KAUNOKAINEN JA ILONPISARA.

23 maaliskuuta 2014

Tilailin netistä halpaa matkaopasta ja ihan vaan "sattumalta" katselin vähän puutarhakirjojakin. Silmiin osui Tiina Koskimiehen kirjoittama ja Sanna Pelliccionin kuvittama Kaunokainen ja ilonpisara - Kotipihojemme kukkien kulttuurihistoriaa -kirja. Kirja oli hyvässä alessa, joten se meni nopsasti ostoskoriin. :)

Kirja esittelee 20 kulttuurihistoriallista kasvia, kukkia jotka ovat juuri niitä mummonmökkikasveja. Ja niitä minä haluan mökillä vaalia ja siirtolapuutarhapalstalleni lisätä, pienellä japanilaistwistillä ja no, onhan palstalla kaikkea muutakin. :) Oli kiva lukea kasvien taustoja ja huomata, että moni kulttuurikasvi palstallani on jo. Mutta on niitä oravoitaviakin vielä. Sanna Pelliccionin kuvitus on uskomattoman kaunis ja kirjaan erittäin hyvin istuva. Mikä kirjassa vähän jäi hämmästyttämään oli kuvapankkikuvien käyttö, eikä olisi löytynyt suomalaista kuvaajaa kukkia kuvaamaan?
Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


6 kommenttia:

 1. Tuo kirja pitääkin lukea, kiitos vinkistä. Vanhoja perinnekasveja on kunnia-asia vaalia;) Mukavaa kesänodottelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen kyllä! Nyt kun luki vähän kukkien taustoja, on paljon vaikeampi vain hävittää ei-niin-mieluisia kasveja palstalta. Ne kuitenkin ovat olleet palstalla luultavasti kymmeniä vuosia ja saavat myös jatkossakin olla.

   Poista
 2. Bellistä, palavarakkaus ja unikkoa löytyy meidänkin pihalta..:)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kutkuttavalta. Kasveihin ja puutarhaan liittyvä historia on kiehtovaa. Niihin molempiin kun liittyy tarinoita ja suuria intohimoja =) Pitääpä tutustua tuohon kirjaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on! Tykkään tietää asioiden taustoja ja historia, antaa paremman kuvan aiheesta kuin aiheesta, kirja avasi kivasti ovia taas kukkien maailmaan. Tässä kun aloittelijana puuhastelen. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground