JAPANI 2013: KAIRAKU-EN.

21 lokakuuta 2014Syksyn tultua puuhat kesäpesällä ovat vähentyneet, samoin kuin käynnit siirtolapuutarhassa. uutta kuvattavaa ei hirveästi ole, siksipä palaankin vuoden takaisiin Japanin matkani tunnelmiin. Vuosi sitten juurikin näinä päivinä ihastelin yllä olevia näkymiä.

Tein Tokiosta päiväretken Mitoon ja siellä olevaan Kairaku-en puutarhaan. Puutarha kuuluu Kanazawan Kenroku-en ja Okayaman Koraku-en kanssa Japanin kolmen merkittävimmän puutarhan joukkoon. Kairaku-en oli kohteenani jo vuonna 2011, mutta silloin puutarha oli suljettu, koska aiemmin keväällä iskenyt tsunami oli vaurioittanut sitä pahasti. Nyt puutarha oli avattu taas yleisölle.

Kairaku-en on kuuluisa  sadoista luumupuistaan, alueella on sata erilaista lajia, jotka kukkivat pinkein, punaisin ja valkoisin kukin. Puutarha onkin suosittu kohde luumupuiden kukinnan aikaan, helmi-maaliskuussa. Alueella on myös bambu- ja japaninsetrimetsät. Puutarhassa on Kobuntei, perinteinen japanilainen rakennus, jonka ympäristössä on palloiksi leikattuja pensaita ja muotoon leikattuja puita, sellaita tyypillistä japanilaista puutarha näkymää.

Kairaku-eniin on vapaa pääsy, toisin kuin moniin muihin puutarhoihin. Sisäänpääsy rakennukseen, Kobunteihin on maksullinen, mutta mielestäni sen arvoinen, että näkee puutarhan vähän korkeammalta. Kairaku-enin vieressä on yhdistetty matkamuistomyymälä ja ravintola. Vieläkin harmittaa että en ostanut sieltä puutarhan luumuista tehtyä umeshua, kun pelkäsin lasipullon menevän rinkassa rikki.Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


4 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat!
  Japanin kaipuu vain yltyy.... :(

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista lukea juttujasi japanilaisista puutarhoista. Tein viime syksynä puutarhapainoitteisen matkan Japaniin ruska-aikana ja ihastuin totaalisesti japanilaisiin puutarhoihin sekä Japaniin. Suunnittelen jo seuraavaa kevätmatkaa (2017?) sekä etsin vinkkejä uusista puutarhoista ja muista käyntikohteista.
  Blogistani 1003puutarhaa.wordpress.com löytyy juttuja japanilaisista puutarhoista, joissa kävin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi, Japani on varmasti upea ruska-aikaan. Itse olen saanut siitä vain vähän vihiä viime matkallani. Sinulla on kiinnostava blogi, riittää paljon luettavaa, erityisesti Japni-postaukset kiinnostavat.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground