MÖKKI JA PALSTA SYYSKUUSSA 2017.

18 syyskuuta 2017Pakko se on usko, että se on nyt syksy. Viikonloppuna aloitin mökin ja palstan talviteloille laiton. Leikkasin nurmikon sadekuurojen välissä, istutin ruukkuissa olleita kasveja lavankaulukseen ja valeistutukseen maahan. Pesin ruukkuja, ämpäreitä ja muita palstalla olleita astioita, kannoin tavaraa varastoon ja mökin sisälle. Sulatin pakastelokeron ja otin jääkaapin pois päältä.


 

Kaksi kolmesta omenapuusta tuottaa hedelmiä. Olen haudannut jo yhden tuollaisen määrän maahan. Ja lisää vain putoilee koko ajan. Haaveilin omenamehusta, mutta taitaa jäädä vain haaveeksi. Pitää muistaa tämä positiivinen omppuongelma, kun haaveilen seuraavan kerran uudesta omenapuusta.Pikkuluppio on suosikkini. Sitä kasvaa useammassa kohtaa palstalla, mutta tuo yksi puska on aivan valtava. Miten nimi voi olla pikkuluppio, kun korkeutta kaksi metriä? Tuoksu ei hurmaa, mutta nuo täydellisen väriset pompulat ovat silkkaa rakkautta.


Kaikki pelargonit on yhä palstalla. Ehkä tulevana viikonloppuna kannan ne kotiin. Pari lankaköynnöstä olen tuonut sisälle palstalta, samoin eukalyptuksen ja pagodipuun.  
Ruukussa kasvava kärhö 'Niobe' on innostunut kukkimaan. Se kukkii normaalia pienemmillä, mutta sitäkin suloisemmilla kukilla. Mitenkäs minä tämän siirrän maahan, kun köynnös kukkii ja on kietoutunut tuhannelle solmulle seinustalla? Pakko irroittaa lempeää väkivaltaa käyttäen, sillä ruukussa talvehtiminen ei ole ennenkään onnistunut.


{2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Luppiopuskasi on aivan hurmaaaaaava! Ja Niobe, samaa syvänpunaista sävyä. Ja pikku typykkä siellä tassuttelemassa hurmaa joka kerta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat aivan ihana värisä, mun ehdotonta lempparia. <3 Ja se typykkä on kyllä kaikista lempparein. <3 <3

   Poista
 2. Eipä todellakaan kasvi ole nimensä mukainen, mutta pikkuluppion väri on kyllä hurmaava.
  Hesassa ja pääkaupunkiseudulla toimii erilaisia omenoita hyödyntäviä tahoja. Eikö niille ole omenasi kelvanneet? Sääli kaivaa maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuluppio on ihan, vaikka onkin valtava.

   Olen ollut vain saamaton omppuasian suhteen. Aluksi oli toivoa saada ne mehuasemalle, sitten kun ilmeni ettei onnistu niin oli jo vähän liian myöhäistä. Ekana kypsyviä omenoita vaivaa omenarupi, joka altistaa ne muumiotaudille. Niitä olen sitten haudannut. Nyt vaan alkaa loppua paikat minne niitä kaivaa.

   Poista
 3. Kaunista. Luppio olisi saatava mahtumaan vielä jonnekin ihan selvästi. Meillä päin oli viime vuosi omenavuosi, nyt ei porttien pielillä ole yhtään omenakoria. Olen joskus syksyllä oakastanut viipaloituja omenapusseja pakastimeen. Talvella saa nopeasti tehtyä omenapiirakan/paistoksen omista pakastetuista omenoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luppio on kyllä ihana, mulla on muutama paljon pienempi, joten luulisi sellaisen ainakin jonnekin mahtuvan. Mulla taas viime vuonna ei tullut omenoita, nyt senkin edestä. Mulla on myös pakastinongelma, on vain sellainen pieni pakastin osio jenkkijääkaapissa ja se on jo täynnä vadelmista. Olen pari vuotta suunnitellut uuden ostoa, mutta en ole vielä keskinyt miten saan pakasteet muutettua uuteen...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground