MÖKKI JA PALSTA SYYSKUUSSA 2021.

15 syyskuuta 2021


On se uskottava, että kesä on ohitse ja samoin mökkiyöpymiset tältä vuodelta. Viime viikonloppuna olimme yön mökillä, oli ihanaa, mutta öinen viileys ja kosteus tekee mökkeilystä hieman epämukavaa, varsinkin kun lisänä on vielä sadetta. Aloitinkin heti yön jälkeen kasata kamoja kotiinvietäväksi. On vaatteita, petivaatteita, Mison lelut, kosmetiikkaa, ruokaa, radio ja cd-soitin. Noin muutamia mainitakseni. Koti onkin ollut kaaoksessa, kun olen tuonut pyykättävää ja muuta tavaraa, jotka eivät heti ole löytäneet omalle paikalleen.


Kulunut kesä on sekä Mison että poikaystävän ensimmäinen kesä mökilläni. Sanoisin, että molemmat sopeutuivat erityisen hyvin olosuhteisiin ja uskon molempien myös nauttineen citymökkeilystä. 


Olen kaipailut isohkoja punasaviruukkuja. Nyt olen löytänyt niitä viime viikkoina ihan urakalla. Ensin ostin kolme PuutarhaNikkareilta, sitten löytyi Plantagenista tuo muhkeamuotoinen ruukku -40 % alennuksella ja viimeiseksi Kierrätyskeskuksesta sain ostaa takana olevan ikealaisen kahdella eurolla. Ruukuissa odottavat istutusta aletaimet. Kupariheisiangervon tulevalla paikalla kasvaa parhaillaan kaksi daalia ja tarhakulleron meinasin istuttaa paikalle, jonne on juuri haudattu mätiä omenoita. Taitaa olla niin, että he kaksi viettää talven valeistutuksessa.


Potager näyttää edelleen niin ihanalta. Olen todella tyytyväinen siihen.


Naapurikyttääjä. Miso viihtyy penkillä pitkiäkin aikoja, erityisen hyvin silloin jos henkilökunta sattuu istumaan mukavan lämpimänä ja pehmeänä alustana.


Persikan suhteen olen ymmälläni. Hedelmät eivät juuri ole kasvaneet luumua suuremmaksi ja ovat ihan kivikovia edelleen. Lisäksi lehtiin on näyttänyt iskeneen joku tauti. Punerrus ei ole pelkästään syksyn ansiota, vaan on ollut lehdissä koko kesän. Osa lehdistä on myös kipristynyt osittain kasaan.Muistatteko kaalikuvut? Ne toimivat 50 % onnistumisella. Toisen kuvun alle oli joku tuholainen päässyt ja rei'ittänyt lehdet, toinen taas oli ehytlehtinen. Kupujen pois ottamisen jälkeen en enää saanut kupuja takaisin kasvien päälle, joten nyt molemmat kasvit ovat samanlaiset - reikäiset.

Kaivoin huonovointisen pionin ylös, jotta sain tilaa omenoille. Kuopan alalta kaivoin pesuvadillisen laukkojen sipuleita ylös. Laitoin pioni ruukkuun, mietin keväällä sitten mitä sille ja muille tämän rivin pioneille teen. Ne ovat sitä surullisen kuuluisaa väärää pionia kaikki. Tarkoitus on vähentää seitsemän valkoista pionia yhteen tai kahteen ja istuttaa tilalle jotain ihanaa. Olen jopa harkinnut 'Tove Jansson' -ruusun istutusta tähän. No, nyt on ainakin talvi aikaa miettiä ja suunnitella.
Kukkasipulien suhteen olen yrittänyt olla maltillinen ja jättänyt kaikki kalliit herkut ostamatta. Tulppaaneja ostin ainoastaan Lidlistä 2 kg pussin 'Mystic Van Eijk' Darwin-tulppaaneja. Olen niitä istuttanut pussillisen viime vuonna ja olivat yllättävän nättejä. Niiden myös pitäisi olla kestävää sorttia, siis jos selviävät syödyksitulemiselta. Saa nähdä mikä on tulevan syksyn ja talven myyrätilanne, tänään kuulin Soilikki ja pielikki -piirissä, että huono. Myyriä on ilmeisen paljon. liikkeellä.

{2020} {2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

 1. Tosi kauniit kuvat Misosta puutarhassa, sekä kissa että puutarha ovat oikein edukseen. Onpa hyvä, että citymökkeily sopi poikaystävälle, kissan suhteen ei ole asiassa niinkään hämmästelemistä ;).

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin: ihana Miso! Voi kuvista kuvitella, miten samettinen hän onkaan.
  Ihanan näköistä todellakin ja hyvät ruukkulöydöt! Hmm, Tove Jansson kasvaa kookkaaksi ja tekee juurivesoja, joten sitä en ehkä istuttaisi heti käytävän viereen. Mutta saahan niitä vesoja toki leikattua. On se ihana ruusu kyllä!
  Todella hurmaava tuo näkymä käytävää pitkin, tietysti Miso siellä (mustana) kirsikkana kakun päällä ♥
  Nyt tuntuu tosiaan kolealta. En ole vielä kunnolla aloittanut talon lämmitystä, tuntuu, että kostea viileys hiipii huoneisiin.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground