MÖKKI JA PALSTA TOUKOKUUSSA 2018.

18 toukokuuta 2018


Huh, mitä keli on Helsingissä ollut jo reilun viikona ajan. Olen viettänyt runsaasti aikaa siirtolapuutarhassa ja ne hetket, kun en ole ollut olen tuntenut huonoa omatuntoa. Vaan on välillä pakko pestä pyykkiä ja käydä kaupassakin. Vielä kun ehtisi sorttailla kuvia ja blogatakin niistä. Kuvia on satoja ja ne vanhenevat tällä hetkellä päivässä, mutta en välitä. Nämä ovat viime lauantailta, äitienpäivän aatolta.  


Lavankauluksissa tänä vuonna valkosipulia, yksi latva-artisokka, herneitä, mansikoita, porkkanoita ja vanhat tutut; raparperi, ilmasipuli ja ruohosipuli. Mustissa ämpäreissä on perunoita ja mustissa säkeissä mansikoita.


Hyötykasvimaa toisesta suunnasta kuvattuna.


Syksyllä Hyötykasviyhdistykseltä oli aikaisemmin kasvattamani Aleksandra-valkosipuli loppu, joten päädyin kokeilemaan kahta minulle uutta, Kodaveria ja Ziemiaita.


Bongasin viime syksynä roskalavalta kivat kärryt. Olen heikkona vanhoihin pyörällisiin asioihin, joten olihan ne palstalle lykittävä. Siitä kiva löytö, että ei tarvinnut kantaa. :) Paikalla oli aiemmin kuormalava, jonka heivasin toisaalle ja perustin kärryjen päälle ruukkupuutarhan. Aiemmin olen säilyttänyt kohdassa ämpäreitä ja ruukkuja ja miettinyt, että tuohon saisi kivan ruukkupuutarhan. Ja niin sai! Ruukuissa on mansikkaa, daalioita, Cheriltä saatu aaprotti ja maahumala.

Varjohiippa | Epimedium


Pakollinen Murus-kuva. <3
Perunalaatikot ovat valmiina pelargoneja varten. Vielä en uskalla tuoda kukkia ulos, sillä kellarissa olleet ovat vielä niin honteloita ja valkoisia, että annan niiden vihertyä rauhassa. Uudet, tämän vuoden pistokastaimet taas ovat niin pieniä, että annan niiden kasvaa takuulämpimässä ettei käy kuin viime vuonna. Lämmön jälkeen tuli jääkausi ja pelargonit kärsivät lähes koko kesän karusta alusta. Lieneekö tällä ollut myös vaikutusta talvehtimiseen? Nimittäin aika moni oli talven aikana heittänyt henkensä.


Viime lauantaina oli myös Kotipuutarha-lehden järjestämä Versoo-tapahtuma. Olin siellä heti ovien avauduttua ja hitsi, miten kiva tapahtuma! Nyt kolmannen kerran järjestetyt markkinat ovat vuosi vuodelta parantuneet ja myyjät lisääntyneet. Tänä vuonna oli mukana muun muassa pelargoneihin erikoistunut Pukin Puutarha, jonka osaltolle heti hyökkäsin. Mukaan lähti vain yksi luonnonlaji. Lisäksi ostin pari perennaa, kaksi tomaattia, chilin ja edellämainitun latva-artisokan. Sitten olikin kuljetuskapasiteetti käytetty.


Vanhojen puutarhavälineiden kokoelma kasvaa vuosi vuodelta. Teen löytöjä siirtolapuutarhan roskalavalta, tänä vuonna poimin mukaan pensassakset.

Punakolmilehti | Trillium erectum


Mökin varjoisammalle puolelle olen taas koonnut ruukkupuutarhaa. Täällä majailee tällä hetkellä Jalokärhö 'Niobe', daalioita, mansikoita ja lankaköynnös. Lisäksi on lavankauluksessa talvehtineet ja ruukkuihin joutuneet minttu, viinisuolaheinä ja mäkimeirami.
Oi, ihana toukokuun alku!

{2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Oi ihana toukokuu, välillä on huono omatunto kun haluaisi viettää kaiken ajan puutarhassa mutta kun ei voi. Roskalavalöydöt on parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tämä toukokuu on ollut aivan upea, aivan käsittämättömän mahtavat säät jo näin pitkään. Silti on ollut hirveää olla pois puutarhasta, kun ei oikein voi uskoa, että tämä jatkuisi enää pitkään...

   Poista
 2. Pieni, ihana runsas mökkipihasi♥
  KAtsoin eilen
  tv:stä, miten erään nuoren naisen mökkipihalla tehtiin muutos. Täytyy sanoa, että ei kyllä ollut minun mieleinen muutos, eikä tuntunut mökin omistajakaan ihastukseta ratkeavan. Kovin avonaiseksi oli piha laitettu...tykkään tuollaisesta runsaudesta, joka sinunkin pihallasi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Siirtolapuutarhassa on muutama palsta, jossa nurmikko on millilleen ja sitä on paljon, kukkia on hillitysti ja viivassuorissa kukkapenkeissä. Ne ovat minusta vähän tylsiä ja sopisivat paremmin 70-lukulaisen omakotitalon pihalle.

   Poista
 3. Ei uskoisi toukokuuksi, niin komeasti kasvaa ja vihertää. Aivan hurmaava piha <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! <3 Nyt on hellitty säillä ja se on taannut upean kasvun hitaan alun jälkeen.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground