylvö, vaikka koulinta jo näilläkin määrillä aiheuttaa ongelmia. Tutkinnassa on, josko mökkiin voisi jo joitain viedä, ravaan siellä kuitenkin lähes päivittäin.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground