KEVÄTMESSUJEN TULIAISPELAKUUT.

05 huhtikuuta 2015

Mainitsinkin jo, että messutuliaisina ostin pelargoneja. Miten yllättävää, eikö? :) Kouvolalainen Puutarha Juha Peltonen -osasto oli todella nätti verrattuna monen muun puutarhan osastoon, harmi vain etten tajunnut ottaa kuvia, menin niin sekaisin osastolla olleista pelakuista.

Ostin yhden vähän isomman ja viisi 20 eurolla tarjouksella. Sain vielä yhden kaupan päälle.

Ostokseni:
Söpö punakukkainen, jonka terälehtien reunat ovat valkoiset, Pelargonium hortorum 'Mr. Wren' tai Geranium 'Mr. Wren'
Vaaleanpunainen Tulppaanipelargonia Tulip-flowered Zonal pelargonium 'Red Pandora'
Lohenpunainen Tulppaanipelargonia Tulppaanipelargonia 'Emma'
Tuoksupelargonia Pelargonium Grandeur Odorata Orange
Tuoksupelargonia Pelargonium Grandeur Odorata Cola
2 x Tähtipelargonia 'Fireworks Pink'

Huono pelargonivuosi tuntuu edelleen jatkuvan, näistäkin osa vaikuttaa jo huonovointiselta. Lehdet ovat ruskeat ja kuivat, syynä on ilmeisesti liikakastelu. Yritän vähentää kastelua ja lannoittaa, joskopystyisin nämä pelastamaan.
Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


3 kommenttia:

 1. Juhalla on aina hyvät taimet. Tiedätkö, mulle on melkein aina käynyt niin että pelakat jotenkin rusehtuvat kun tuon ne kotiin messuilta. Muutenkin tuntuu että olosuhteinen vaihtuminen on niille rankkaa. Olen myös liikakastellut joskus. Viimekeväinen australian villipelargoni meni tosi huonoon kuntoon, mutta toukokuun lopulla oli jo oikein hyvässä vedossa ja kukki koko kesän. Kyllä ne tokenee!

  VastaaPoista
 2. Hei, palasin vielä kun kävit mun blogissa... Australian villipelargoni on ihan yhtä helppo kuin mikä tahansa muukin pelakka. Talvetus voi tietysti olla haastavampi, mutta kyllä se onnistuu siinä kuin jalopelakan talvetuskin. Anna itellesi hieman kredittiä, musta sä pärjäät näiden kanssa paremmin kuin hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, ihanaa kuullaa että se rusehtuminen vähän niin kuin kuuluu asiaan! Nuo taimet eivät ole ihan kuolemispisteessä, joten toivoa taitaa olla. Pelakuiden olosuhteet ehtivät vaihtua vielä pariinkin kertaan, kun muutan uuteen kotiin ja sieltä sitten vasta kesäpesälle. Toivottasti selviävät!

   Kävin Turun puutarhamessuilla ja kas, siellähän olikin samainen Juha myymässä pelargoneja. Enää en voinut vastustaa ja oli pakko ostaa australian villipelagoni!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground