AMSTERDAMIN TULPPAANIMUSEO.

28 lokakuuta 2017


Kesälomamatkaa suunnitellessani ja nähtävyyksiä etukäteen kartottaessani törmäsin Amsterdamin Tulppaanimuseoon. Siis aivan pakollinen vierailukohde! Ja miten viehättävä julkisivu tulppaaneineen ottikaan vierailijat vastaan. Museossa oli tietenkin paljon eläviä tulppaaneja, vaikka vierailu ajoittuikin syyskuun alkuun niin sekä ulkona että museossa sisällä oli runsaasti kukkivia tulppaaneja. 
Itse museo-osuus oli aika pieni. Museo esitteli tulppaanien alkuperää, kulkeutumista Alankomaihin ja 1600-luvun tulppaanimaniaa. Yksi kukkasipuli on maksanut saman verran kuin kanaalin reunalla oleva asunto. Aikamoista. Asiaa sivuaa myös nyt teattereissa oleva Tulppaanikuume-leffa. Elokuva  on huonojen arvostelujen takia jäänyt näkemättä itseltäni. 

Lisäksi museo esitteli tulppaanin vuodenkierron, sekä ennen että nykyään, homma pyörii vähän eri mittakaavassa Hollanissa kuin meikäläisen puutarhassa. :) Mainittakoon, että vaikka museo-osuus oli pieni, niin asiat tuotiin esille mitä erilaisimmilla tavoilla. Oli multimediaa, leffaa, kurkistuslaatikoita, selailtavia kirjoja yms.


Parasta museossa oli ehdottomasti kauppa. Otin sisätiloista vain tuon yllä olevan kuvan. Sitten jo katosin selaamaan sipulitarjontaa, enkä muistanut kuvata. Aina sama juttu! :) Näissä kuvassa näkyvissä pusseissa on enimmäkseen villitulppaanien sipuleita, lisäksi oli kaksi samanmoista pöytää täynnä lisää sipulipussukoita. Pussin ostaessa sai mukaan kortin, jossa oli kuvalliset istutusohjeet ja toisen kortin, jossa oli kerrottu lisää kuvan kera tulppaanista.

Lisäksi myynnissä oli muun muassa kauniita kortteja, kaikenlaista turistitilpehööriä, aina magneeteista korujen kautta vihkoihin ja kyniin sekä sisustusjuttuja kuten koristetyynyn päällisiä. Saatoin ostaa pari pussillista tulppuja itselle tuliaiseksi... Ja saatoin vierailla kaupassa kahteen otteeseen, toisella kerralla kassatyttö muisti minun käyneen pari päivää aiemminkin. :)Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Miten ihana paikka! Kiitos vinkistä, menee ehdottomasti seuraavan Amsterdamin-matkan ohjelmaan. Sitten, kun sellainen tulee... kaupungissa on niin paljon nähtävää, että vaikka olen käynyt kolme kertaa, on silti kaikkea näkemättä, kuten tämä. Ja kasvitieteellisessä voisi käydä vaikka pari kertaa kuussa, jos pystyisi.
  Kylläpä olit maltillinen, pari pussia ja pari käyntiä, ainoastaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli! Amsterdam oli ihana ja todellakin, jäi paljon näkemättä. Muutama paikka vaatisi uusintakäyntejä, kun edellisestä käynnistä on yli 20-vuotta... :) Matkaseura vähän rajoitti vierailuja, jo toinen visiitti taisi olla liikaa... Muuten varmaan olisin asunut museossa! :D

   Poista
 2. Vau, millainen houkutuspaikka!
  Toisinaan on pakko tehdä valinta, keskittyykö kuvaamiseen vai kohteeseen tutustumiseen ja siitä nauttimiseen. Joskus sitä valintaa ei edes tule tehneeksi, kun mielenkiintoinen asia vetää huomion puoleensa ja kuvaaminen unohtuu. Luultavasti minulle olisi käynyt tismalleen, kuten sinulle, eli olisin käyttänyt aikani tulppaanimuseoon ilman objektiivin läpi tähystelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mulle yleensä käy niin, että otan pari kuvaa ja sitten koko kuvaushomma unohtuu, kun on kädet täynnä sipulipusseja tai kortteja tai jotain. Onneksi sentään otin ennen sisäänmenoa pari ulkokuvaa, niin saa vähän käsitystä paikasta.

   Poista
 3. Ihana museo! Kiva kun jaoit vierailusi meidän kanssa. Tykkään museoista ja tulppaaneista. Tämä on siis varmasti listalla, jos joskus vierailen Amsterdamissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen vierailua, ihan vaan jo kaupan takiakin. Museokäynti ei ole kallis ja se on ihan kiva, vaikka aiheesta olisi voinut saada enemmänkin irti. Tila on aika pieni, joten se varmasti on ollut rajoittava tekijä.

   Poista
 4. Mä olisin saattanut käydä tuolla samalla reissulla niin monta kertaa, että kassatyttö olisi voinut sanoa jo vähän muutakin.... :)
  Ihastuttavan näköinen paikka! En ole ikinä käynyt Amsterdamissa, paitsi lentokentällä vaihtamassa konetta Japaniin mennessä. Sinne olisi kyllä joskus päästävä.
  Ja kiitti vinkistä tuosta Tulppaanikuume-leffasta, en ollut sellaisesta tiennytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun matkaseura ei oikein innostunut toisestakaan visiitistä, niin oli syytä rajoittaa käyntejä... :) Oli kyllä innostava paikka ja se kauppa! <3

   Poista
 5. Tuttu kauppa, yhdeltä reissulta;)
  Mää kävin keväällä, kesä ja syksy on näkemättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin just hyvään aikaan, parhaaseen sipulin ostohetkeen. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground