LUMI TULI.

28 joulukuuta 2021


Joulun aikana oli tullut lumipeite Helsinkiinkin. Lunta ei ole paljon, mutta kuitenkin niin, että maa on kunnolla lumen peitossa. Eilinen auringonpaiste ja kuuran kuorruttama maisema teki kaiken kauniiksi. Tänään on jo harmaata, mutta on myös mukavan paljon lämpimämpää.


Havuista kaksi on lumen alla, korkein - jouluistutuksesta selvinnyt, on esillä. Havut on istutettu aivan liian lähekkäin ja olen nähnyt kuvan samanlaisesta jouluistutuksen pikkupuusta, joka on kasvanut kaksimetriseksi jättiläiseksi. Tuohon en sellaista halua. Pitää miettiä mitä näille teen.

Luulin japaninsaran olevan herkkä ja vaikeasti talvehtiva. Mitä vielä, hyvin se porskuttaa ja porskuttaakin vähän liian hyvin. Se kasvaa suorastaan kohisten ja pienistä sievistä tuppaista on kasvanut yhtäkkiä valtavia, vaikka olen nyhtänyt sivuversoja ahkerasti jakoon. Ei ehkä pienen puutarhan kasvi.

Luin jostain, että bambuista maalaillaan seuraavia mahdollisia haitallisia vieraslajeja. Vuoriruokobambu on kiltti bambu, se ei leviä vauhdilla kuten ilmeisesti jotkut muut lajikkeet. Silti hieman mietityttää sen kasvattaminen puutarhassa. Tykkään siitä liikaa luopuakseni siitä, ainakin toistaiseksi.

Tänään ohjelmassa on pähkinöiden hankinta lintujen ruokintapalloon. Yritän kosiskella punatulkkuja vieraaksi, muutkin pikkulinnut ovat toki tervetulleita.


Vuoden viimeisiä päiviä eletään. Pian on jo uusi kasvukausi käsillä ja hyvässä lykyssä jo neljän kuukauden päästä pääsee puutarhahommiin. Omenapuut tosin pitää leikata jo sitä ennen.

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground