PUUTARHABLOGGAAJIEN TALVITAPAAMINEN osa 2.

22 helmikuuta 2017


Tässä toinen osa viime lauantain puutarhabloggaajatamisen kuvista. Tapaamisemme päättyi Vantaan Koivuhaassa sijaitsevaan Viherpajaan. Olin käynyt siellä kerran ennen, vuosia sitten. Silloin Viherpajan japanilaisen puutarhan kirsikat olivat kukassa tai ehkä vähän jo lopettelemassa.Puutarhan lajikirjo oli uskomattoman laaja. Löytyi tuttuja ja turvallisia peruskasveja ja kimppuja, mutta myös erikoisuuksia. Muumankin kasvin luona oli maininta erittäin harvinainen.
Tuolla kotipesän puolella saattaa huomata, että suhtaudun myös viherkasveihin samalla kerääjän oravointitaktiikalla kuin pelargoneihinkin. Laskeskelin pienen asuntoni viherkasveja, 35 kasvia, 12 kaktusta ja yhdeksän ilmakasvia. Lisäksi asunnossa on talvisäilössä olevia pelargoneja, pari jouluruusua, esikko, kuusentaimi ja esikasvatettavia taimia. Kasvit tekevät asunnosta viidakon, joten olin kuin kotonani tämän kasvirunsauden keskellä.
Enkä luonnolisestikaan välttynyt ostoksilta. Arvaatteko mitä ostin? No, esimerkiksi pelargonin. :) Yllättyikö kukaan? Pelargonium graveleons on ensimmäinen pelakuu, joka on mainittu kirjoitetussa tekstissä, joten pitihän sellainen saada itsellekin. Enkä tainnut olla ainoa graveleonsin ostanut. Lisäksi ostin vintage-esikon, trendikasvi kilpipiilean edellisen kuolleen tilalle, kalanruotokaktuksen ja ilmeisesti viikunakaktuksen eli viikunaopuntian.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Lähtiköhän kukaan tuolta ilman ostoksia? Minä en ainakaan. Hauska paikka. Kaikenlaisia kasveja siellä kyllä oli.

  VastaaPoista
 2. Oravointitaktiikka :-D Viherpaja on ihana paikka, ja kerran kun sinne eksyy, täytyyhän siitä ottaa kaikki irti... Ihanan kuuloinen tapaaminen on teillä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Paras taktiikka! Joo, onneksi on hankalasti saavutettavissa julkisilla, muuten oliin jatkuvasti siellä ostoksilla. :) Päivä oli kyllä ihana!

   Poista
 3. Viherpaja on aarreaitta kasvi-ihmiselle, sinne menen piakkoin uudestaan. Nappasin mukaani vintage-esikon ja näköjään moni muukin on ihastunut siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! uskomattoman paljon kasveja suhteellisen kompaktissa tilassa ja mitä erikoisuuksia!

   Poista
 4. Tuo paikka täytyy kyllä tsekata. Teillä on ollut huikea tapaaminen.

  VastaaPoista
 5. Tuolla olis kiva käydä useamminkin, harmi että on niin kaukana;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosin toisaalta olen onnellinen, että sinne on hieman hankala päästä julkisilla, niin rahat säästyvät. :)

   Poista
 6. Onpa ihana paikka! En ole siellä koskaan käynyt, mutta ehdottomasti täytyy sinne joskus mennä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti Viherpajaa! Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground