MÖKKI JA PALSTA ELOKUUSSA 2017.

23 elokuuta 2017


En voi millään tajuta, että eletään jo elokuun puoltaväliä ja ylikin. Vastahan aloitin kesälomani. :) Puutarha alkaa myös näyttää alkusyksyiseltä. Syysleimujen ja syyshortensian kukinta ovat varmat merkit hiipivästä lempparivuodenajastani.


Pottuja on vielä pari ämpärillistä jäljellä. Perunoiden kasvatus menee jatkoon. En ole uusien perunoiden fani, itseasiassa tykkään perunasta kaikissa muissa muodoissa paitsi keitettynä. Enkä olekaan keittänyt yhtään pottusatsia tänäkään vuonna. :)


Köynnösritilän takana siintää iso risukasa. Kertoo, että pensaita on karsittu ja siirtolapuutarhan yhteinen haketuspaikka ei ole auki, jotta sinne voisi risut viedä. Kasa on ärsyttävä sekä visuaalisesti että komposteille kulkemisen hankaloittajana. Kaksi omenapuuta on täynnä omenoita. Puut ovat itse karsineet raakileita, sitten Kiira-myrsy vähensi omalta osaltaan satoa, mutta silti oksat notkuvat sadosta. Haaveilen omenahilloista, -mehusta ja -piirakoista. Ja isommasta pakastimesta.
 


Pelargonit ovat vihdoin alkaneet kukkia. Osa niistä joutui Kiira-myrskyn uhriksi, ruukkuja meni rikki ja pelargoneja oli myrskyn jäljiltä pitkin poikin palstaa. Tulin sattumalta hakemaan mökille unohtunutta puhelimen laturia ja pääsin todistamaan tuhoja heti tuoreeltaan. Onneksi mitään pahempaa ei ollut tapahtunut. Kasvihuonekaappi oli kaatunut, mutta oli säilynyt ehjänä. Toinen obeliskeista oli kaatunut ja pelargoneja oli putoillut hyllyiltä. Ruukutin kaikki nopeasti kaikki rikkoutuneissa ruukuissa olleet ehjiin ruukkuihin. Ihmeekseni kaikki puut olivat säilyneet vauriotumatta.Palstan valtiatar. <3 
{2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Palstallasi on niin kovin viihtyisän näköistä! Hyvä, ettei tullut pahempia Kiira-tuhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, todellakin olisi voinut käydä huonomminkin. Muutama rikkimennyt ruukku ei ole mitään.

   Poista
 2. On tämä syyskesä ja tuleva syksy vaan niin ihanaa aikaa.
  Ja puutarhasi ihanan rehevä!

  VastaaPoista
 3. Kaikki niin rehevää ja kaunista,onneksi Kiira-myrsky ei tehnyt ihan hirveästi tuhojaan Yksi kuva kuitenkin on ylise muiden, ihastuttava palstan Valtijatar.
  ( ps minä pidän perunasta ja varsinkin keitetystä!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley! Onneksi palsta välttyi pahemmilta tuhoilta. Valtiatar kiittää!

   Poista
 4. Minäkin pidän syksystä. Tunnelmallinen puutarha sinulla. Kuvista aistii melkein syksyn tuoksun :)

  VastaaPoista
 5. olispa kiva tulla taas vaunuttelemaan sinne - tontit ovat varmaan ihan umpeen kasvaneita, kun on niin vehreää ja vihreää - syksyn aistii jo - maa tuoksuu erilaiselle, kypsälle - siirtolapuutarhoissa vuodenaikojen erot näkyy selkeästi - kevät- ja kesäkäynteihin täytyy lisätä syys- ja talvikäynnitkin, vai onko siellä portit kiinni sesonkiajan ulkopuolella?

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhat ovat tällä hetkellä kyllä reheviä, jopa valittetavan reheviä - tirkistely palstoille on paljon vaikeampaa. :) Portit ovat suljetut syyskuun puolestavälistä toukokuun alkuun, joten alkusyksyä ehtii käydä aistimassa, mutta talvi jää välistä. Lumisena talvena alueella ei edes pääse liikkumaan kuin umpihangessa, alueella ei ole talvikunnossapitoa.

   Poista
 6. Onpas teillä niin super hieno puutarha, että tulee ihan kateelliseksi. Meilläkin olisi meidän pihalla kyllä potentiaalia, mutta toisaalta tuntuu, että aika ei ihan riitä. Todella kiva idea heittää haketus ja risut tuollaisen seinän taakse niin ei häiritse näkymiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Risut olivat vain väliaikaisesti sijoitettuna tuohon. Siirtolapuutarhan alueella on erillinen haketuspaikka, mutta kyseiseen aikaan sinne ei saanut viedä oksia.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground