PUUTARHAKIRJOJEN KEVÄT.

27 maaliskuuta 2022

PR-näyte: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Tammi

Oravanpesä onnenpensas Forsythia Luomutarhuri Daalia ja pelakuu Kukkasillaan Vapaammin versoo Patruunan puutarha Ajatuksia puutarhasta Miso eksoottinen lyhytkarvakissa exotic shorthair cat

Kevät on puutarhakirjojen kulta-aikaa. Oma puutarhakirjapinoni on kasvanut mukavasti jo ennen kevättäkin. Lähistön Suomalainen kirjakauppa suljettiin tammikuussa ja kaikki kirjat myytiin edullisesti pois. Ostin kaksi pitkään haluamaani Mari Mörön garden writing -kirjaa puoleen hintaan eli tässä tapauksessa kaksi yhden hinnalla. Trilogian kolmas osa pitäisi vielä löytää jostain.

Oravanpesä onnenpensas Forsythia kirja
Oravanpesä onnenpensas Forsythia Luomutarhuri Daalia ja pelakuu Kukkasillaan Vapaammin versoo Patruunan puutarha Ajatuksia puutarhasta kirja
Kaksi pinon kirjoista löytyi käytettynä - Lotte Möllerin Ajatuksia puutarhasta ja Tiina Koskimiehen Patruunan puutarha ja työmiehen kessupenkki. Ensin mainittu löytyi kahdella eurolla Kierrätyskeskuksesta ja jälkimmäinen Tapiolan Fidasta 2,50 eurolla.

Oravanpesä onnenpensas Forsythia

Oravanpesä onnenpensas Forsythia Luomutarhuri Daalia ja pelakuu Kukkasillaan Vapaammin versoo Patruunan puutarha Ajatuksia puutarhasta kirja
Pinosta löytyy myös kaksi tämän kevään tuoretta opusta - Heidi Haapalahden Luomutarhuri* ja Teija Alangon Daalia ja pelakuu - Suomalaisen puutarhan kasvutarina*. Kaikkia kirjoja olen vasta selaillut ja ihastellut, tällä hetkellä minulla on luvussa Haruki Murakamin uusin suomennos, aikamoinen tiiliskivi. Sitä ennen tavasin Kissojen maailmanhistoriaa läpi. Siitä kirjasta ja luku-urakasta kerroin Oravanpesä-blogin puolella. Kunhan Murakami on luettu tartun puutarha-aiheisiin. Haaveilen jo istuvani mökin kuistilla tai edustan penkillä lempeän lämpimässä kesäillassa kirja kädessä, viinilasi toisessa ja kehräävä kissa kainalossa.

Oravanpesä onnenpensas Forsythia


Oravanpesä onnenpensas Forsythia Luomutarhuri Daalia ja pelakuu Kukkasillaan Vapaammin versoo Patruunan puutarha Ajatuksia puutarhasta

Oravanpesä onnenpensas Forsythia Luomutarhuri Daalia ja pelakuu Kukkasillaan Vapaammin versoo Patruunan puutarha Ajatuksia puutarhasta kirja
Eivätkö kirjat muuten sovi kauniista yhteen? Ovat niin keväiset väreiltään. Pidän juuri nyt tämän pöydän ympäristöstä paljon, ihanan energinen väritys.

Oravanpesä onnenpensas Forsythia Luomutarhuri Daalia ja pelakuu Kukkasillaan Vapaammin versoo Patruunan puutarha Ajatuksia puutarhasta kirja

ps. Kesäillan lukuhetki ei taatusti ole niin idyllinen kuin sen kuvittelen. Tämä kuvasta karkaava pikkuneiti taatusti järjestää pieniä yllätyksiä. Olen siitä ihan varma. :)

* Luomutarhuri-kirja saatu Tammelta ja 
Daalia ja pelakuu -kirja Suomalaisen Kirjallisuuden seuralta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

 1. Kiitos näistä esittelyistä!
  Tykkään niin lukea kirjaesittelyjä, sillä niistä saa kivoja vinkkejä. Puutarhakirjat ovat mun heikkous.
  Mari Mörö on mun suosikki. Ja multa löytyykin aika monta Mörön teosta, mutta just nuo kaksi puuttuu. Mun kirjahyllystä puolestaan löytyy se kolmas tuosta sarjasta, Kukkanuottasilla. Olen kerran muuten vieraillut Mari Mörön puutarhassa. Se oli mahtava. Villi ja vapaa, kuten omistajansakin, mutta täynnä kaikkea todella spesiaalia ja ihmeellistä. Olisin voinut kyykkiä siellä tuntikausia.
  Ja tuo Patruunan puutarha ja työmiehen kessupenkki on minulle ihan vieras ja uusi tuttavuus. Kiitos vinkistä!
  Heidi Haapalahden ja Teija Alangon kirjat ovat mun hankintalistalla. Ne vaikuttavat kummatkin todella mielenkiintoisilta. Ja mahtavia puutarhatietäjiä sekä -kirjailijoita kumpikin.
  Ajatuksia puutarhasta -kirjan olen lainannut joskus kirjastosta ja tykkäsin. Se on kyllä sellainen kirja, joka pitäisi olla myös omassa hyllyssä, sillä ajatuksiin haluaa palata uudemman kerran.
  Olen ahkera kirjaston käyttäjä, mutta puutarhakirjat haluan yleensä omaan hyllyyni. Moni kirja on sellainen, joissa on paljon tärkeää tietoa, joihin haluaa palata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :)

   Olen jonkun aikaa seurannut Mari Mörön blogia ja tykännyt hänen tyylistä kirjoittaa. Nuo kirjat ovatkin olleet pitkään hankintalistalla, olen onnellinen kun tajusin napata ne itselleni loppuunmyynnistä. Pitää se kolmaskin vielä ostaa jostain, vaikka sitten tilata itse kirjailijalta. :)
   Sama tuon Teija Alangon edellisen kirjan, Malva ja mulperi kanssa, sekin pitää hankkia. Tykkään puutarhahistorian kirjoista, niistä oppii niin paljon.

   Nuo ovat kaikki sellaisia, että tulee vaikeus valita mihin tarttuu ensimmäiseksi.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground