TOUKOKUUN ALUN KUKKIJOITA.

21 toukokuuta 2018


Toukokuun alussa, äitienpäivän tienoolla olivat kukassa nämä kaunottaret. Hennon vaaleanpunaiset helmililjat aloittelevat kukintaa, kun samansävyiset kevättähdet hiljakseen ovat kuihtumaan päin. 


Vaaleanpunaiset hyasintit olivat yllätys. Ostin Amsterdamin kukkamarkkinoilta pussin mukaan aprikoosinvärisiä 'Apricot Beauty' -hyasintteja ja tässä tulos. No, oikeastaan vaaleanpunainen on parempi, en enää muista miksi ihmeessä päädyin yleensä ostamaan oransseja hyasintteja. Ehkä halusin jotain alankomaalaista eli oranssia puutarhaani.



Palstaltani löytyy ainakin kolmea erilaista sinistäkin helmihyasinttia. Kuvissa niistä kahta, kolmas on vähän myöhäisempi laji, on kukassa juuri nyt.





Kaikki kuvien narsissit ovat palstan vanhaa perua, nimistä ei ole mitään hajua. Olen istuttanut vain perunanarsisseja. Ehkä pitäisi jatkossa myös lisätä narskuja kevätkukkijoiksi.



Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

  1. Ihania kukkia, ekan kuvan hailean pinkki pari on niin söpeli. Minulla on muuten hailakan persikkainen Apricot Passion -hyasintti, se on todella herkkä. Yritin räväkämmän väristä Gypsy Queeniä, mutta ei sekään ole mikään oranssi, haileaa persikkaa siinäkin. Hyasinteissa ei kai ole oikein punaisia sävyjä, muuta kuin vaaleanpunaa, purppuraa ja lilaa.
    Ihania nuo narsissit! Sellaisia siroja lajikkeita mahtuu aina joukkoon ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Noita vaaleanpunaisia helmililjoja on ehdottomasti saatava lisää. Ja narissiseja, olen ihastellut sinun monimuotoisia narskuja. Aivan upeita, pitää muistaa syksymmällä etsiä niitä.

      Poista
  2. Kaiman kanssa samaa mieltä tuosta ekan kuvan värimaailmasta, suloisen söpö! Tykkään hyasinteistakin, mutta olen kain niin räväköiden värien perään vallankin syksyllä että violetit ja lähes mustat ovat silloin suosiossa, persikkainenkin ehkä olisi suloinen - vaaleanpunainen ainakin :D.

    Vanhat narsissit ovat ihania ja niitä komppaamaan löytyy valikoimista vaikka mitä mahdollisuuksia, tykkään narskuista ihan mahdottomasti ja nyt olen ihastunut niihin ihan miniatyyreihin :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös ihastellut niitä tosi tumman liiloja, melkein mustia hyasintteja. Amsterdamissa niitä ei ollut kukkamarkkinoilla ja sitten jossain mielenhäiriössä päädyin oransseihin, joista sitten tulikin vaaleampunaisia. :) Narsisseja pitää ehdottomasti saada lisää, olen jotenkin ohittanut ne tähän asti.

      Poista
  3. Hyasintit ovat yllättäneet minutkin. Paketissa, jotka syksyllä Hankkijalta ostin, näytti kuvassa keltaista ja pinkkiä. Mutta maasta on noussutkin ihanaa vaaleanpunaista ja kerman väristä hyasinttia, en valita;) Oranssi olisi kyllä ollut aika hieno, en ole edes moista koskaan nähnytkään. Ihania ovat nuo sun vaaleanpunaiset helmihyasintit, niitä yritän ensi syksynä ehdottomasti metsästää! Nähdään pian:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu nämä sipuli- ja juurakkkohommat olevan aina vähän arpapeliä, aina ei tiedä mitä saa... Olipa kiva taas nähdä, toivottavasti nähdään taas pian! <3

      Poista
  4. Mitäs sitä nismistä, kun noin kauniita ovat!

    VastaaPoista
  5. Ihanat nuo vaaleanpunaiset. Olen joskus laittanut jouluhyasintit maahan ja jokunen on kukkinutkin, mutta kyllä ne nyt ovat kaikki kadonneet. Kauniit narsissitkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pari kertaa aiemmin kokeillut hyasintteja ja pari taisi jaksaa kukkia vielä toisenakin vuonna, mutta siihen jäi. Saa nähdä miten näiden käy.

      Poista
  6. Onpa nuo vaaleanpunaiset helmililjat kauniita! Meidänkin pihaan niitä on kuulemma istutettu, mutta ovat harmi kyllä kadonneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä kauniita! Ehkä sitten syksyllä uusi yritys niiden kanssa?

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground