KUKKIA, KUKKIA.

23 toukokuuta 2013







 



Tässä tämän hetken kukkijoita. Olen täysin hurmaantunut noihin valkoisiin kelloihin. :) Löysin ne vasta palstalta, enkä millään muista nähneeni niitä viime vuonna. Pioneissa on jo nuppuja, odotan niin niiden kukintaa. kaikki viime vuonna istuttamani pionitkin ovat selvinneet talvesta, jokohan tänä vuonna näkisin mikä väri on missäkin. Tuo kolmanneksi viimeisessä kuvassa oleva keltainen, mikähän lie. Näyttää rikkaruoholta, mutta sitä näyttää olevan muidenkin palstoilla. Minun puutarhasta se sai tylyn lähdön, tai no, neljä mätästä sai lähdön. Yksi iso sai jäädä. :)

8 kommenttia:

  1. Himpulat.. Mie jo toivoin, että olisin saanut vastauksen siihen, et mikä tuo kolmanneksi alin kasvi on. Sitä kasvaa tuolla viime kesänä siirrettyjen kasvien juurella ja mietin kovasti haluanko päästä siitä eroon vai en. Jos se meinaa levitä ja valloittaa koko tontin, niin nyt olisi hyvä se hävittää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jalokiurunkannushan se on. Selailin eilen illalla joitain puutarhasivustoja jossa tieto oli. Ei ole rikkaruoho... :)

      Poista
  2. Hei,
    Kellokukat taitavat olla pikarililjoja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin taitavat olla. Kiitos tiedosta! :) Törmäsin tähänkin tietoon eilisiltana jossain sivustolla. Pitää kirjata ylös kaikki kesäpesällä olevat kasvit sitä mukaan selviää mitä ne ovat.

      Poista
  3. Hei, meillä on tuota samaa keltaista (kolmanneksi alin kuva) Äitini veikkaili kiurunkannukseksi tms ja kun vähän guugletin, niin selvisikin että on jalokiurunkannus. Lukemani mukaan ollut aikoinaan kartanopuistoissa yleinen kukka, mainittiin että nykyään viljelykarkulaisenakin tavataan.

    Wikipedian mukaan kasvilla aika mielenkiintoinen historia:
    "Suomeen ja Ruotsiin jalokiurunkannus päätyi vahingon kautta. Luonnontutkija Carl von Linné oli pyytänyt savonlinnalaissyntyistä tutkimusmatkailija Eric Laxmannia toimittamaan Siperiasta särkyneensydämen siemeniä Ruotsiin. Laxmann lähetti Linnélle kuitenkin erehdyksessä jalokiurunkannuksen siemeniä, joita Linné kasvatti puutarhassaan ensimmäisen kerran vuonna 1765. Suurin osa Ruotsin ja Suomen vanhoista jalokiurunkannuskasvustoista on peräisin Linnén kasvattamista yksilöistä."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sehän se on! Kiitos tiedosta. :) Selvisi itsellenikin, kun vähän pyörin puutarhasivustoilla. Vanhaa siirtolapuutarhakasvustoa. Itseäni häiritsee vähän keltainen väri, mutta toisaalta se ns. kuuluu palstalle. Jännä historia tuolla kukalla!

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground