PORTINPIELEN SYYSISTUTUS.

22 syyskuuta 2019Blogiyhteistyö: Huiskula
 
Se on vähitellen uskottava, että on syksy. Portinpielessä ollut punahattu-keijunkukka-heinä-istutus sai jatkoaikaa toisaalla, kun istutin ne kukkapenkkeihin. Heinän etiketissä ei lukenut nimeä, mutta siinä mainittiin sen olevan "winter hardy". Pakko siis kokeilla pärjääkö Suomen talvessa. Olen urakalla muutenkin tyhjentänyt ruukkuistuksia viime päivät. Osan olen kaivanut kukkapenkkeihin, jotkut lavankaulukseen, muutaman toin kotiin ja joidenkin kohtalona on ollut komposti.Tein portinpieleen uuden, syksyisemmän istutuksen. Tällä kertaa laitoin kasvit isoon koriin. Kori on siitä kätevä, ettei se vaurioidu, vaikka tulisikin pakkasia. Lisäksi se antaa kivaa lämpöä muuten niin kirpsakan kylmänvärisille kukille.Istutuksessa on yksi iso ja kaksi pientä riippamallista, valkoistaa calluna 'Clairea'*, kolme pinkkiä marjakanervaa* ja kolme syklaamia*, joista yksi on hempukan vaaleanpunainen ja kaksi ärhäkän aniliinia.


Koko ajan värit vähenee puutarhasta, joten tälläinen väripläjäys tekee hyvää, varsinkin heti puutarhaan saavuttaessa ja ohikulkijoiden iloksi. Naapurikin ehti jo kehua istutsta.


*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Ihana syysasetema! Kauniita nuo marjakanervat ja taidokkaasti olet yhdistänyt kukkien värit ja vielä somasti koriin asetellut!

  VastaaPoista
 2. Ihanan pirtsakka syyskori!
  Varmasti moni ohikulkijakin ilahtuu ja piristyy sen nähdessään.

  VastaaPoista
 3. todella herkullisen näköinen syyskukkakori!

  hannah

  VastaaPoista
 4. Kaunis kori ja aivan ihana tuo orava postilaatikon päällä..:)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana ja nämä värit sopivat niin hienosti syksyynkin.Marjakanerva se on kyllä hurmaava kasvi!

  VastaaPoista
 6. Syyskorissasi on oikeat syksyn herkkuvärit!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground