SIEMENISTÄ SEONNUT.

12 maaliskuuta 2022


Oravankesäpesä siemenpussi siemenkylvö esikasvatusruukku naru nyöri istutuslapio istutushara mittatikku


Pakko tunnustaa: Siementen ostelu on lähtenyt käsistä.

Kävin heti alkuvuodesta Hyötykasviyhdistyksen Alku & Juuri -puodissa ostamassa siemeniä, koska pelkäsin että jään ilman ihastuttavia punakosmoksia. Kiikarissani oli 'Cupcake Blush' -lajike, joka ihastutti viime vuonna. Valkoinen kukka kuin muffinssivuoka oli pakko saada täksikin kesäksi ja samalla mukaan lähti myös toinen punakosmos 'Double Click Bicolour Pink' ja koreatörmäkukka 'Black Knight'. Nappasin myös pussin jänönhäntiä vain huomatakseni kotona, että niitä löytyy ennestäänkin pussillinen. Hyötykasvipuolelta ostin kesän salaattiainekset, lehtisalaatti 'Black Seeded Simpson' ja rapea keräsalaatti 'Red Iceberg' muodossa. Herneitä on ennestään ja porkkanat kylvin jo syksyllä.

Kävin vuoden ensimmäisen ja toistaiseksi myös viimeisen kerran työpaikalla ja samalla visiteerasin viereisessä K-Raudassa. Siellä silloin vasta laitettiin esille siemenpusseja, mutta sain napattua haluamani ja vähän extraakin. Näin Instagramissa kuvia punakosmos 'Apricottasta' ja olin myyty. Pussin päällä oleva kuva ei varsinaisesti houkuttele, mutta netistä löytyven kuvien perusteella ihastuin siihen jo valmiiksi. Samalla ostin pussillisen ikiviuhko 'Cutie Apricot' -siemeniä. Niitä ostin viimekin vuonna, mutta kasvatus epäonnistui täysin. Kuvan perusteella ovat niin kauniita, että on pakko kokeilla toistamiseen. Heräteostoksena nappasin mukaan myös sirokannusruohon 'Licilia Peach' siemeniä.

Tein myös pienen tilauksen Exotic Gardeniin. Ostoskoriin tipahti lisää punakosmoskukkia, 'Double Click Cranberries' ja 'Cosimo Collarette', pussillinen pikkuköynnöskrassia 'Black Velvet' ja tuoksuherneitä 'Black Knight' ja 'Cupid Pink'. Nämä siemenet eivät ole vielä saapuneet, koska tilasin samalla myös siemenperunoita 'Mulberry Beauty'a ja 'Timo'a. Timo sai murskatuomion vanhemmiltani, enkä itsekään ole kiinteiden perunoiden ystävä, mutta koska poikaystävän nimi on Timo, niin en voinut olla ostamattakaan. :) Samaan tilaukseen lisäsin myös punaisen varjoliljan ja pinkin tiikerililjan, koska onhan, herranjestas, tiikerin vuosi.

Oravankesäpesä siemenpussi siemenkylvö esikasvatusruukku naru nyöri istutuslapio istutushara mittatikkuKävin tannoin PerPR Open House 2022 -tilaisuudessa, jossa kuulin, että Nelson Gardenin kesäleimu 'Cherry Blossom' on jo kaupoista loppu, mutta kun sitä löytyi vielä lähi-Prismasta, ostin ahneuksissani sitäkin pussillisen, vaikka niitä on ennestäänkin. Olen tilannut niitä Chiltern Seediltä jo aiemmin.

Koska nämä eivät tietenkään riitä ja olen ollut vaikutuksille altis varsinkin Instagramissa, nappasin viikonloppuna vielä pussillisen kiinanasterin siemeniä kaupasta mukaan. 'Reine-marguirite'-lajikkeen väri pussin päällä olevassa kuvassa oli niin herkku, etten millään voinut olla ostamatta. Varsinkin kun olin miettinyt, että kiinanastereita olisi kiva kokeilla leikkokukiksi. Puolustukseni on sanottava, että vaikka kaupassa oli siemenistä nipputarjous, en ostanut lisäksi kolme pussia vain käyttääkseni tarjouksen. Tosin pidin kyllä muutamaa pussia jo kädessäni ennen kuin tulin järkiini.

Näiden lisäksihän jemmassani on vielä joitakin siemenpussukoita ennestään. Esikasvatusta vaativia ovat ainakin kesäleimut, leijonankidat, kiinanasteri, ikiviuhko ja sirokannusruoho. Olen parina edellisenä vuotena esikasvattanut myös tuoksuherneet ja krassit. Tänä vuonna haastetta lisää tilanpuutteen lisäksi Miso. Avulias catsisstent on joka paikassa nokkinensa ja mielellään kokeilee tassulla kaikkea. Isäni on tekemässä yhdelle ikkunalla ikkunalautaa Misolle. Se on mitoitettu mahdollisimman isoksi, jotta pikkukissan lisäksi siihen sopii myös kasveja. Se lisätila pitänee varata esikasvatuksille.

Onko muita siemenistä seonneita?
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Ihania valintoja olet tehnyt. Siemenistä on lupa seota ja saat noista kasvatettua kauniita yhdistelmiä. Kisut ovat kyllä melkoisen aktiivisia, joten toivottavasti taimipurkit pysyvät ikkunan edessä. Muistan 30 vuoden takaa yhden kissamme, joka tiputteli leivinuunin päällä kuivumassa olevia varusteita alhaalla odotteleville koiranpennuille, jotka viimeistelivät tavarat perusteellisesti naskalihampaillaan 😅.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että saan kasvatettu siemenet ihan kukiksi asti, olen toivottoman huono siementen kanssa ja ihaillen seuraan sinun kasvatuksia. Miso kyllä saattaa lisätä haastetta runsaanpuoleisesti, on sen verran utelias ja touhukas, että saattaa jotain tapahtua kylvöksille.

   Poista
 2. Löysit kunnon siemenherkkuja. Jännä, miten toisten ostoksia lukiessa tulee heti "minunkin täytyy saada" -reaktio. Eli siemensekoamisella ei ole mitään tolkkua.
  FB:ssa oli muutama päivä sitten hauska kuva, kuinka punasävyinen kissa makasi selällään ketarat levällään sohvalla. Ennen makuulle heittäytymistä se oli tyhjentänyt ja levittänyt ikkunalaudalla olleen taimipurkin multineen ja taimineen vaalealle sohvalle. Voin hyvin kuvitella kissan emännän ensireaktion, vaikka kukapa jaksaisi pitkään kissalle murjottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna tuntuu olleen runsas valikoima, kun kaikenlaisia herkkuja minäkin olen jättänyt ostamatta, vaikka pusseja on ilmestynyt runsaanpuoleisesti kotiinkin.
   Voin hyvin kuvitella Mison tekevän saman jekun, sillä riittää energiaa ja kiinnostusta kaikkea kohtaan.

   Poista
 3. Täälläkin yksi;)
  Kun kaikki tähän mennessä kylvetyt ovat itäneet, niin purkkeja löytynee jo aika runsaasti ja vielä on kaikki kesäkukat kylvämättä... Ja sitten meilläkin tuo pikkuinen utelias kissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pikku Poko! <3 Se siemenkylvövaihe menee hyvin, mutta aina unohdan koulimishommat ja kuinka paljon taimet tarvitsevat sitten tilaa. Pitää miettiä tällä kertaa etukäteen paljonko taimipurkkeja mahtuu ja minne ne voi laittaa Mison ulottumattomiin.

   Poista
 4. Tänä vuonna mennään kovin maltillisesti. Pitää varautua tulevaan isännän huoneen remonttiin ja siihen, että kaikki huonekalut siirtyvät saliin joka on esikasvatushuoneeni. Ja pakko jättää vihanneksille tilaa, etenkin tänä vuonna. Mutta kyllähän sitä tulee kukkiakin laitettua. Olet löytänyt todella ihanat lajikkeet, toivottavasti kaikki kasvatukset onnistuvat ja saamme nauttia kukkien kuvista täällä ruudun takana ja sinä puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiovttavasti kylvät ja kasvatus tänä vuonna onnistuu, siemenestä kasvattaminen ei ole omaa vahvuuttani lainkaan. Osa onneksi noista on suorakylvettäviä, mutta kyllä esikasvatettaviakin riittää. Varsinkin kun tila ja Miso sanelevat kasvatusten järkevyyttä. Aion unohtaa kaikki hyötyviljelykset esikasvatuksista, ne muutamat taimet ostan sitten valmiina lähipuutarhalta.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground