MÖKKI JA PALSTA HELMIKUUSSA 2023.

26 helmikuuta 2023

siirtolapuutarhamökki mökkipolku köynnöstuki

Kävipä hassusti. Kuvasin viikko sitten nämä kuukauden kuvat, mutta unohdin kuvat tietokoneen uumeniin. Lumitilanne on viikossa muuttunut sen verran ettei auttanut kun ottaa uudet kuvat ja käsitellä ne samantien blogiin jottei ne tälläkin kertaa unohdu.

siirtolapuutarha potager viljelylava lavankauluskasvimaa omenapuu

Lunta siis riittää. Pari viikkoa sitten maa oli enimmäkseen paljas, lumikellon piippoja ja jouluruusun nuppuja näkyvissä. Olin toiveikas aikaisesta keväästä, kunnes viime viikonloppuna heräsin järkytykseen - oli tupruttanut lunta ihan urakalla.

siirtolapuutarha verkotettu pensas jyrsijäsuoja
Toisaalta lumi oli tervetullut suoja, sillä tällä viikolla pakkanen huitoi yli kymmenessä asteessa ja se olisi voinut olla kohtalokasta ilman lumipatjan suojaa.

siirtolapuutarha köynnöstuki obeliski

siirtolapuutarha potager viljelylava lavankauluskasvimaa omenapuu
Tänään, sunnuntaina kevät tuntui lumesta huolimatta olevan askeleen lähempänä. Sen oli huomannut muutama muukin siirtolapuutarhuri ja oli kiva törmätä kapeilla lumipoluilla naapureihin ja vaihtaa kuulumisia. Puheissa toistui esikasvatukset, kevään ja kesän odotus.

siirtolapuutarha potager viljelylava lavankauluskasvimaa omenapuu
Eilen suunnittelimme poikaystävän kanssa pientä mökin sisätilojen entrausta, saa nähdä toteutuuko ja jos, niin miten ja milloin. Mökin sisätilat on remontoitu 11 vuotta sitten, joten ehkä olisi aika vähän päivittää. Haaveilen hieman uudesta tapetistakin, mutta unelmieni tapetti on Brexitin tuolla puolen, se vähän hillitsee.

siirtolapuutarha mökkipolku portti köynnöstuki
Olen pahasti jäljessä blogien lukemisesssa. Olen ollut hirvittävän väsynyt ja illat ovat menneet tuijottaen Puutarhakauden uusia ja vanhoja jaksoja. Yritän kuroa pitkää viivettä umpeen minkä jaksan. Yli vuosi ilman lomia, jo pitkään huonosti nukutut yöt ja runsas määrä töitä taitavat verottaa. 


{2022}.[2021] {2020} {2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Lumisuoja on toivottavasti nyt hyödyllinen. Meillä tänään aamulla oli pakkasta -19 astetta. Kylmiä öitä on ollut useampi peräkkäin.
  Kaunista talvimaisemaa on siellä palstallasi.
  Remontin suunnittelu on aina hauskaa, saa sen sitten toteutettua tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ja toivottavasti lumisuojalle ei enää ole tarvetta, vaan mentäisiin vauhdilla kesää kohti.

   Poista
 2. Voimia väsymykseen! Toivottavasti valoistuva ja pitenevä päivä tuovat vähän helpotusta henkisesti. Loma olisi varmasti tarpeen jo.
  Oli kyllä hirveä takaisku tuo toissa viikonlopun lumentulo, mutta kun kerta tuli pakkastakin, niin parempi se sitten kumminkin on kuin olla ilman. Jospa kevät kumminkin pian tulisi, kohta on jo maaliskuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt näyttää onneksi jo paremmalta, on pälvipaikkoja ja lumikellojakin jo!

   Poista
 3. Kevättoiveet vaihtuivat lennossa talvinäkymiin. Toisaalta näillä pakkasilla on parempi, että kasvien päällä on lunta suojana.
  Lumi on tehnyt hienoja kuvioita ja "rakennelmia" puutarhaasi. Kyllä tuo hanki lähtee nopeasti vajoamaan, kunhan näistä pakkasista päästään.
  Ihan liian pitkä aika ilman lomaa. Ei ihme, että väsyttää. Toivottavasti saat tankattua unta vajeen korjaamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän alkuviikon lumisade tuntui niin väärältä, onneks se vaihtui aamuyön tunteina veteen vaikkei loskassa kahlaaminen ollutkaan kivaa, mutta sen ansiosta varmaan on jo paljon enemmän maata näkyvissä.

   Poista
 4. Onneksi blogit eivät katoa mihinkään <3 lepoakin tarvitaan. Siellä taitaa olla enemmän lunta kuin täällä hitusen pohjoisempana. Aurinko on paistanut tällä viikolla mukavan keväisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä! <3 Vähitellen ne lumet täältäkin hupenevat, on kyllä vieläkin aivan liikaa.

   Poista
 5. Vaikka lunta on teilläkin aika paljon, nämä kuvat ovat todella keväisen näköisiä. Ei mene kuin pieni hetki kun ne sulavat pois. Oletpa joutunut pitkään puurtamaan ilman lomia ja siihen vielä univaje päälle! Huh huh. Kovasti tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Onneksi nyt ollaan jo aimo harppaus keväisemmissä näkymissä, ehkä se kesä siintää jossain horisontissa. :)

   Poista
 6. Täälläkin on tuijotettu ruudusta Puutarhakautta, ihan huippuohjelma!
  Vuosi ilman lomaa on melkoisen pitkä aika, toivottavasti jonkilainen loma jo pilkottaa näköpiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan inspiroiva ohjelma, aiheuttaa vaan kovaa puutarhakuumetta eivätkä nämä lumimäärät yhtään helpota. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground