MÖKKI JA PALSTA HUHTIKUUSSA 2022.

18 huhtikuuta 2022


Oravankesäpesä siirtolapuutarha siirtolapuutarhamökki mökki puutarha köynnöskaari köynnöstuki puutarhapolku lumi
Ihana, odotettu pääsiäinen. Pääsiäinen on ollut vuosia puutarhakauden startti, pitkät vapaat ja aikaa puutarhassa. Niin tänäkin vuonna paitsi, että lumimäärä palstalla on häiritsevän runsas eikä puuhastelu omenapuiden leikkuuta lukuunottamatta oikein onnistunut. Sillä siellä missä ei enää ollut lunta, oli märkää kuravelliä. 

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lavankaulu kasvatuslava kasvatuslaatikko Kekkilä potager lumi

Poistin vihdoin persikalta pakkaspeiton. Peittoa on tainnut käydä joku pesäpuuhissa oleva siivekäs hieman verottamassa. Se sallittakoon.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha siirtolapuutarhamökki mökki puutarha köynnöskaari köynnöstuki puutarhapolku lumi
Olen särkenyt potkimalla mökkipolun jääkerrosta. Viikonloppuna otimme poikaystävän kanssa myös lapion avuksi. Kuvien ottamisen jälkeen tuo polulla oleva jää oli hajoitettu ja levitelty pitkin palstaa sulamaan.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha siirtolapuutarhamökki mökki puutarha lumi puutarhatuoli puutarhapöytä
Toiveikkaana jo muutama viikko sitten toin tuolit ulos mökistä, vasta nyt niille oli käyttöä, kun omenapuiden leikkuun välissä kahvittelimme. Perinteiseen tapaan äitini ja isäni tulivat avuksi, tällä kerta apukäsinä oli myös poikaystäväni.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha perennapenkki huhtikuu siirtolapuutarhamökki
Eteläinen sivu on lumeton ja myös vedetön. Ei ole montaa päivää, kun tuossa polulla oli useampi sentti vettä. Silloin kiitin, että mökki on juuri nostettu reilusti ylemmäs, joten makaava vesi ei sitä pääse aiheuttamaan tuhoja.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lavankaulus kasvatuslava kasvatuslaatikko Kekkilä potager lumi omenapuu köynnöstuki
Potager on lumeton, vain muutama pieni kikkare oli laatikoiden pohjoispuolella. Pidän sormet ja varpaat ristissä ja peukalot pystyssä, että persikka kukkisi tänä vuonna. Pullistuneet silmut antavat toivoa, että se on ainakin hengissä.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lavankaulus kasvatuslava kasvatuslaatikko Kekkilä potager lumi omenapuu köynnöstuki
Omenapuiden väli on yhtä kuravelliä, varsinkin kun neljä ihmistä steppaili edestakaisin, kun puita leikattiin ja oksia kerättiin. Kuraisuus johtuu nurmikon puutteesta, viime kesänä tuossa majaili liian pitkään multakasa. Kylvin pariin otteeseen nurmikonsiemeniä syksyllä, mutta suurin osa taisi päätyä lintujen vatsaan. Uusi yritys nyt keväällä. Mietin kyllä, onko järkeä kylvää nurmikkoa, jota haluan vain vähentää. Toistaiseksi kunnollinen suunnitelma uupuu, joten ehkä tässä nurmikko saa kasvaa vielä tovin.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lavankaulus kasvatuslava kasvatuslaatikko Kekkilä potager siemenkylvö ruukku
Syksyn siemenkylvöt ovat paljastuneet lavoista. Jännittävää nähdä onko yhtään onnistunutta kylvöstä.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha istutuspöytä ruukutuspöytä
Ruukutuspöytä olisi tarkoitus siirtää ja ottaa sen takana oleva alue parempaan käyttöön. Nyt se on hukkatilaa, joka on epäsiisti rytöalue. Eikä sellaisella hyönteisystävällisellä tavalla. Vesihommat pitää miettiä uudelleen. Tuo kohta on hyvä kastelun kannalta, on noin puolessa välissä pitkulaista palstaa.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lavankaulu kasvatuslava kasvatuslaatikko Kekkilä potager lumi omenapuu köynnöstuki omenapuun leikkuu
Isäni ja poikaystäväni työn touhussa. Itsekin leikkasin puita, mutta parempi antaa muiden hoitaa tämä, sillä minulla lähtee aina leikkaukset lapasesta. Rrrrakastan puiden ja pensaiden leikkuuta ja minun jäljiltä olisi ollut hieman harvemmat puut. Näiden vanhojen kanssa pitää olla hellempi ja karsia vähitellen, eikä yhdellä rykäisyllä kaikkea.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha lavankaulu kasvatuslava kasvatuslaatikko Kekkilä potager lumi omenapuu köynnöstuki omenapuun leikkuu

Oravankesäpesä siirtolapuutarha kottikärryt omenapuun oksa risu
Risut odottavat pois kuskausta. Jääkerros portilla on niin massiivinen ettei porttia saanut auki. Lisäksi reitti haketusalueelle oli niin luminen ettei kottikärryillä ollut sinne mitään asiaa. Muutamat isommat oksat veimme äitini kanssa käsissä raahaten.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha grilli grillaus makkara weber pallogrilli
Vanhempani lähtivät kotiin, jäimme poikaystävän kanssa vielä mökille ja avasimme grillauskauden. Hiillosta odotellessa kannoin kuusi isompaa ruukkua ulos mökistä, tuli heti hyvä mieli. Tekisi mieli kantaa enemmänkin tavaroita ulos, mutta lunta on vielä liikaa ja nurmikko niin märkä ellei ole lumen peitossa, ettei ole paikkoja minne asetella kamoja.

Oravankesäpesä siirtolapuutarha puutarha portti köynnöskaari köynnöstuki puutarhapolku lumi


{2021} {2020} {2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Kuulostaa juuri hauskalta tavalta viettää pääsiäisen vapaata ulkoillen ja puutarhapuuhissa. Toki olisi ollut vielä mukavampaa ilman lumikasoja ja jäätiköitä, mutta minkäs tälle keväälle mahtaa. Luultavasti ei mene kuin hetki, kun sinun palstasi on lumeton ja pääset ihan urakalla etsimään niin piippoja kuin nuuskuttelemaan keväisiä maan tuoksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikossa ehtii tapahtua paljon ja nyt palsta on jo lähes lumeton! Ihanaa! Piippoja on vielä vain vähnä ja näyttäisi siltä, että joku on käynyt syömässä kukkia. Yhden lumikellon löysin eilen, mutta tästä se lähtee!

   Poista
 2. Vaikka on ihanaa, että lumi ja jää viimein sulaa, ei tuo kurakausikaan ole kiva. Täällä se on onneksi pääosin ohi, paitsi joistakin paikoista, joissa maa on yhä jäässä sulan ohuen pintakerroksen alla. Toivottavasti pian kuivuu, sitten maa lämpeneekin ja alkaa versoja nousta oikein kunnolla ♥
  Ihanaa fiilistelyä kahvittelu- ja grillaushetkiin varmasti sisältyi. Vihdoinkin, pitkän talven jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut ihan fiiliksissä viikon verran, kun on ollut ihania säitä ja olen käynyt iltaisin vain ihastelemassa kevään edistymistä. Onneksi on nyt ollut viikon verran lämmintä ja aurinkoista, niin pahimmasta kurakelistä on jo päästy. Toki tuo omenapuiden alla oleva muutenkin multainen kohta on mutainen, mutta onneksi sen voi melko hyvin kiertää.

   Poista
 3. Tämmöisenä malttamattomana ihmisenä tämä hidas lumien sulaminen on ollut välillä suorastaan tuskaa. Onko tuo leikkuri pitkällä varrella ollut toimiva? Mietin saisiko sillä karsittua meidän vanhaa omenapuuta, se tuppaa jäädä tekemättä kun ei ole sopivaa välinettä ja tikkailla on hankala keikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, onneksi nyt näyttää jo todella hyvältä - kiitos viime päivien auringon ja lämmön.

   Tuo pitkävartinen leikkuri on ihan huippu. Emme oli puissa kiipeilleet kertaakaan. Leikkurin päähän saa myös sahan. Isäni version saa jatkettua aina nelimetrikseksi, joten sillä yltää hyvin vähän korkeampaakin puuhun. Kuten väreistä voi päätellä, ovat fiskarsilaiset.

   Poista
 4. Pääsiäinen olisi ollut oikein sopivaa aikaa puutarhahommilla, mutta meillä on samanlainen tilanne kuin teillä; lunta, jäätä ja märkyyttä estämässä rapsuttamista, askeltamista ja muuta touhuamista. Onneksi kevät etenee nyt vauhdilla myös tulevina päivinä, ainakin ennusteet niin lupaavat.
  Onpa lohduttavaa kuulla, että on muitakin saksimisesta tykkääviä. Jotenkin se saksien napsuttelu on niin mukavaa, että on ihan pakko määrätä sekatöörit pannaan edes hetkeksi.
  Toivottavasti persikkasi kukkii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä viikonloppu on ollut myös sään puolesta hyvää puutarhapuuhailulle, niin ei niin harmita luminen, jäinen ja kurainen pääsiäispuutarha. Kevät edistyy nyt ripeästi.

   Isäni ei leikkaisi mitään ja minä runsaasti, niin ehkä siinä säilyy hyvä tasapaino leikkuun suhteen.

   Poista
 5. Näyttää kovin keväiseltä kuvissa. Meillä yleisilme on enemmän luminen. Mutta mmärkä vuodenaika on tosiaan. Alkaa kuraa olla sen verran sisälläkin,mutta sehkä tarkoittaa vain kevättä. Hienoa, että persikkapuusi näyttää olevan hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kuvista on jo edistymistä (onneksi) tapahtunut ja kuraisuus on jo melkein taltutettu ja lunta on vain enää pieni nokare varjoisimmassa kohdassa. Ihanaa aikaa!

   Poista
 6. Ihana kun sait apujoukkoja palstallesi, minäkin olen hätyytellyt isäntää apuihin, kun tuntuu että omat fyysiset voimat omat näin talven jälkeen vähän hakusessa! Onneksi lumet vetelevät nyt viimeisiään ja pääsemme ihan toden teolla itse asiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, on suuri ilo saada apua, sillä omenapuidenleikkaus tuollaisella pitkällä varrella on kohtuullisen raskasta. Olisi mennyt yksin useampikin ilta. Ihanaa, että kaikki on vielä edessäpäin!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground