TILINPÄÄTÖS VUODELLE 2016.

08 helmikuuta 2017Sain Vaalean Vihreää -blogista haasteen, tehdä viime puutarhavuodesta yhteenvetoa viiteen kysymykseen vastaamalla.Mitä unelmia toteutit 2016?

Suurin puutarhaunelmani toteutui huhtikuussa, kun matkustin Japaniin ja näin lukuisat kirsikkapuut kukassa. A I V A N  mieletöntä.

Itse puutarhassa toteutin unelmiani panostamalla edellisvuosia enemmän hyötytarhaan. Sain lahjaksi vanhemmiltani kasvihuonekaapin, jossa viljelin tomaatteja ja chiliä. Lavankaulusmaan ympärille syntyi ruukuilla, ämpäreillä ja säkeillä mukava hyötymaa.

Sain avustettuna poistettua mysteeripensaan kannon ja juuria. Tilalle istutin nuokkusireenin. Samalla siistin kompostien aluetta ja vähän aloitin toteuttamaan haavettani japanilaistyylisestä nurkkauksesta. Se on pitkään ollut listalla ja viime talvi tappoi kaikki japaninvaahterat alueelta. Nyt voi aloittaa lähes puhtaalta pöydältä.Mitä opit?

Kannattaa hyödyntää kursailematta apukäsiä, varsinkin vahvoja sellaisia. :) Olen monesti minä itte -tyyppiä, joka tekee kaiken yksin, vaikka helpomalla pääsisi, jos pyytäisi apua. Se edellä mainittu kanto ei oleisi liikahtanut ellen olisi saanut apua siihen.Mitä murehdit?

En vain murehtinut, vaan olin kauhuissani, kun ensimmäisen kerran kohtasin punkin omalla kädelläni. Se oli pulska, mutta ei ollut kiinnittynyt ihooni. Olen ottanut kaksi punkkia Murusesta kuluneina siirtolapuutarhavuosina. Olen aivan hysteerinen niiden suhteen. Siihen loppuivat päikkärit syreenin katveessa.Mistä nautit?

Siitä miten Muruseni nauttii puutarhassa touhuilusta. Se on vaan niin parasta. Nautin itsekin siitä miten voin viettää aikaa puuhastelemalla tai vain olemalla puutarhassa ja mökissäni. Vieläkin nipistelen itseäni, kun en millään meinaa uskoa omistavani tätä pientä paratiisia.

Siirtolapuutarhani on antanut niin paljon. Eikä vähäisin asia ole kaikki ihanat bloggaajat siellä näyttöjen toisella puolen - olette parhautta! On ollut huippua päästä tapamaan myös ihan kasvokkain ja puhua puutarhaa. Odotan innolla talvitapaamistamme!Mitä haaveita on vuodelle 2017?

Toivon, että saisin viettää paljon aikaa mökillä Murusen kanssa. Suunnitelmissa on japanilaisnurkkauksen jatkaminen. Vadelmaviidakkoa pitäisi kesyttää, paljon olen sitä saanut aisoihin, mutta pihan perällä on vadelmia, sireeniä ja villiviiniä sekasotkuna. Haluaisin sinne järjestystä ja valkoisen kuupuutarhan.

Nurmikkoa pitäisi saada vähennettyä ja lisättyä kukkamaita. Palstalle mahtuisi ehkä yksi omenapuu lisää, haluaisin ehkä jonkun kotikonnuiltani kotoisin olevan. Haaveilen ihanista pelakuista, japaninverivaahteroista ja vaikka mistä. Muiden blogeista löytää aina jotain herkkuja, joita on pakko kokeilla. Vaikka nyt latva-artisokat, toivottavasti ne säilyvät hengissä kesään asti ja saan ne viihtymään palstalla.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Ihanat vastaukset. Nuo kesäkuvat ovat myös niin täydellisiä näin helmikuussa.

  Tuo siirtolapuutarhamökin ja puutarhan ihanuus on varmasti hieno tunne. Ennenkin pidin pihastamme, mutta se oli nyös osittain rasite. Puutarhailun myötä puutarhasta ja pihasta saan samankaltaisia onnentunteita kuin sinä kuvaat. Toki joskus näkee ympärillä vain tekemättömiä asioita.

  Toivotaan punkitonta ja vehreää kasvukautta tällä vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, ei kyllä paljoa helpota kesäkuvien katselu tähän aikaan vuodesta puutarhapuuhakaipuuta.

   Kun on monta vuotta salaa ihastellut ja haaveillut palstasta, niin vieläkin se tuntuu epätodelliselta. Varsinkin, kun tajuan miten onnekas olin ostaessani mökkini. Hinnat ovat aluella kolminkertaistuneet ja oma kesäpesäni on sijainniltaan ja kunnoltaan ihan huippu. Muutama vuosi sitten tosin velloin välillä myyntimietteissä, mutta onneksi ne olivat ohikiitäviä aatoksia.

   Poista
 2. Mukavaa löytää haasteen vastauksia täältä! Ihana siirtolapuutarha - ihailen aina niiden pienuuden kauneutta! Japanilainen puutarha varmasti sopii ajatukseltaan sinne oikein hyvin. Japsivaahterat ovat vaikeita talvettaa, ne olisi viisasta suojata talvelta. Käy blogissani ja katso tunnisteet Talvisuojaus. Minä ole hitokseen paljon pohjoisempana, mutta tykkään vaahteroista myös. Varsinkin niistä japseista. Ne ei tosin meillä menesty kuin kellaritalvetuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvi taisi olla monelle muullekin ja paljon helpommallekin lajille vaikea ja menetyksiä tapahtui. Aikaisempina vuosina olin saanut japaninvaahteroita talvetettua. Välillä olivat suojattuina ja välillä taas ei. Noh, tänä vuonna on pakko ostaa varmasti pari uutta ja ensi syksynä peiteltävä ne hellästi talveksi.

   Poista
 3. Ihanaa...kohta on kesä...ainakin muutaman kuukauden kuluttua..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! :) Täällä vain on ihan järkyttävät pakkaset...

   Poista
 4. Tulipas tästä kesäinen mieli, kiitos.

  VastaaPoista
 5. Puutarhamatkailu on aina niin ihanaa, sun kohde oli kyllä unelma!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground