KUKASSA NYT.

07 elokuuta 2017


Tällä hetkellä palstallani kukkivat ainakin nämä. Sinipiikkiputki Eryngium planum, joka sinistyy vähitellen. Rrrrakastan kun se ilta-auringossa hehkuu siniviolettina vastavalossa.


Palstan vanhaa kantaa oleva sininen kärhö. Enpä muistanut tälläistä olevankaan. Tuossa samassa kyönnösverkossa pitäisi laskujeni mukaan olla viisi erilaista kärhöä, joista kaksi on nimetöntä, tämä on se toinen. Yksi kärhö on vallannut alan, tarha-alppikärhö 'Albina plena', muita ei juuri näy.


Sinipallo-ohdake Echinops bannaticus sinertyy sinipiikkiputken kanssa samaa tahtia. Sinipallo-ohdake on kietoutunut yhteen täpläleimun Phlox maculata 'Natasha' kanssa.


Syyskesän merkki, kun syyshortensia Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise' kukkii. Pieni pensas kasvaa ja kukkii myös runsaammin vuosi toisensa jälkeen. Raaskin jopa taittaa yhden oksan kotiin viemisiksi.


Harmaamalvikit, nuo puutarhani pienet rikkaruohot. :) Harmaamalvikit ovat kauniita, mutta leviävät kuin tauti. Niiden hävittäminen on työlästä, kun paksu varsi pitää pilkkoa pieniksi paloiksi, jotta edes joskus maatuu ja juuret pitää kaivaa lapiolla ylös ei toivotuista paikoista.


Ruotsista ostamani tuoksuherneet ovat venyneet pituutta ja ensimmäinen 'Black Knight' ehätti jo kukkaankin. Muita ja lisää mustan ritarin kukkia odotellessa ihastelen näitä ensimmäisiä hartaudella.


Väriminttu on ihastuttavan tummahko pinkki, muttei liian räiskyvä. Tämän alku taitaa olla Cherin puutarhasta.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Ihana kukkaloisto. Mullakin taitaa olla Cherin puutarhan antimia, tosin tuo väriminttu on jo meillä kukkinut aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On niin hauskaa, kun blogiystäviä löytyy puutarhasta. :) Harmi, että itsellä on kotilot riesana, niin ei ole tullut jaettua aarteita omalta palstalta. Pitäisi järjestää erikseen kotilopuutarhojen jakotaimitilaisuus.

   Poista
 2. Kauniit kuvat! Tajusin, ettei minulla ole tänä vuonna yhtään tuoksuhernettä! Ihana leimu!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground