HEDELMÄPUIDEN KUKINTA.

27 toukokuuta 2018


Siirtolapuutarhan kaunein aika on mielestäni hedelmäpuiden kukinta. Sesonki alkaa luumuista ja kriikunoista. Tänä vuonna kukinta osui samaan aikaan tulppaanien kanssa ja rakastuin totaalisesti näkymään portilta mökille päin.  Luumupuun kainalosta alkoi tulppaanimeri, joka välkehti punaisen eri sävyissä. Pakahduttavan upea näky, palaan siihen omalla postauksellaan, mutta en millään malta olla hehkuttelematta hieman jo nyt. 
Tasettinarsissi | perunanarsissi | Narcissus 'Bridal Crown'

Muut palstan narsissit tulivat ja kuvin esitellyiksi jo aiemmin, saakoot vuoransa myös minun istutukset, 'Bridal Crown', jonka tuoksu on tymäkkä, jopa puutarhassa. Olin perunanarsissien vieressä kitkemässä ja sain pienen päänsäryn tuoksusta.


Iloitsen suuresti näiden purppuraisten lehtien kasvusta, pelkäsin menettäneeni japaninverivaahterani, koska en suojannut sitä talveksi, vaan tämä selvisi.


Pieni kirsikkapuunikin kukki oman pienen hanamin ajan.


Särkynyt sydän | Lamprocapnos spectabilis
 

Vielä pienemmässä päärynäpuussa oli myös ilokseni runsaasti kukkia.

Kolmilehti | Trillium
Viimeisenä kukkaan ehti omenapuut. Kolmesta omenapuustani vain yksi oli kukassa, syysjuovikas. Kaksi muuta kukki viime vuonna kuin viimeistä päivää ja olin aivan pulassa hurjan omenasadon kanssa. Joten otan kiitollisena vastaan pienemmän sadon tänä vuonna, vaikka se tarkoittikin kaksi kolmasosaa vähäisempää kukintaa.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Meillä ei tule omenasatoa yhtään, vain koristeomenapuu kukki. Mutta ehkä muilla riittää satoa meillekin jaettavaksi. Omenapuiden kukat on kauneimpia hedelmäpuiden kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää siirtolapuutarhassakin olevan osa täydessä kukassa ja toiset taas viettävät välivuotta. Omenankukat ovat kyllä minustakin kauneimpia. Varsinkin ne, jotka ovat aluksi vähän vaaleanpuanisetja sitten vaalenevat kukinnan edetessä

   Poista
 2. Siirtolapuutarhojen hedelmäpuukukinta on varmasti kaunis. Siellähän on varmasti joka tontilla joku kukkiva puu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hedelmäpuita on pakko olla joka palstalla. Se lukee säännöissäkin ja sitten kun ne kukkivat, oijoi.

   Poista
 3. Ihana kukkameri. Ja luulen, että vielä korostuu siellä siirtolapuutarhassa tuo ihanuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, volyymi on toista kuin yksittäisessä puutarhassa, kun täällä on vieri vieressä on palstoja ja hedelmäpuita.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground