VILLI AMMEISTUTUS.

20 elokuuta 2023

Kaupallinen yhteistyö: Huiskula

Ruukkuistutus, jossa punahattuja, saraa ja keijunkukkaa vanhassa sinkkiammeessa.
Viime vuosina trendikkääksi on noussut Piet Oudolfin tunnetuksi tekemät preeriaistutukset. Ne monesti sisältävät punahattuja, heiniä, luppioita yms. isoina massaistuksina. Preeriaa eikä isoja istutusalueita ei tänne pieneen siirtolapuutarhaan saa, mutta tyylin voi kopioida pieneenkin tilaan ja tässä tapauksessa vanhaan sinkkiammeeseen.

Ruukkuistutus, jossa punahattuja, saraa ja keijunkukkaa vanhassa sinkkiammeessa.

Punahatut ovat vähän vaikean kasvin maineessa. Olen yrittänyt istuttaa niitä lisää palstan vanhojen lisäksi. Tähän mennessä tulos on ollut heikohko, viime vuosi oli pohjanoteeraus, kun yksikään punahattu ei kukkinut. Toissa talvi ilmeisesti kuritti vanhoja, mutta onneksi tänä vuonna on tullut siementaimia kukkaan ja myös uusia istuttamiani on hengissä. Ja koska punahattuja* ei kerta kaikkiaan voi olla liikaa tuli niitäkin tähän ruukkuistutukseen. Myöhemmin ne pääsevät kukkapenkkiin, kunhan vain keksin mihin tämän ihanan istutuksen kokonaisuudessaan voi siirtää.

Ruukkuistutus, jossa punahattuja vanhassa sinkkiammeessa.
Ammeessa majailee kaksi valkoista punahattua ja kaksi vaaleanpunaista. Vaaleanpunaiset ovat hauskasti eri lajiketta. Ihastelin ja tutkin niitä pitkään, mutta silti en osaa valita kumpi on ihanampi. Molemmat ovat niin kauniit.

Punahattu.

Punahattu.
Punahatut ovat lähituotantoa, ne on kasvatettu Huiskulan puutarhassa Turussa.

Ruukkuistutus, jossa sara 'Praeria Fire' vanhassa sinkkiammeessa.
Heinäksi valisin kapealehtisen saran*, jonka lajike on 'Praeria Fire'. Nimen ymmärtää, kun googlaa kasvin. Sen ruskaväri on aivan uskomaton! Voi kunpa saisin sen menestymään täällä Oravankesäpesässä. Sen luvataan olevan talvenkestävä. 

Laitoin istutukseen lisäksi punalehtistä keijunkukkaa*, väriä tuomaan. Se ei varsinaisesti ole preeriatyyliä, mutta minusta sen väri ja ilme soveltui erinomaisesti kokonaisuuteen.

Ruukkuistutus, jossa punahattuja vanhassa sinkkiammeessa.

Ruukkuistutus, jossa punahattuja, saraa ja keijunkukkaa vanhassa sinkkiammeessa.

Istutus sinkkiammeen kanssa sijaitsee portille, heti sisäänkäynnin luona, jolloin sen näkee myös ohikulkijat kuin palstalle tulijat. Eniten istutuksesta nautin kuitenkin minä, sillä käyn ihastelemassa sitä monta kertaa päivässä. Niin ihana siitä tuli!


*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground