KUISTIN KOHENNUS.

15 elokuuta 2021


Mainitsin aiemmin, että uusin kuistin sisustusta. Se ottikin vähän enemmän aikaa kuin olin kuvitellut, eikä kuisti vieläkään ole hyvä, mutta jo parempi. Visioni on ollut alusta lähtien, että kuistilla on ihana istua hämärtyvissä illoissa kynttilänvalossa ja juoda punaviiniä. Muutamaa alkuvuotta lukuunottamatta kuisti on ollut lähinnä läpikulkupaikka mökkiin ja tavaroiden säilytystila. Viime kesänä mökillä vietetyt viikot laittoivat miettimään, voisiko kuistista saada enemmän irti kuin vain istuinpehmusteiden säilytystila ja voisiko siellä viettää aikaa.


Lähtökohtana muutokselle oli keväällä Jyskistä ostettu muovinen pehmusteiden säilytyslaatikko ja kas, pehmusteet siirtyivät ulos suojaan. Tuli tilaa jollekin muulle eli mökin alkuperäiseen kalustukseen kuuluneille tuoleille. Ne ovat olleet kotitalon varastossa jemmassa ja paluukyydillä kuistilta lähti säilöön vanerinen laatikko. Tuolien kanssa on alunpitäen ollut shakkilautainen pöytä, mutta sille ei vielä tullut tilaa.

Pyörittelin aikani kalusteita. Vihreä kaappi ja puulaatikko olivat jo edellisellä sisustuskierroksella ja ne jäivät säilytystilaksi edelleenkin. Puulaatikossa on kissanhiekka ja muovilaatikollinen pöytäliinaaarteitani. Nyt mietin mahtuisivatko ne mitenkään kotiin, josta olen tuonut ne mökille tilanpuutteen takia. Lisäksi laatikko majoittaa pari mattoa. Kaapin kippilaatikossa on pullojenkeräys ja muovikassijemma. Kaapissa ja laatikoissa on kaikenlaista kamaa biojätepusseista ja rullamitasta aina hyttyssavuihin ja vessapaperijemmaan. 


Kaapin päällä on viime talvena ostamani kasviprässi ja kaikenlaista sälää, tulitikkuja, käsidesiä, pyykkipoikia ja niin edelleen, mitä tarvitaan jatkuvasti. Mietinnässä on saisinko päällisen tyhjennettyä kamasta kaappiin ja kaapin kamat jonnekin muualle.

Ulko-ovessa on verkko-ovi Mison takia. Se piiloutuu kevyen noren-verhon taakse, jonka vein kuvien oton jälkeen kotiin pesuun ja säilöön. Se ei vain toimi tuon verkko-oven kanssa. Lyhyellä seinänpätkällä on Hang It All -naulakko, jonka tunnustan tyhjentäneeni kuvausta varten. Poikaystävän vaatteet, pyöräilykypäräni, pari kassia ja Mison valjaat muun muassa joutuivat tilapäismajoitukseen. Kuvittelen naulakon mielessäni tämän näköiseksi, mutta totuus on hyvin toisenlainen


Arabian Botanica -koristelautaset ovat levittäytyneet jo kuistin kahdelle seinälle. Ne ovat ripustettu hankintajärjestyksessä. Seinässä on kolme tyhjää naulaa, yksi on rikki mennyt, jonka olen ajatellut yrittää korjata japanilaisella kintsugi-menetelmällä ja kaksi, joissa on samanlainen koukkukiinnitys kuin rikki menneessä, enkä uskalla laittaa niitä seinälle ennen kuin löydän niille metalliset ripustussysteemit. Muissa lautasissa on reikä, johon pystyy pujottamaan ripustuslangan.

Toin kotoa pienen Don't Leave Me -pöydän ja se sopii täydellisesti punaviinin laskutilaksi tuolien väliin.


Pöydälle mahtuu lasien lisäksi myös pieni maljakollinen kukkia.

Toisen tuolin ja kaapin välin jää vielä juuri tila Mison vessalle.


Tällä järjestyksellä mennään tämä vuosi, pitää talven yli makustella vaihtoehtoja viilata sisustusta vielä parempaan. Tämän muutoksen myötä kuistin käyttö on lisääntynyt huimasti. Nytkin kirjoitan tätä postausta tuolilla istuen. Monesti saan Mison seuraksi nukkumaan toiselle tuolille. Eli suunta on oikea ja kiva dokumentoida tämäkin vaihe tänne blogiin.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Kummasti palaset loksahtavat kohdilleen, kun pysähtyy tuumailemaan ja kokeilemaan. Pienenkin tilan voi saada tarkoituksenmukaiseksi ja sieväksi. Onnittelut hyvistä oivalluksista ja tunnelmallisia hetkiä kuistilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Kuistin toimivuudessa riittää vielä miettimistä, mutta onneksi se jo parantui viihtyisämmäksi.

   Poista
 2. Hyvä tuli, voin kuvitella kuinka mukava noilla tuoleilla on istua esim. illan hämärtyessä. Kaappitilaakin tarvitaan aina ja tuossa on sama kuin omalla kuistilla, ikkunoita ei raaski peittää joten kaiken säilytystilan on oltava matalaa. Sinulla on mahtava kokoelma Botanica-lautasia. Minulla on vasta viisi. Ei ole tullut mistään edullisesti vastaan ja päätin etten silloin kuin perin nuo viisi lautasta että ostan vain kun tulee sopivan edullisia vastaan. J anyt muuten tajusin että samanlaisilla liimatuilla ripustussysteemeillä on minullakin osa kiinni, osassa on naru. Pitääkin tarkistaa liimaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ikkunat toden totta aiheuttavat päänvaivaa, vielä kun on sisäikkunakin. Toisaalta valoisuus on ihanaa ja on sellaita lasikuistimeininkiä.
   Olen pitänyt kahtakymppiä Botanicoiden ylärajana. Kerran se on ylittynyt, kun oli harvinainen lautanen kyseessä - juuri se joka sitten hajosi.

   Poista
 3. Kuistista tuli viihtyisä ja myös varsin tilavan tuntuinen. Vaaleat verhot tuovat tsehovilaista tunnelmaa. Kaapit ja laatikot ovat välttämättömiä välttämättömien tavaroiden säilöimiseen. Kaikkea ei vaan halua pitää näkösällä, silmäniloakin pitää olla.
  Sinulla on kattava valikoima Botanica-tauluja. Pikkuveljen vaimon täti on kerännyt niitä vuosia ja häneltä puuttuu enää kaksi harvinaisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Piilotin nyt kaappiin useasti tarvitsemani sakset, saa nähdä kuinka nopeasti menee hermot ja sakset alkavat lojua kaapin päällä, kun en viitsi laittaa niitä paikoilleen.
   Botanic-kokoelmani kanssa alkaa olla sellainen ongelma, että seinätilaa ei hirveästi ole, kaikki kokoelman lautaset eivät tule mahtumaan. Maltankohan sitten lopettaa keräilyn?

   Poista
 4. Siitähän tuli oikein mukava illanviettopaikka!

  VastaaPoista
 5. Näyttää ihanalle ja viihtyisälle <3 Tuolla kuistilla on mukava istua, katsella ja kuulostella, ihan olla vaan. Tykkään tästä åostauksesta. Olit hyvin esitellyt sisustuksen yksityiskohtia ja niistä saa itse kukanenkin napattua ideoita omiin sisustusprojekteihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! <3 Olen viihtynyt todella hyvin istuskelemassa kuistilla, käytännöllisyys vaatii hieman vielä viilaamista.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground