MÖKKI JA PALSTA MARRASKUUSSA 2019.

20 marraskuuta 2019


Lokakuun lopulla sain sinnillä kukka- ja valkosipulit maahan, kylvin silloin myös muutamia siemeniä lavankaulukseen. Kävin kerran haravoimassa enimmät lehdet kukkamaihin. Muuten olen vain käynyt katsomassa, että kaikki on kunnossa. Syynä on edelleen murtunut polvilumpio ja leikkaus.

Polvi kyllä koko ajan tervehtyy, mutta kärsimätön siirtolapuutarhuri ei millään malttaisi odottaa. Kävelykin kestää ikuisuuden! Onneksi ollaan jo pitkällä marraskuussa eikä toukokuussa, silloin kipeä ja puolikuntoinen raaja olisi suuri este kaikella puutarhapuuhalle. Nyt työt odottavat kiltisti kevättä ja parantunutta polvea.


Palstan nurmikko jäi vähän turhan pitkäksi. Nurmikko pitäisi muistaa ajaa hyvissä ajoin, mutta tarpeeksi myöhään. Minulla on mökkikaupan mukana tullut sähköllä toimiva leikkuri ja se ei enää tähän aikaan saa virtaa, sillä otan talveksi mökistä aina sähköt pois. Kytkin on ovesta katsottuna perimmäisessä nurkassa ja syyskuussa alkaa kamaa kasaantua eteen talvisäilöön siihen malliin, että nappulaa ei ennen kevättä väännellä.


Tästä pienestä ja somasta havusta toivon japanilaisnurkkaukseen uutta pikkupuuta. Toivottavasti se selviää talvesta lavankauluksessa. Kavereina sillä on valkosipulia.
Siirtolapuutarhassamme on alkamassa iso sähköremontti. Koko siirtolapuutarha ja mökit saavat uudet sähköt ja samalla alueelle lisätään valaistusta. Remontti hoituu lähinnä puutarhakauden ulkopuolella ja osa johdoista vedetään "myyrän" avulla, jolloin avokaivantoja ei tarvita. Sen ensimmäinen vaihe starttaa minun palstani läheisyydestä. Olen varautunut tekemällä tilaa lapiomiehelle. Isäni poisti takaportin ja teki tilalle väliaikaisen porttiratkaisun remontin ajaksi kanien ja rusakoiden takia.


{2018} {2017} {2016{2015} {2014} {2013} {2012} {2011}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

 1. Joo, on viisasta antaa polven rauhassa parantua, sillä loput puutarhahommat ehtii kyllä keväälläkin.
  On niin leudon näköistä ja nurmikko niin vihreä, että on vaikea uskoa kuvien olevan marraskuulta.
  Mukavaa talvilepoa palstalle sekä puutarhurille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Keväällä on sitten paljon enemmän intoakin kuin näin syksyllä. :) Hurjaa, mutta samalta näyttää myös joulukuussa palstalla. Ihanaa joulun odotusta!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground