MÖKKI JA PALSTA HUHTIKUUSSA 2019.

16 huhtikuuta 2019


Olen ihan täpinöissäni, lumet ovat sulaneet ja pian voi viettää aikaa puutarhassa ihan kunnolla. Vielä kaikki ihana on edessä, no poislukien krookusten ilmestyminen kukkaan. Se kun on jo tapahtunut. Pää on täynnä ideoita ja suunnitelmia, jää nähtäväksi mitä ehtii toteuttaa kesän aikana.


Krookus | Crokus
Työlistalla on ensimmäiseksi kitkentää. Keväällä on paras aika nitistää ei-toivotut kasvustot heti alkuunsa. Lumen jäljiltä kosteasta maasta rikat lähtevät kuin itsestään. Alkukesästä jaksan aina käydä sotaa voikukkia vastaan. Heti seuraavana on vadelmapensaiden leikkaus, pensaiden leikkuuhommasta tykkään, vaikka vattupuskat ovatkin vähän piikikkäitä. Kolmantena listalla on kalkitus. Sitten lista onkin loputonta urakointia syys-lokakuuhun asti.

Kaikki tämä kuitenkin vasta parin viikon päästä, lähden reissuun tässä välissä ja tietenkin toivon tänne Suomeen kylmyyttä, jotta en jää mistään kukinnasta paitsi. :)Olen jo levitellyt kalusteita ja muita tavaroita varastoista ympäriinsä. On kuin joulu, kun talven säilössä olleet puutarhajutut kaivaa esille ja sijoittelee puutarhaan, kaikki on kuin uutta. Vielä suurempi ilo on availla talven mittaan mökin pöydälle kertyneitä aarteita kääreistään. Milloin mistäkin ostettuja tai löydettyjä. Ne odottelevat vielä muutaman viikon. Oivoi.

Posliinihyasintti | Puschkinia scilloides Keväturjenmiekka | Iris reticulata 'Harmony'

Kirjokevättähti | Scilla forbesii 'Rosea'{2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}


Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Ihanat kevättunnelmat! Nyt saisi tulla sopivan viileä sää, ettet missaa yhtään kukkaa. Mutta ei niin viileää kumminkaan, että takatalvi iskisi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahasti näytti sääkartta kovin lämpimältä, mutta eiköhän sitä kukintaa oli vielä runsaasti jäljelläkin. :)

   Poista
 2. Ai että nämä pienet kevätkukkijat ovat ihania!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground