PIHA & PUUTARHA -MESSUT, TURKU.

12 huhtikuuta 2015
Kävimme äitini kanssa Turun messukeskuksessa Piha & Puutarha -messuilla. Messut ovat Helsingin Kevätmessuihin verrattuna pienet ja kompaktit. Yllä olevat kuvat hortonomi Marianne Blom-Salolan suunnittelemasta yleisalueesta. Nuo erilaiset pallonmuotoiset koristejutut viehättivät erityisesti silmääni ja olisivat kivat myös omassa puutarhassa, josko saisi aikaan jotain pientä diy-henkistä puuhastelua kesällä?

Hienoa oli, että messuille osallistui kauniilla osastoilla muutama paikallinen kukkakauppa. Suuret kaluste- ja puutarhakoneosastot loistivat täällä poissaolollaan. Osittain oli samojakin osastoja, kuten kukkien juuria myyvät. Itse ilahduin kovasti kouvolalainen Puutarha Juha Peltonen -osastosta.

Jo Helsingissä tein osastolla pelargoniostoksia ja silloin jäi harmittamaan etten uskaltanut ostaa australian villipelargoniaa, joka ihastutti rennolla olemuksellaan. 100% outdoor -blogin Kati vakuutti, että kyseinen kukka on eksottisesta nimestä ja olemuksesta huolimatta yhtä helppo {tai vaikea} kuin mikä tahansa pelakka. Kuten arvata saattaa, enää en voinut vastustaa ja pakkohan aussi oli pakko kotiuttaa.
Messuilla oli myös esillä minipuutarhoja ja voi miten hienoja ne olivat! Olen ihastellut Japanissa minikasveja ja vähän harmitellut ettei samanlaisia oli Suomesta löytynyt. Josko tästä lähtisi uusi trendi pieniin kerrostalokoteihinkin sopivista puutarhoista? Tuo yllä olevassa kuvassa oleva metallilankakasvari on hieno, mistähän sellaisen saisi?


Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


8 kommenttia:

 1. On kyllä kivannäköisiä palloja, pitää ehkä kokeilla:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvista! Juuri niin riepovaa kun eivät voi kertoa missä tuotteita myydään, rautalankakasvihuone on niin hieno. Kiva kun sait nyt halajamasi pelargonin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Juu, rautalankakasvihuoneeseen lankaköynnöstä tai murattia, näen jo silmissäni... Mutta ei, kun ei tiedä mistä hankkia.

   Poista
 3. Kivoja ideoita messut täynnä!
  Nauti keväästä ja kasvun ihmeestä!
  Mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut ovat aina kovin piristävät, vaikka lisää inspiroivia osastoja olisinkin kaivannut.
   Kevät on kyllä ihanaa aikaa, kun luonto herää.

   Poista
 4. Samoilla messuilla käytiin!
  - Onpa kiva katsoa, miten bongataan samoja ja erilaisia asioita: http://www.oliaika.blogspot.fi/2015/04/terkut-turun-piha-puutarha-messuilta.html
  Aurinkoista kevätmieltä!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground