PUUTARHAHOMMIA.

05 lokakuuta 2014


Viime päivien puutarhahommia. Olen istutellut maahan 2 kiloa eli n. 55 narsissin Narcissus 'Bridal Crown' sipulia maahan. Heräteostos taannoin Lidlistä.


Tein äitini kanssa kimppatilauksen BULBi:in ja näissä pusseissa on lumikellon Galanthus elwesii ja vuokon Anemone Hollandia de caen sipulit ja mukalat. Nämä istutin jo, mutta vielä jäi muutama pussi tulppaaneja odottelemaan. Ja oho, tuli torstaina tilattua vähän lisää, kun Kodin 1:n Yllätyspäivillä oli yhtäkkiä kaikki sipulit -50 % alennuksessa.


Kaivoin maahan myös muutaman muoviruukullisen akileijoja. Kaivoin nämä siementaimet kesällä ylös ja ruukutin. En keksinyt vielä lopullista paikkaa näille, mutta talvehtikoot tässä.Huikea viinirypälesato, neljä pientä tertullista, mutta se on yli puolet enemmän kuin viime vuonna.


Tänä kesänä istutettu karhunvatukka kypsyttelee marjojaan. Tuon kuvan kypsyneen yksilön pistelin suuhuni, mutta muita maistiaisia pitää vielä odotella.


Nostin lavankauluksesta porkkanat ylös, jotta pääsin istuttamaan tilalle yrttejä talvehtimaan. Ollapa kylmäkellari!


Suurin osa tämän vuoden vaatimattomasta omenasaaliista on haudattu tähän. Todella suuri osuus on ollut muumuiotautisilla ompuilla. Hirmu harmillista! Mieluummin näitä söisi, kuin laittaisi maahan maatumaan. Ilmeisesti omput ova hyväksi maaperälle, joten toivottavasti jotain hyötyäkin tästä!Pesin "kaikki" kesäpesän tyhjentyneet ruukut, emalivadit ja -kupit, ämpärit ja muut astiat. Olihan niitä muutama, eikä tässä suinkaan ole oikeasti kaikki... :)Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground