KEVÄÄN KUKAT.

25 huhtikuuta 2024

Vaaleankeltaset kevätsahramit kukassa.
Kultasahrami | Crocus chrysanthus 'Romance'

Tässä lupaamani postaus pienistä kevään kukkijoista. Sunnuntaina oli hieman lunta maassa, tiistaina kunnon kerros. Nämä kuvat ovat siis sunnuntailta, kun kasvit vielä olivat näkyvissä, mutta osittain lumen saartamina, kuten 'Romance' kevätsahramit tässä yllä olevassa kuvassa. Kävin tänään puutarhassa ja lumi oli lähes kokonaan jo sulannut, vain mökin pohjoispuolella sitä oli vielä maata peittävä kerros.

Vaaleanvioletit kevätsahramit kukassa.

Hailakan liilat krookukset kukkivat Risu no enissä Kevätsuudelma-kirsikkapuun alla.

Violetit kevätsahramit kukassa.
Vähän kauempana niistä kukkii tummemman liiloja krookuksia.

Posliinihyasintti kukkii.
Posliinihyasintti | Puschkinia scilloides
Posliinihyasintit aloittelevat kukintaa, tämä on yksi ensimmäisistä kunnolla kukat avanneista.

Siniset kevätähdet nupulla.

Nämä lienevät nupullaan olevia kevättähtiä. Ihanaa, kun näitä pieniä sinisiä on vähän joka puuolella palstaa.

Vaaleanpunaiset kevättähdet kukassa.
Kevättähti | Scilla forbesii 'Roseaä'
Ihan kuin nämä vaaleanpunaiset olisivat vähän levittäytyneet tai sitten vain kuvittelen. Sitä en pahaksi pistäisi, jos niin kävisi.

Aprikoosinvärinen hyasinttinupulla
Hyasintti | Hyacinthus orientalis
Viime syksynä vesiaihen viereen istutetut hyasintit pilkistävät jo kunnolla maasta. Tänään ne näyttivät vähän säälittäviltä. Toivottavasti lumikerros ei täysin pilannut niiden kukintaa.

Kevätkurjenmiekat kukkii.
Kevätkurjenmiekka | Iris reticulata
Risu no enissä kukkii pari tummanviolettia kevätkurjenmiekkaa. Samaa lajiketta on myös omenaapuiden alla, mutta niistä on vasta pienet piipot näkyvissä.

Kevätkurjenmiekat kukkii.
Kevätkurjenmiekka | Iris reticulata
Syreenimaassa taas on pari sinistä kevätkurjenmiekkaa. Kohta niiden seurana narsissit, muutamat ovat jo nupullaan.

Talventähti kukkii saran helmoissa.
Talventähti | Eranthis hyemalis

Palstan ensimmäiset talventähdet! Ostin viime keväänä Plantagnista pienen ruukun talventähtiä. Istutin ne joskus kesän–alkusyksyn aikana maahan ja nyt ne puhkesivat kukkaan. Ihanaa! Kevätkukkijoita ei voi olla liikaa.

 Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Jospa viimein kevät saapuisi. Kauniita kukkijoita palstallasi! Huomioni kiinnittyi somiin pyöreisiin lehtiin lähes joka kuvassa. Orvokkiako tulossa siellä täällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas näyttää viilenevän, toivottavasti ei mentäisi tällä kertaa lähelle nollaa tai saataisi lunta. Pyöreät lehdet kuuluvat mukulaleinikille, sitä on ympäriinsä ja vaikka kitkin sitä (valehtelematta) laastipaljullisia, ei sitä huomaa missään.

   Poista
 2. Ihania nämä pienet, matalat kevätkukat. Ne ovat koko kasvukauden kukista erityisimpiä minusta, kun ne ovat sinnikkäitä ja niitä on niin kauan ja hartaasti odotettu, tänä vuonna vielä tavallistakin kauemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! Taas on tulossa takapakkia kevääseen, mutta toivottavasti ei enää mennä miinukselle tai saada lunta. Hienoinen viileys ei haittaa, silloin saa nauttia kukinnasta pidempään.

   Poista
 3. Ihania sipulikukkia! Montaa erilaista olet saanut mahtumaan palstalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat! moni näistä on ollut palstalla jo ennen minua ja vain iloisesti levittäytyneet lisää. Se sopii minulle mainiosti.

   Poista
 4. Kukkia siellä, kukkia täällä :) Monta pikkuista ihanaista kevätkukkaa on jo puutarhassasi täydessä vauhdissa. Täällä vasta ensimmäisiä krookuksia kukassa, posliinihyasintteja idänsinililjoja ja kevättähtiä on isoilla nupuilla. Hyvää vapunseutua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä palsta sinisenään ( ja keltaisenaan – kiitos mukulaleinikin) näistä pienistä ihanuuksista. Kyllä näitä on odotettukin! Ihanaa alkanutta toukokuuta!

   Poista
 5. Ai että nämä kevään ensimmäiset pikkuiset on ihania! Meillä virvaliljat avasivat tänään nuppunsa:)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground