AMSTERDAM + KELLUVAT KUKKAMARKKINAT.

26 lokakuuta 2017Pyörät ja kanavat - niin klassista Amsterdam-kuvastoa. :) Kanaalien yli menevillä silloilla oli upeita kukkaistutuksia, kuten ympäri kaupunkia. Mikäs sen paremmin sopisikaan tulppaaneista ja muista kukista tunnetun maan pääkaupungille.

Kappasta vaan, yllätin itseni. Kesälomareissusta ei ole kuin pari kuukautta ja olen käynyt kuvat läpi, valinnut ja käsitellyt parhaat tänne blogiin. {taputtelen itseäni selkään, reipas tyttö!} Eli tässä pienet palat Amsterdamia, noin niin kuin puutarhurin näkökulmasta.

Kun olin teini-iässä Alankomaat oli minulle se unelmien maa ja kohde. Vuonna 1995 olin maassa pari kuukautta vaihdossa ja silloin pistäydyin Amsterdamissa toisen suomalaisen vaihtarin, Mikon, kanssa viettäen päivän kaupungissa. Seuraavana vuonna tein pidennetyn viikonloppureissun yhdessä silloisen poikaystäväni kanssa. Nyt oli jännä uudelleennäkeminen, niin vieras, mutta jotenkin kuitenkin niin tuttu paikka.Asuntovene ja hollantilainen kuljetuspyörä. Ja kukkaistuksia veneen kannella. Niin Hollantia, niin Hollantia!

Ihana, ihana penkki ympäröitynä ruukkupuutarhalla. Kyllä tuossa kelpaisi aamukahvi tai iltaviini nautiskella.Kukkahullun pakollinen kohde oli tietenkin kelluvat kukkamarkkinat. Kelluva on vähän kyseenalainen määritelmä, sillä eivät markkinat kokonaan vedessä olleet.


Kojuja riitti ihan mukavasti ja tässä kohtaa olin aika täpinöissäni.

 

Sitten se kojujen toinen puoli. Sipuleita ja siemeniä oli myynnissä paljon. Hinnat eivät olleet mitenkään äärettömän halvat, ei tietenkään, kun turistialueesta oli kyse. Ja turisteja tosiaan riitti ja riitti myös perinteistä turistikrääsää näissä myymälöissä niiden sipuleiden rinnalla.

Kävin useana päivänä katsomassa tarjontaa, löysin parhaan hinta-laatu-suhteen, mutta sitten en löytänytkään siitä valikoimasta mitään omaan puutarhaan sopivaa. Vaikka käyntejä oli useita kuvasaalis jäi köyhäksi, olen selvästi keskittynyt johonkin aivan muuhun. :) Silti oli todella vaikea valita tuliaiset mukaan.Muutamassa kojussa oli siementen ja sipulien lisäksi myös houkuttelevia kaktuksia ja mehikasveja tarjolla. Niissä oli myös esillepanoon satsattu ihan toisella lailla, kuin muissa.

Löysin lopulta, viimeisenä päivänä sopivan saaliin, pussillinen sinisiä tulppaaneja äidille tuliaiseksi, itselle 'Bonsoir', 'Black Hero', 'Black Parrot', 'Apricot Beauty' ja 'Holland Chic' -tulppaaneja. Lisäksi mukaan tarttui myös erinäisiä siemenpusseja, vaikka niitä koitankin aina välttää. Siemenkasvatukseni epäonnistuvat järjestäen.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Amsterdam on ihana vierailupaikka. Tämän päivän ensilumen aikaan katselee mielellään tällaisia kauniin kesäisiä ja kukkaisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koko reissu tuntuu niin kaukaiselta ja kesäisestä, vaikka siitä on vasta pari kuukautta.

   Poista
 2. ihanaa katsella kesäisiä kuvia - nuo ruukkuistutukset ovat kyllä käteviä ja hyvän näköisiäkin - itse ajattelin ensimmäistä kertaa istuttaa jouluasetelman isoon laakeaan ruukkuun eli tiheään kaikkia pienikokoisia ihanuuksia -


  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkuistutukset ovat kyllä kivoja. On kätevää, kun paikkoja voi vaihdella ja määrää voi kesän mittaa säätää.

   Poista
 3. Voi hyvä ihme mikä paikka!
  Sekoan jo näistä kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä! Olin seota, kun valinnanvaraa oli paljon, mutta ei oikein osannut keskittyä valitsemaan mitä oikein halusi. Ja nää kuvat ei paljasta kuinka paljon niitä sipuleita oikein oli siellä... PALJON! :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground