LATVA-ARTISOKKAVILJELMÄT.

05 helmikuuta 2017
Väitin muutama postaus sitten, että en intoile siemenkylvöistä, vaan keskityn haaveilemaan pelargoneista. Haaveet eivät ole vähentyneet, mutta piti minunkin sitten lähteä mukaan lata-artisokkakasvatushommaan, kun kaikki muutkin. :)

Kylvin tammikuussa 30 siementä Latva-artisokan Cynara scolumus 'Green Globe' ja noin viikossa oli ensimmäiset alut nähtävillä. Istutin kolme siementä aina yhteen paperipottiin ja muutaman potin sijoitin ullakolta hakemaani minikasvihuoneeseen ja loput pienille metallitarjottimille. Kaikki kylvöt sijoitin keittiönpöydälle, itäikkunalle. Ikkunalla on kaksi ksvilamppua pelakuita varten, joten samalla siementaimetkin ovata saaneet valohoitoa.


Viikko edellisistä kuvista ja osa taimista oli jo näin pitkällä.
Osa taas ei niin pitkällä. Minikasvihuoneessa majailevat aloittivat kasvun nopeammin kuin "taivasalla" olleet.


Viikolla koulin osan taimista turveruukkuihin. Osa vielä miettii jatkaako kasvua ja saavat tehdä sen paperipoteissa. Kaikki latva-artisokat saivat häädön kasvarista, kun tilalle tuli, mitäs muutakaan kuin, pelargoneja.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Latvikset ovat niiiin ihania =) Ja kasvavat niin terhakoina. Suotta niiden kasvattamista pelätään ja pidetään vaativana. musta ne itävät ihan ennätysnopeasti ja ovat helppoja kasvatettavia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet(te) kyllä pääsyyllinen(set) näihin viljelyksiin! :) Taimet ovat kasvaneet hyvin ja toivottavasti edistys jatkuu yhtä suotuisissa merkeissä. Vielä kun tietäisi mihin nämä tyrkkää palstalla, jos sinne asti selviävät.

   Poista
 2. Ovatpa latva-artisokkasi lähteneet hienosti kasvuun! Itse en ole niitä koskaan kasvattanut, mutta ehkä vielä joskus kokeilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tähän asti kaikki on mennyt tosi helposti. *kop kop* koputtaa puuta. Bloggaajaryhmän "painostus" oli liikaa ja oli itsekin pakko kokeilla ekan kerran latva-artisokkia.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground