KEVÄTMESSUT 2022.

10 huhtikuuta 2022

Kaupallinen yhteistyö: Kevätmessut | Helsingin Messukeskus

Kevätmessut 2022 ideapuutarha yleiskoristelu lavankauluslaatikko Biolan
Kahden vuoden odottelun jälkeen oli taas aika Helsingin Messukeskuksen Kevätmessujen*. En varmaan olisi voinut olla innostuneempi messuista. Pitkästä aikaa tapahtuma, puutarhaystäviä liikkeellä, uutuuksia, kukkia ja kasveja. Kaikkea sitä löytyikin, tosin aiempia vuosia vaatimattomammin. Näytteilleasettajia oli vähemmän, tyhjiä osastoja ja väljyyttä riitti. Moni yritys oli varmaan vielä jäänyt odottelemaan parempia aikoja. Neljän päivän messurutistus kasvomaski naamalla ei varmasti houkutellut. Tosin yllättävän moni oli paikalla ilman maskia.

Kevätmessut 2022 ideapuutarha yleiskoristelu lavankauluslaatikko


Kevätmessut 2022 ideapuutarha yleiskoristelu lavankauluslaatikko
Ideapuutarhoja oli neljä: sadepuutarha, kukkiva piha, hyötypuutarha ja moderni piha.

Kevätmessut 2022 ideapuutarha yleiskoristelu hyasintti Hyacinth
Hyasintti | Hyacinthus

Kevätmessut 2022 ideapuutarha yleiskoristelu magnolia
Magnolia | Magnolia 'George Herny Kern'

Kevätmessut 2022 ideapuutarha yleiskoristelu koristetyyny lepoalue

Kevätmessut 2022 ideapuutarha valaisinlyhdyt

Kevätmessut 2022 ideapuutarha yleiskoristelu tulppaani tulipa

Kevätmessut 2022 K-Rauta kesäkeittiö
K-Raudan osastolla oli esillä kesäkeittiö, allas, mökki ja grillaus-oleskelualue. Osastolta oli myös mahdollisuus saada pikkupurkki ulkomaalia sävytettynä toiveen mukaisesti, käytin sen hyväkseni ja nappasin mukaan mökin ovimaalin. Toivottavasti.

Kevätmessut 2022 K-Rauta kattaus

Kevätmessut 2022 K-Rauta kirjopikarililja Fritillaria meleagris

Kevätmessut 2022 K-Rauta narsissi Narcissus

Kevätmessut 2022
Tämä yllä oleva osasto oli kivannäköinen, en millään saanut päähäni mitä tässä kaupattiin. Lunttasin hieman ja selvisi, että osasto on Liberon petsejä esittelevä.

Kevätmessut 2022 K-Rauta Kekkilä
Kekkilän osastolla oli esillä kevään uutuustuotteita. Kuulin huhua, että Kekkilällä oli messuilla kaksi osastoa, mutta en ikinä löytänyt sitä toista. Se ilmeisesti sijaitsi Mökki-osiossa, joka oli täynnä laitureita, paljuja ja kotia, jotka eivät minua niin kiinnostaneet. Ilmeisesti ohitin sitten myös kompostit ja huussit samalla.

Kevätmessut 2022 K-Rauta Kekkilä

Kevätmessut 2022 K-Rauta Kivikangas
Kivikangas-osastolla oli kasvihuoneiden lisäksi myös kottikärryllinen narsisseja.

Kevätmessut 2022 Pukinmäen puutarha
Pukinmäen puutarhan osasto oli ehkä koko messujen vehrein. Pukinmäen osastolla tapasin vanhan työkaverini, joka on vaihtanut alaa ja opiskelee parhaillaan puutarhuriksi. Hänellä oli näppinsä pelissä osaston ulkoasun kanssa.

Kevätmessut 2022 Pukinmäen puutarha

Kevätmessut 2022 Gardena
Gardenan osastolla pääsi testaamaan leikkureita ja saksia.

Kevätmessut 2022 Peltosen puutarha
Messujen ainoan ostoksen tein Peltosen puutarhan osastolla. Kotiin mukanani tuli uusi luonnonlajipelargoni, Pelargonium denticulatum. Minulla on ainakin kerran aikaisemmin ollut sellainen, mutta huonostihan sen kanssa kävi. Nyt siis uusi yritys.

Kevätmessut 2022 Suomen Niittysiemen
Suomen Niittysiemenen osasto oli kovin kaunis ja sievät olivat siemenpussitkin. Harmillisesti minula ei oikein ole niitylle tilaa. Aiempana vuotena minulla oli niitty laatikossa, mutta luulen että tänä vuonna tarvitsen tilan muille siemenkylvöille.

Kevätmessut 2022 yleiskoristelu

Kevätmessut 2022 ruusumyrtti Leptospermum scoparium
Tulipa pitkähkö postaus, onneksi kuvapainotteinen niin ei ole niin raskas. :) Voi vain katsella kukkakuvia, jos jaksaa tänne loppuun asti selata.


*Sain somevaikuttajapassin Kevätmessuille Messukeskukselta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Kuviesi katsominen on aina miellyttävää. Ja kiitos, että pääsin sinunkin kauttasi käymään aistimassa messutunnelmaa, sillä tänä vuonna messut jäivät itseltäni väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! <3 Tänä vuonna anti oli ehkä vähän köykäisempi, ehkä sitten ensi vuonna enemmän näytteilleasettajia uskaltautuu messuille mukaan.

   Poista
 2. Kiitos, että pääsemme kuviesi kautta messutunnelmaan. En itse päässyt taaskaan messuille. Nuo kasveja myyvät osastot olisivat kiinnostaneet eniten. Onneksi pian pääsee jo taimimyymälöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut ovat siitä hankalaan aikaan, että myynnissä on kovin vähän perennoja, pensaita tai puita. Enimmäkseen myynnissä on tulppaaneja ja narsisseja. Sitten on hollantilaiset juurakkokauppiaat, joiden tarjonta on aina vähän arpapeliä - saako sitä, mitä on kuvitellut ostavansa. Tokihan sieltä aina jotain kotiin viemistä löytää. :)

   Poista
 3. Ihanan keväiset tunnelmat!
  Pistin sinulle kevätkukka-arvaushaasteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos haasteesta! Pitääpä tutustua siihen. :)

   Poista
 4. Pienoinen pettymys oli messut mutta ehkä oli itsellä liikaa odotuksia parin välivuoden jälkeen. Pukinmäen osasto oli hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama. Kuulin, että aika paljon oli viime tingassa jäänyt näytteilleasettajia pois, liekkö sitten alkuvuoden omicron pelotellut. Ilmeisesti myös yleisöä oli normaalia vähemmän.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground