VIHREÄN SÄVYJÄ RUUKUSSA, VIININPUNALLA MAUSTETTUNA.

19 syyskuuta 2021

Kaupallinen yhteistyö: HuiskulaPuutarhassa värit ovat taittuneet syksyn sävyihin. Pientä ruskaa on jo havaittavissa, ainakin japaninvaahtera 'Dissectum' on jo punertunut viehättävästi. Lisää syksyn sävyjä puutarhaan toin syysistutuksella, jossa tällä kertaa on lähinnä vihreän erisävyjä maustettuna viininpunaisella.


Laitoin portinpieleen kahteen ruukkuun koristekaaleja*, callunoita*, pienen havun* ja upean leiskuvanvärisen japaninhappomarjan 'Admiration'*.

Pienemmän ruukun sävyt taittuvat hieman limeen, kun suuremman ruukun väritys on taas monipuolisempi.


Kaikki callunat ovat samaa 'Skyline' lajiketta, mutta jokaisessa on ihastuttava eri sävy. Limeentaittuva calluna yhdistyy hauskasti Risu no enin samanväriseen hakoneheinään.

Japaninhappomarjan viininpuna taas löytää parin ruukkujen takana olevasta japaninverivaahterasta. Samaa väriä löytyy myös aavistus kameleonttilehden lehtien reunoista.


Ruukkuistutus portilla kaunistaa sisääntuloa ja toivottaa tervetuleeksi. Se myös ilahduttaa harvoja palstan ohikävelijöitä - siirtolapuutarhan portit on suljettu tältä kaudelta vierailijoilta. 

*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Teit kauniit ruukkuistutukset, ne tosiaan tekevät sisääntulosta houkuttelevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, ne ilahduttaa joka kerta kun astun portista sisään.

   Poista
 2. Todella kauniit syysistutukset. Japaninhappomarjan viininpuna kelpaisi ihan maahankin istutettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Suunnittelen japaninhappomarjan istutusta puutarhaan, vielä kun keksin sille hyvän paikan. Sen punerrus ansaitsee tulla nähdyksi.

   Poista
 3. Kauniit. Istutin Admirationin maahan elokuussa. Ostin kasvin heinäkuussa. Helteiden takia en sitä istuttanut ja pidin sitä varjoisessa paikassa. Lehtien punertavuus muuttui silloin aika vaisuksi ja muuttui lähed vihreäksi. Kun se happomarja pääsi maahan aurinkoisemmalle paikalle, punnerus tuli lehtiin takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääkin pitää mielessä, kun suunnittelen japaninhappomarjalle istutspaikkaa, että sen olisi syytä päästä aurinkoon.

   Poista
 4. Ihanat ruukkuistutukset! Lime calluna on kaunis ja tykkään noista koristekaaleista. Minun harmikseni täältä pikkukylästä pitäisi jaksaa lähteä melko pitkälle että löytäisi vastaavia ihanuuksia ja pienen vauvan kanssa en ole jaksanut lähteä huristelemaan 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka! Harmillista ettei läheltä löydy ihanuuksia tarjoilevaa kukkakauppaa tai puutarhamyymälää.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground