SIEMENHURAHDUS.

30 tammikuuta 2023


Siemenpussi Soil blocker taimipotti muistikirja

Siemenhurahdus on tänä vuonna ollut totaalinen. Hurahduksen kohteena on erityisesti kukkasiemenet ja erityisesti leikkokukat. Hyötyviljely ei niinkään kiinnosta. Siemenpusseja on tullut hamstrattua niin marketeista ja kivijalkamyymälöistä kuin nettikaupoistakin. Yhdestä nettikaupasta on siementilaus vielä harkinnassa. Saatoin myös ostaa muutaman pussukan syksyn aleista. Eikä puutarhamessuja edes ole vielä ollut ja kasvukauteenkin on vielä huimasti matkaa. 

Olen tänä vuonna kunnostautunut aiempia vuosia paremmin suunnittelmallisuudella. Kirjasin omaan kylvökalenterian aikataulun esikasvatuksille, olen niputtanut kaikki suorakylvettävät samaan läjään ja olen tehnyt oman pinon talvikylvettäville. Ajattelin nimittäin tänä vuonna ensi kertaa kokeilla talvikylvöjä. Tällä hetkellä tosin talvesta ei ole paljoakaan jäljellä täällä Helsingissä. Puutarhassa on vielä runsaasti lunta mökin katveessa ,palstan pohjoisnurkassa, sinne ajattelin purkkini sijoittaa.

Siemenkylvöhifistelynä tilasin Kukkatarhureilta ennen joulua Soil Blockerin esikasvatuksia varten. Olin ihastellut vekotinta saksalaisten siirtolapuutarhureitten Instagrameissa jo pari vuotta. Kuvauksellisen näköinen koje oli pakko hankkia, kun löytyi suomalainen myyjä, jonka markkinointitekstit esikasvatuksen helppoudesta vetosivat meikäläiseen. Olen aika onneton siemenestä kasvattaja, mutta periksi ei anneta ja kaikkea on kokeiltava.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Ihanasti siellä ollaan jo ihan valmiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin! :) Harmi vain, että juuri saatiin uusi kerros lunta maahan.

   Poista
 2. Minä olen yrittänyt hillitä siemenkaupoilla käyntejä, kun inventoin edellisvuotiset pussit ja totesin että mitään en tarvi! Mutta olihan Kukkatarhureilta ihan pakko tilata eukalyptuksen siemeniä ja jotain muutakin tarttui mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niitä voi millään olla muutamaa pussia ostamatta. Kukkatarhureiden valikoima on kyllä ihana. Teki mieli ostaa sieltä useampikin pussukka. :)

   Poista
 3. Ihanan kukkaisia suunnitelmia, pidetään peukkuja, että kaikki siemenet itävävät hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Onnea kyllä tarvitaan, että saisin kylvöt onnistumaan.

   Poista
 4. Hurahtaminen on ihan kivaa puuhaa ;) Kovasti tsemppiä kylvöillesi, jotta niistä tulisi kesän mittaan oikein runsasta kukkaloistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Toivon todella, että kylvöt onnistuisivat ja saisin kesällä kunnolla kukkia, niin että niitä raaskii poimia maljakkoonkin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground