MÖKKI JA PALSTA MAALISKUUSSA 2022.

14 maaliskuuta 2022

Oravankesäpesä siirtolapuutarha siirtolapuutarhamökki lumi puutarha kyönnöskaari köynnöstuki

Lähes maaliskuun puoliväli ja lunta riittää. Hanget korkeat nietokset ja aikaisin alkanut talvi tuntuu loputtomalta. Mahtaako tämä lumimäärä sulaa edes juhannukseksi? Viime päivien aurinko on tehnyt hyvää, lintujen sirkutus ja räystäiltä tippuva vesi antaa toivoa, että kevät saadaan tännekin.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lumi potager istutuslaatikko kasvatuslaatikko köynnöstuki

Persikan peitto enää sen rungon ympärillä, viritin sen suojaamaan puuta ahkerasti visiteeraavilta rusakoilta. Toivon ettei tule kovia pakkasia, sillä en ikinä muista seurata sääennustuksia enkä siis tajua vetää ajoissa nuttua persikan ylle, jos yhtäkkiä kylmenee.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lumi persikka 'Melred'
Persikka | Prunus persica 'Melred'

Voisiko näistä silmuista päätellä, että hän on hengissä? Ainakin kovasti toivon niin.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lumi puutarha omenapuu ruukutuspöytä istutspöytä

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha omenapuu veriverso lehdetön
Omenapuiden leikkaus on työlistalla. Leikkasin kesällä alimmilta oksilta vesiversoja, mutta näitä kyllä riittää leikattavaksi nyt keväälläkin.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lumi puutarha rusakon jäljet lumessa talventörröttäjä

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha lumi potager köynnöstuki
Oravankesäpesä siirtolapuutarha lumi lavankauluslaatikko kasvatuslaatikko ruukutistutuslaatikko
Syksyllä tekemäni siemenkylvöt ovat osittain tulleet esille lumen alta. Potagerin mustat laatikot ovat sulattaneet lumia mukavasti ympäriltään.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lumi kärhö lavankaulus köynnöstuki
Myös vanhassa lavankauluslaatikossa on paljastanut joku kasvi. Tuossa laatikossa on talvisäilössä ruukuissa kesän viettäneitä.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lumi bambu neidonhiuspuu Gingko biloba
Bambu on tänä vuonna ruskistunut. Saa nähdä lähteekö tyvestä versoamaan vihreää. Mustien tukien välissä on neidonhiuspuu. Sitä ei mielestäni ole käyty syömässä. Puussa on korkea runkosuoja, mutta eipä se näillä hangilla mitään suojaa.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lumi kirsikkapuu japaninverivaahtera talvi huputettu puu
Edellisten vieressä on etualalla koristekirsikka 'Accolade' ja takana japaninverivaahtera 'Atropurpureum'. Molempia puita oli rusakko käynyt aiemmin maistelemassa. Silloin kaivoin puiden ympäriltä lumet pois ja lisäsin vaahteralle säälittävän harson peitoksi. Ensi syksynä sitten kunnon verkotus.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lumi kärhö kyönnöskaari köynnöstuki

Oravankesäpesä siirtolapuutarha portti lumi kyönnöskaari köynnöstuki

Tuossa alla on linkit aiempien vuosien maaliskuun kuukauden kuviin. Hypättäisiinkö vuoden 2020 tunnelmiin heti? 

{2021} {2020} {2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Persikka näyttää olevan vahvasti hengissä, jos jotain voi päätellä noista pulleista silmuista. Saa nähdä, milloin maa paljastuu noiden lumikinosten alta, voi siihen aikaa vierähtää.
  Minulla on myös edessä vesiversojen poisto suurimmasta omenapuusta, pitää vielä kokeilla, pysyvätkö tikkaat lumen päällä, vai miten saan työn tehdyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, että persikka olisi hengissä ja jospa vielä kukkisikin tänä vuonna, sitä odotan toden teolla. Täällä lumi on vähentynyt hitaasti, omassa puutarhassa ei näy yhden yhtä sipulikukan alkua, suurin osa on vielä kinosten alla.

   Poista
 2. Sielläpä näyttää lumiselta! Saman verran on ehkä meilläkin. Mutta ei siinä kauan mene ennenkuin nuot ovat sulaneet pois, auringon lisäksi tarvitaan kunnon vesisade:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikä olekin! Tuntuu, että sulaminen kestää pienen ikuisuuden. Vieläkin lunta on ihan hirveästi eikä piipoista tietoakaan. Toivottavasti sulaminen nopeutuu lähipäivinä. :)

   Poista
 3. Ihmeen paljon on lunta siellä etelässäkin. Lupaavasti sieltä kuitenkin jo kasvilavat kurkkivat ja syyskylvöpurkitkin alkavat paljastua. Tuollaiset mataliksi leikatut omenapuut ovat minusta koristeellisia. Siirtolapuutarhoissa usein onkin todella taitavasti leikattuja hedelmäpuita. Vesiversot näyttävät siltä kuin puilla olisi tukka noussut pystyyn... Varmaan omenapuut ovat kauhistelleet talven lumimäärää :D
  Toivotaan, että jänöt pysyvät poissa puutarhastasi. Olisi sääli, jos noin hienot persikan silmut ja myös muut puuvartiset menisivät nälkäisten loikkijoiden vatsantäytteiksi. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Ihan liikaa, jos minulta kysytään! Sulaminen tuntuu kestävän ihan ikuisuuden. Vähemmästäkin omenapuut kauhistuvat, nytkin niillä on varpaat jäisissä vesilätäköissä. :) Vähän huolettaa niiden puolesta.
   En ole enää hetkeen huomannut uusia rusakkotuhoja, ehkä ovat löytäneet paremmat apajat ilman aitoja olevilta palstoilta. Toivottavasti pysyvätkin poissa, ensi syksynä pitää muistaa verkottaa aarteet ettei tämä toistu.
   Aurinkoista alkavaa viikkoa sinne!

   Poista
 4. Luminen talvi ollut pääkaupungissakin. Minä vielä odotan, että kasvilavat tulivat esiin.
  Juuri katsoin sääennustuksen, viikon päästä voi täällä taas olla yötä päivää pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella! Vähän on sulanut lisää, mutta vissiin on tännekin vielä tulossa lisää lunta. Toivottavasti se olisi sitten vanhan surma vai miten se sanonta meni.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground