TULPPAANIMANIA 2018 osa 1/2.

31 toukokuuta 2018


Lupailin tuossa aiemmin omaa tulppaanipostausta ja se on nyt tässä. Oli pakko jakaa tulput kahteen erään, jottei kuvatulvasta olisi tullut liian valtavaa. Oli jo vaikeaa tiivistää näihin kuviin. Toivottavasti tulppaaniähky ei vielä vaivaa. :) 

Tuo näkymä yllä olevassa kuvassa oli ihan lemppari, näkymä portilta mökin suuntaan. Aurinkoisia päiviä, hehkuvat tulppaanit ja luumupuu oksat valkeina kaartumassa tulppaanien yllä. Pakahduttavan ihana näky. Seisoin monta kertaa portilla ihailemassa näkyä, vielä kun polkukin oli hyvännäköinen. Alkukeväästä putsasin sen rikoista ja levitin viimeiset säkin pohjalla olleet kivituhkat.
Tässä mökin puoleisessa päässä kasvoivat Amsterdamista tuomani tuliaistulppaanit, jotka ostin Bloemenmarkt:sta. Ostin kelluvilta kukkamarkkinoilta viittä erilaista tulppaania, joista yksikään ei lopulta ollut sitä mitä paketissa luvattiin. Olin ihmeissäni {siis suorastaan kauhuissani} kun ensimmäiset nuput tulivat esiin. Iso osa oli räikeän kelta-punaisia. Nämä onneksi kukinnan myötä vaihtoivat väriä puna-valkoisiksi ja olivat lopulta ihan nättejä.

Järkyttynyt olin sen sijaan kirkkaan keltaisista nupuista, jotka eivät vaihtaneet väriä kukinnan edetessä. Olin muutama viikkoa aiemmin miettinyt, että onneksi edellisten omistajien peruina ei palstalla ole kuin kirkkaan punaisia tulppaaneja. Monilla muilla on niiden kaverina kirkkaan keltaisia. Ja sitten niitä sitten yhtäkkiä onkin omalla tontilla!


Eihän ne nyt pahalta näytä, mutta harmittaa kun ei saanut sellaista kukintaa kuin kuvitteli. Tässä piti olla paria lähes mustanpunaista tulpaania, toinen kerrattu ja toinen papukaija, piti olla aprikoosia ja jännää liukuväristä kerrattua. Vaan kaikki on ihan tavallisia perustulppaaneja. ¨

Varoituksen sana siis näistä Amsterdamin kukkamarkkinoista - ÄLÄ OSTA! Ellet halua yllättyä. Sama kuin messujen hollantilaisten juurakkomyyjien kanssa...


Hän on myös Hollannin tuliainen, 'Dream Touch'. Tämä tulppaani on sitä mitä pitikin, ostin tämän kavereineen Amsterdamin tulppaanimuseosta. Kaikki sieltä ostamani olivat sitä mitä pitikin eli sille suositus. Sitten tämä kukkapenkin portin puoleinen pää. Olen aivan rakastunut tähän omaan sekoitukseeni, jonka sattumalta olen saanut edellissyksynä aikaiseksi. Siinä on sekaisin kerrottuja 'Black Hero'a, 'Copper Image'a, 'Uncle Tom'ia, kaksiväristä Triumph-tulppaani 'Slawa'a ja ripsureunaista 'Labrador'ia. Oman lisänsä miksaukseen antaa palstan vanhaa kantaa olevat kirkkaanpunaiset tulppaanit.  Ne nousevat maasta joka vuosi uskollisesti ilman pahempia taantumisen merkkejä.

 


Magnoliamaassa kukkivat ihanat kerrotut Marianne-karkki-tulppaanit, 'Carnaval de Nice':t. Ne ovat nyt ainakin kolmatta vuotta ja tykkään niistä älyttömästi. Sopivat ihanasti yhteen myös ensimmäisten kukkijoiden, särkyneen sydämen, pikkusydämen ja tiarellan, kanssa. 'Carnaval de Nice':t eivät ole ainakaan ihan heti taantuneet, sillä viime syksynä istutin niitä vähemmän kuin tänä vuonna kukki. Tekisi mieli ensi syksynä lisätä joukkoon yksivärisiä valkoisia tulppaaneja.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Voi itku! Niin ihanaa, kaunista. Syvä liikutus tulee tuollaisen kauneuden edessä.
  Ymmärrän harmituksesi, sillä nuo sinun suunnittelemat yhdistelmät ovat ihan älyttömän kauniita.
  Mulla sama kokemus Amsterdamin kanaalin kukkamarkkinoilta, samaa tavaraa suurista tukuista hankittuna varmasti kuin niillä, jotka messuja kiertävät. Pusseissa on mitä sattuu.
  Carnaval de Nice muuten täälläkin kukki monta vuotta, nyt en ole enää pariin vuoteen nähnyt. Toissaalta on hieman vaikea sanoa, kun peurat syövät 80-90 % kukkavarsista, niin ties vaikka olisikin vielä yrittänyt kukkia. Tuollaisesta tulppaanimerestä unelmoin, ehkä joskus jossain peuravapaalla seudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Huokailin niin monta kertaa noiden tulppaanien äärellä, vaikka osa ei tosiaan ollutkaan sitä mitä piti - oli sellaista ihanuttaa, että muistaa taas syksyllä kykkiä sipulin upotuspuuhissa tähdätä samanlaiseen kukintaan.

   Poista
 2. Harmillista, että ei saa sitä, mitä ostaa. Nyt jatkossa sitten pitää ostaa luotettavammilta tahoilta.
  Ihana tulppaanimeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Jatkossa vain luotettavilta kauppuialta, ainahn niissäkin on mahdollisuus saada jotain väärää, mutta tähän asti on tullut sitä mitä on luvattukin.

   Poista
 3. Henkeäsalpaavan kaunista! Harmitus oli varmasti suuri ja olen kanssasi samaa mieltä - sipuleita ja juurakoita kannattaa ostaa vain varmoista paikoista, niin saa rahoilleen vastineen ja sitä mitä haluaa, tosin joskus niissäkin voi olla yllätys. Tuo keltainen on minulle kauhistuksen väri, siksi minulla on keltasiedätystä tullut jo vuosia, nyt varmaan sinullekin alkoi sama keltasiedätyshoito?! Tuo tumma liukukaksivärinen tulppaani on tosi upean värinen kaunotar, noista hapsuisistakin tykkään tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Näinpä, tulipa taaas tämäkin opittua kantapään kautta, varsin nätin, mutta silti... Juu, taisin ansaita keltaiset tulput, kun niin omahyväisesti mietin, että onneksi eivät ole edelliset omistajat niitä kylväneet maahan. Tulin sitten ihan itse ne sinne laittaneeksi. :)

   Poista
 4. Mahtavaa tulppaanikarnevaalia, aivan kuin jossakin kasvitieteellisessä puutarhassa.

  VastaaPoista
 5. Aivan mieletön tulppuvalikoima! Ihania värejä kaikki, vaikka ymmärrän kyllä täysin tyrmistyksesi, kun eivät olleetkaan sitä mitä luuli istuttaneenssa. Ihanaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! kaikki muut olisivat vielä menneet, mutta nuo keltaiset tulppaanit. Huh. Toivottavasti eivät ole pitkäikäisiä...

   Poista
 6. Upeita tulppaaneja, mieletön kukinta! Värisekoitus näyttää kauniilta, vaikka mukana onkin keltaista :) Harmillista tietysti, että sipulihankinnat eivät olleet sitä mitä piti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Kun ei tiedä mitä piti olla, niin ei yhdistelmä pahalta näytä. :) Keltaista vain en olisi millään halunnut ja muut titenekin harmittavat, kun eivät ole sitä mitä luvattiin, mutta ovat kyllä ihan nättejä.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground